Union is 15 matchen ongeslagen na loeier van Nilsson tegen verdienstelijk Charleroi

  1. 31' - Geel - Teddy Teuma
  2. 24' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (0 - 1)
  3. 23' - Geel - Ken Nkuba Tshiend
  4. 17' - Geel - Mehdi Boukamir
  1. 90' - Verv. Lazare Amani door Cameron Puertas
  2. 88' - Verv. Damien Marcq door Jules Van Cleemput
  3. 84' - Verv. Youssouph Badji door Anthony Descotte
  4. 84' - Verv. Gustaf Nilsson door Oussama El Azzouzi
  5. 81' - Geel - Christian Burgess
  6. 72' - Verv. Mehdi Boukamir door Ryota Morioka
  7. 66' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  8. 65' - Geel - Gustaf Nilsson
  24'goalGustaf Nilsson0 - 1

  Union heeft op het veld van Charleroi voor de tweede week op rij een zuinige zege geboekt na een dominante wedstrijd. De ploeg van Karel Geraerts nam al snel de regie in handen. Door een pegel van Nilsson bleef voormalige leermeester Felice Mazzu puntenloos achter. Union blijft zo in het spoor van leider Genk.

  Charleroi - Union in een notendop:

  Man van de match: We gaan vandaag voor een duo. Union heeft voor de zoveelste keer een koningskoppel in de spits rondlopen. Met Boniface en Nilsson overpowerde het de defensie van Charleroi. Yorbe Vertessen zal volgende week niet zomaar in deze basiself staan.


  Kantelmoment: Nilsson verzilverde zijn nieuwe basisplaats ook met een doelpunt. Na 25 minuten knalde hij het leer staalhard in de korte hoek voorbij Koffi. Het enige doelpunt van de avond, zijn derde treffer in evenveel wedstrijden.


  Opvallend: Union is dé ploeg in vorm in België. Met deze nieuwe overwinning op het veld van Charleroi, heeft het een reeks van 15 ongeslagen wedstrijden op rij beet. Wie stopt er deze machine af?

  De meester stond vandaag opnieuw tegenover zijn leerling. 


  Charleroi-trainer Felice Mazzu ontving in eigen huis zijn voormalige T2 Karel Geraerts en zijn Union. Het verwachte potje schaak tussen de twee manifesteerde zich in een heuse clash der stijlen. 


  In lijn met de kwaliteiten van hun kern koos Geraerts voor dominatie en balbezit, Mazzu counterde dit met organisatie en countervoetbal. Het chiasme zorgde voor een flitsend begin van de wedstrijd: Union controleerde met mooi aanvalsvoetbal, maar bibberde toch enkele keren bij een tegenaanval van de thuisploeg.


  Op het half uur kon Nilsson - tot voor kort nog de doublure van de vertrekkende Vanzeir - de dominantie van de Unionisten toch verzilveren. De diepe spits zette zich knap door naar doel en ramde de bal met zijn mindere linker loeihard voorbij Koffi.

  Een streep in de korte hoek van Nilsson opende de score.

  Charleroi probeerde nadien met man en macht om de rollen en het wedstrijdbeeld om te draaien. Het dwong Union tot een fysieke strijd, maar ondanks een ontegensprekelijke wilskracht, botste het vandaag toch op een kwalitatief beter Union. Zeker aan de bal.

   

  Mazzu slaagde er - na nochtans een stomend potje voetbal - zo opnieuw niet in om zijn ploeg te laten scoren tegen zijn voormalige liefde en loopt op deze manier belangrijke punten mis voor eventuele Europe play-offs. 

   

  Union zet zijn reeks van 15 ongeslagen wedstrijden gewoon voort en dendert door richting een spannende kampioenenstrijd.

  "Een bijna perfecte eerste helft"

  Senne Lynen (Union): "Op Charleroi spelen, is altijd een moeilijke opgave. Toch speelden we een haast perfecte eerste helft, waar we enkel goed moesten opletten dat we niet op een counter gepakt werden. We toonden vooral dominantie met onze kracht en snelheid van uitvoering. Meteen zaten we op de bal. Daarna speelden we het - na een moeilijkere tweede helft - toch goed uit. Het is dan ook mooi dat we onze reeks zo voort kunnen zetten."

   

  Isaac Mbenza (Charleroi): "We misten te vaak onze laatste pass vandaag. Daar moeten we echt beter op scoren in de volgende wedstrijden. Anders kun je zeer moeilijk een overwinning behalen. We hebben het ze moeilijk gemaakt, maar ons uitstekende middenveld werd geneutraliseerd door een sterk Union. We hebben bij momenten getoond dat we tot heel wat in staat zijn, maar helemaal ons spel hebben we toch niet kunnen brengen."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 45. EINDE: 0-1! Union heeft op het veld van Charleroi voor de tweede week op rij een zuinige zege geboekt na een dominante wedstrijd. De ploeg van Karel Geraerts nam al snel de regie in handen. Door een pegel van Nilsson bleef voormalige leermeester Felice Mazzu puntenloos achter. Union blijft zo in het spoor van leider Genk. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Lazare Amani eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Jules Van Cleemput erin, Damien Marcq eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Union op weg naar 15 ongeslagen wedstrijden op rij? Het blijft de voorsprong - ondanks de druk van Charleroi - verstandig verdedigen. .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Charleroi, Anthony Descotte erin, Youssouph Badji eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Gustaf Nilsson eruit
  9. Gele kaart voor Christian Burgess van Union tijdens tweede helft, minuut 81
  10. tweede helft, minuut 81. Met nog tien minuten op de klok probeert Charleroi een slotoffensief in elkaar te timmeren. Toch blijven grote en uitgespeelde kansen voorlopig uit. Bij beide ploegen lijkt de energieke wedstrijd nu toch zijn tol te eisen. .
  11. tweede helft, minuut 75. Felice Mazzu brengt Morioka tussen de lijnen. Charleroi hoopt zo wat meer voetballend vermogen in de ploeg te hebben. Het kan het hoge energielevel van Union matchen, maar aan de bal moet het vooralsnog zijn meerdere erkennen. .
  12. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Charleroi, Ryota Morioka erin, Mehdi Boukamir eruit
  13. tweede helft, minuut 67. Hard tegen onzacht. Het blijft een fikse strijd op het veld. Eerst mag Ilaimaharitra een nieuw karton in zijn verzamelmapje steken, nadien flirt ook Lazare met een kaart. De middenvelder van Union komt met de schrik vrij, maar daar is de gesticulerende Mehdi Bayat niet over te spreken in de tribune. .
  14. Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 66
  15. Gele kaart voor Gustaf Nilsson van Union tijdens tweede helft, minuut 65
  16. tweede helft, minuut 62. Charleroi probeert met man en macht om de rollen en het wedstrijdbeeld om te draaien. Maar ondanks de ontegensprekelijk wilskracht van de ploeg, botst het gewoon op een kwalitatief beter Union. .
  17. Fikse botsing Teuma/Boukamir. Boukamir en Teuma knallen hard tegen elkaar. Beide spelers grijpen meteen naar hun aangezicht. Meteen moeten de verzorgers het veld opkomen, maar die lijken de trainers aan hun dug-outs gerust te stellen. . tweede helft, minuut 58.
  18. tweede helft, minuut 54.
  19. tweede helft, minuut 54. Charleroi heeft het commando van Union overgenomen. De thuisploeg toont opnieuw meer drang naar voren en grijpt de bezoekers zo al hoog op  het veld bij de keel. .
  20. tweede helft, minuut 52. Hosseinzadeh hoog over. Union blijft domineren, maar nu slaakt het toch een zucht van opluchting. Charleroi breekt nog eens vanouds door de geel-blauwe linies, maar de invaller Hosseinzadeh knalt een uitstekende mogelijkheid hoog over. Hier zat meet in voor de Zebra's. .