90+4'
Jesper Daland
90+4'
3 - 2

Het lukt AA Gent maar niet om zich vast te metselen in de top vier van het klassement. Het liet zich tegen een aanvalslustig Cercle Brugge tot twee keer toe verrassen. Op het uur met twee doelpunten in evenveel minuten, vervolgens met de 3-2-winner in de allerlaatste minuut. Gent gunt Club Brugge zo een kans om zich weer naar de top 4 te hijsen.

Cercle Brugge - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Lemajic lijkt Gent een punt bezorgd te hebben, maar aan de overkant valt de winnende treffer toch nog. Verdediger Daland maakt er in de allerlaatste minuut 3-2 van.

• Man van de match: Veel uitblinkers bij Cercle, maar Ueda toonde zich vandaag de bedrijvigste bij de thuisploeg. De Japanner was overal bij betrokken en maakte ook een doelpunt.

• Statistiek: Voor het eerst sinds het seizoen 2004/05 kan Cercle Brugge nog eens de heen- en terugmatch winnen van Gent in de competitie.

Dramatische eerste helft, nadien veel doelpunten

Over de eerste helft tussen Cercle Brugge en AA Gent kunnen we kort zijn.

Beide ploegen speelden namelijk geen enkele kans bij elkaar. Vooral de bezoekers strooiden met slechte passes en konden niet onder de Brugse druk uitvoetballen.

Gelukkig kregen we na de break wel waar voor ons geld.

Thuisploeg Cercle toonde zich de betere ploeg en gaf zichzelf in twee dolle minuten een dubbele voorsprong.

Eerst kopte Ueda de bal in doel en nadien profiteerde Denkey na slecht uitverdedigen van Gent.

Nadien liet Gent zich dan toch nog gelden.

Een aanvalsgolf kwam er niet, maar De Sart werkte vijf minuten na het doelpunt van Denkey wel de aansluitingstreffer in doel op een rebound van een bal tegen de paal.

Cercle viert na dolle slotfase

Hein Vanhaezebrouck koos nog vol voor de aanval en bracht met Lemajic een gevaarlijke optie tussen de lijnen.

Dat rendeerde, want vlak voor het einde kopte de Serviër zowaar de gelijkmaker in de winkelhaak.

Maar toen was het nog niet gedaan, want opnieuw ging Gent slordig uitvoetballen.

In de allerlaatste minuut onderschepte Daland de bal en ging de verdediger aan het dribbelen.

Aan de rand van de zestien mikte hij de bal knap voorbij doelman Nardi.

Gent blijft dus toch met lege handen achter. Cercle rukt verder op richting de top 8.

"We hebben te veel fouten gemaakt"

Alessio Castro-Montes (Gent): "Ik sta hier met een slecht gevoel. We kunnen vanavond opnieuw uit de top 4 liggen. We komen terug van een 2-0 achterstand en het was heel pijnlijk om de wedstrijd toch nog te verliezen. We presteren zeker niet slecht, maar we moeten onszelf de vraag stellen of het wel goed genoeg is."

Jesper Daland (Cercle Brugge): "Het was een magisch moment om de winning goal te maken. Ik denk niet dat mijn ploegmaats al zoiets hebben gezien op training van mij. Het gaat nu heel goed, maar we moeten blijven werken want anders lukt het niet. We moeten strijden voor de top 8."

Hein Vanhaezebrouck (trainer Gent): "Waarom we vandaag verliezen? We hebben te veel fouten gemaakt en we slikken daardoor twee doelpunten. Ik ben wel tevreden van de wissels, maar we gaan uiteindelijk naar huis zonder punten dus dat is pijnlijk."

Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "6 op 6 pakken tegen Gent is geweldig voor deze club. Ik ga mijn ambities niet veranderen, we houden de voetjes op de grond."

90+6'

EINDE: 3-2

Een wedstrijd met twee gezichten wordt uiteindelijk verdiend gewonnen door Cercle Brugge. Een dolle slotfase wordt bekroond met een doelpunt van Daland. Cercle schuift op naar de 8e plek en Gent kan zijn 4e plek dadelijk verliezen aan Club Brugge.

90+6'
90+4'
90+4'

Dan toch nog de winning goal!

Wat een ontknoping! De Gentenaren proberen snel uit te voetballen, maar Daland onderschept de bal en knalt het leer zomaar in doel.

90+2'

We zitten inmiddels in de toegevoegde tijd. We spelen nog drie minuten.

90+1'

90'

Daar is de gelijkmaker!

Daar is toch nog de gelijkmaker! Een goude zet van Hein Vanhaezebrouck want zijn twee wissels forceren nog een doelpunt. Fofana zwiert een prima voorzet in de zestien en Lemajic kopt de bal piekfijn in de winkelhaak.

84'

Hein Vanhaezebrouck brengt Lemajic nog in de ploeg voor Castro-Montes. Kunnen de Gentenaren nog een punt uit de brand slepen?

82'

Het zijn spannende slotminuten.

Johan De Caluwé op Radio 1
80'
79'

Cercle heeft zich kunnen bevrijden uit de Gentse druk en speelt nu zelf weer op de helft van de bezoekers. Het aanvalsspel van de Bruggelingen is na de rust prima. Een combinatie met Ueda en Vanhoutte komt tot bij Hotic, maar de vinnige winger is niet gewend om de bal met zijn hoofd te beroeren.

74'
74'
73'

Denkey laat de 3-1 liggen

Cercle kreeg in de omschakeling de uitgelezen kans om de derde treffer te maken. Somers kiest het perfecte moment om in de diepte te duiken en vindt Denkey in de zestien. De spits kan rustig aannemen en mikken, maar krijgt de bal toch niet voorbij Nardi.

72'

Gent verhoogt de druk en gaat nu echt wel op zoek naar de gelijkmaker. Cercle plooit terug.