88'
Bruny Nsimba
0 - 3
88'

Na twintig minuten was het over en out. Antwerp verzekerde zich dankzij goals van Muja en Janssen snel van de zege in Oostende. De kustploeg liet na om via een strafschop de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Antwerp loopt zo weer twee punten in op Union, voor KVO wordt de situatie na een 0 op 15 steeds zorgwekkender.

KV Oostende - Antwerp in een notendop:

Sleutelmoment: Met nog 20 minuten op de klok mist Bätzner de kans op de aansluitingstreffer. Hij plaatst zijn penalty tegen de paal. Het teken dat de ommekeer niet voor vandaag was.

Man van de Match: Echt schitteren hoefde niet, maar doelpuntenmakers Muja en Janssen waren wel betrokken bij elke kans van Antwerp. Bij KVO probeerde Sakamoto tevergeefs bakens te verzetten.

Statistiek: Voor het eerst sinds midden september wint Antwerp nog eens buitenshuis in de Jupiler Pro League. Einde van een mindere reeks.

Antwerp spaart krachten tegen "tussendoortje" Oostende

Zonder supporters - die hun onvrede over de kalender uitten door niet naar Oostende af te zakken - begon Antwerp verschroeiend aan de partij.

De eerste prikjes bleven zonder gevolgen, bij de eerste grote kans was het wel raak. Muja legde de 0-1 goed weg. Het inspireerde spits Vincent Janssen om niet veel later een bal naar de verste hoek te krullen.

Antwerp schakelde enkele versnellingen lager. Het sein voor Oostende om over te nemen.

Hoewel de inzet er wel was bij KVO, liet de afwerking te wensen over. Zelfs vanaf de penaltystip lukte het Bätzner niet om de bal binnen het doelkader te krijgen. Bij de poging op de lat van Durdov wist de thuisploeg zeker dat het niet voor vandaag was.

De verse krachten van Van Bommel wilden zich wel nog even tonen. Nsimba verzilverde zijn tweede kans en legde de eindstand vast, goed voor een eerste uitzege sinds september. KVO zit tot aan zijn knieën in het degradatiemoeras.

6e verlies op rij voor Oostende: "We kunnen niet scoren"

• Anton Tanghe (Oostende): "We spelen eigenlijk geen slechte match, maar de eerste keren dat zij over de middenlijn komen, scoren ze meteen 2 keer. Ik had het gevoel dat als we 1 keer zouden scoren er zeker meer in zat. Maar als je ziet hoeveel kansen we kregen en toch niet konden scoren. Zo had de match nog lang mogen duren voor Antwerp. Dit is onze 6e nederlaag op een rij, maar we kijken niet naar het verleden. De match tegen Cercle is nog belangrijker dan deze van vandaag. Dan is het van moeten. Als we zo blijven spelen en onze kansen dan wel afmaken, dan moeten we weer kunnen winnen."

• Mark van Bommel (coach Antwerp): "Je ziet 0-3 en je denkt: makkelijke zege. Maar bij momenten hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. We konden het ons eigenlijk onmogelijk nog lastig maken, maar het is toch gebeurd. Door stomme momentjes geven we de tegenstander het gevoel dat er misschien toch nog iets te rapen viel."

20:21

Antwerp boekt makkelijke zege: 0-3

Wat je KV Oostende niet kon verwijten, was inzet. De kustboys creëerden een handvol goede kansen, maar scoren? Neen, dat lukte niet tegen Antwerp. Zelfs niet via een penalty.

Antwerp had minder moeite om de weg naar doel te vinden. Muja en Janssen zorgden voor een vroege 0-2. Net voor affluiten legde Nsimba de wedstrijd in een beslissende plooi.

90+2'

Janssen opent heerlijk naar Bataille. Hij krijgt op zijn beurt steun van Fischer, die een fantasietje met buitenkant voet in gedachten heeft. Het loopt niet goed af voor Antwerp.

90+1'

88'

Nsimba nu toch: 0-3

Enkele minuten later werkt Nsimba wel goed af. Bataille maakt meters langs rechts en legt terug. Nsimba heeft alle ruimte om droog binnen te trappen.

86'

Nsimba laat 0-3 liggen

Bijna krijgt Oostende een extra tik. Nsimba wil met een boogballetje doelman Philips verschalken. De bal zakt te traag en landt op het dak van het doel.

81'
81'

Durdov met stevige binnenkomer

Met zijn tweede baltoets plaatst Durdov zijn poging tegen de onderkant van de lat. Oostende verdient toch een doelpunt in deze wedstrijd.