Nieuwe jaar brengt niet meteen beterschap voor Beerschot, Genk scoort vier keer

  1. 32' - Doelpunt - Junya Ito (2 - 0)
  2. 31' - Geel - Mauricio Lemos
  3. 20' - Doelpunt - Patrik Hrošovský (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - András Németh (4 - 1)
  2. 89' - Verv. Daniel Muñoz door Ángelo Preciado
  3. 89' - Verv. Ike Ugbo door András Németh
  4. 88' - Doelpunt - Marius Noubissi (3 - 1)
  5. 86' - Geel - Ramiro Vaca
  6. 84' - Verv. Raphael Holzhauser door Marius Noubissi
  7. 84' - Verv. Junya Ito door Luca Oyen
  8. 84' - Verv. Theo Bongonda door Carlos Cuesta
  9. 78' - Doelpunt strafschop - Theo Bongonda (3 - 0)
  10. 72' - Verv. Carel Eiting door Mike Trésor
  11. 71' - Verv. Mauricio Lemos door Lawrence Shankland
  12. 65' - Geel - Gerardo Arteaga
  20'goalPatrik Hrošovský1 - 0
  32'goalJunya Ito2 - 0
  78'penalty goalTheo Bongonda3 - 0
  88'goalMarius Noubissi3 - 1
  90+2'goalAndrás Németh4 - 1

  Racing Genk is 2022 begonnen zoals het 2021 afgesloten heeft: met een overtuigende zege. Bij afwezigheid van Gouden Schoen Paul Onuachu, was Junya Ito betrokken bij drie van de vier Genkse goals. Voor Beerschot is het de zesde competitienederlaag op een rij.

  Genk - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zo'n kwartier voor tijd krijgt Beerschot zijn eerste grote kans van de wedstrijd, maar Avenatti ziet de 2-1 gered worden door Vandevoordt. Twee minuten later maakt Bongonda de 3-0 vanop de stip en is de wedstrijd helemaal gespeeld.

  • Man van de match: In afwezigheid van Gouden Schoen Onuachu nam Junya Ito de thuisploeg op sleeptouw. Scoorde, gaf een assist en lokte een strafschop uit. Een kus van de juf en een bank vooruit.

  • Opvallend: Wouter Biebauw debuteerde op zijn 37e voor Beerschot. Met vier tegendoelpunten kunnen we moeilijk van een succes spreken, al heeft de ervaren doelman er toch een aantal doelpunten vermeden.

  Bekijk de goals uit Genk - Beerschot (4-1)

  Genk walst in spaarmodus over mak Beerschot

  Het kan verkeren. Zo’n jaar geleden pronkte Beerschot nog bij de eerste vier, maar op een jaar tijd zakte het nog helemaal weg in de stand en dit seizoen staat het zelfs troosteloos laatste met amper 9 punten uit 20 wedstrijden. In 2022 moet Beerschot de rug rechten en dan is er geen betere tegenstander dan diegene waartegen je zelfs in dat vreselijke jaar twee keer won.


  Beerschot tekende zelfs voor het eerste gevaar met een rebound van Holzhauser, maar daarna was het al Genk wat de klok sloeg. Ito nam de regie in handen zoals alleen hij dat kan. Na een afgemeten voorzet op de knikker van Hrosovsky en een makkelijke intikker voor doel stond het al na een halfuur 2-0 voor Genk.


  In de kleedkamer leek Beerschot weer wat moed bij elkaar geschraapt te hebben en dat loonde. Avenatti was vrijwel meteen gevaarlijk en deze keer konden de bezoekers hun inspanning wat langer volhouden. Genk liet nonchalant begaan en moest wakker geschud worden om de motor weer te doen aanslaan.

  Genk zet de puntjes op de i in doelpuntrijk slot

  Die wake-upcall kwam er toen Shankland spitsbroeder Avenatti de zestien in stuurde. Een oplettende Vandevoordt kon de 2-1 nog net naast zijn doel deviëren en dat was het sein voor Genk om nog eens door te duwen. In een mum van tijd stond Ito aan de overkant te dollen met De Smet, die de Japanner ongelukkig tegen de grond werkte. De bal ging op de stip en Bongonda aarzelde geen moment om de 3-0 in het hoekje te leggen.


  De bezoekers konden zelf nog één keer tegenprikken dankzij een welgemikt schot van Noubissi, maar Genk moest en zou de puntjes op de i zetten. Invallers Oyen en Németh namen de rollen van aangever en afwerker moeiteloos over en zetten de 4-1-eindstand op het bord.


  Een pijnlijk begin van het nieuwe jaar voor Beerschot, dat de wolken elke week een tint donkerder ziet worden boven het Kiel. In Genk ziet het er na een 10 op 12 plots een pak beter uit. De 5e plek ligt binnen handbereik, maar het Genkse bestuur kijkt ongetwijfeld al enkele plekjes hoger.

  Beerschot-doelman: "Er volgt nu een cruciaal drieluik"

  "Na enkele weken vakantie is een eerste match altijd moeilijk", begon Genk-coach Bernd Storck zijn analyse. "Maar we doen een prima zaak."

   

  "Het was belangrijk om met een zege aan 2022 te beginnen. De overwinning is ook verdiend en ik ben tevreden met de manier waarop. Hier moeten we op bouwen. De top 4? Alles is nog mogelijk. Het is nog een lange weg en we moeten geloven in onze kansen."

   

  Bij Beerschot blijft de crisissfeer. "We hebben een aantal weken naar deze match toegewerkt, maar na wat technische foutjes ging het vertrouwen weg en dat heb je nodig", wist doelman Wouter Biebauw.

   

  "In de tweede helft zijn we gegroeid en dat moeten we meenemen. Er volgt nu een cruciaal drieluik (tegen OHL, Seraing en Zulte Waregem). De komende matchen zullen veel beslissen. We moeten hard werken, nederig zijn en ervoor gaan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Genk moet niet diepgaan om met Beerschot af te rekenen. Beerschot mag nog aftrappen, maar daarna zit de wedstrijd er definitief op. Genk wint zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, terwijl het voor Beerschot een erg moeilijk jaar lijkt te gaan worden. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door András Németh van KRC Genk. 4, 1.
  4. tweede helft, minuut 91. Invaller Németh doet zijn duit in het zakje. Als er nog twijfels waren bij Genk, zijn die weer vakkundig weggewerkt. Németh staat nog maar net tussen de lijnen, maar veel tijd heeft hij niet om de 4-1 voorbij Biebauw te schuiven. .
  5. Drie minuten extra. Krijgen we nog een vijfde doelpunt te zien vanavond? . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Ángelo Preciado erin, Daniel Muñoz eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, András Németh erin, Ike Ugbo eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Noubissi met de eerredder voor Beerschot. Beerschot zet zich zowaar nog op het scorebord! Suzuki zet zich goed door op links, legt ook nog eens goed terug tot bij Noubissi en die mikt de bal netjes naast Vandevoordt in doel: 3-1! .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Marius Noubissi van Beerschot. 3, 1.
  10. Gele kaart voor Ramiro Vaca van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 86
  11. tweede helft, minuut 85. Zowel Torrente als Storck wisselen nog in de slotfase, maar dat lijken wissels voor de statistieken te worden. Het resultaat ligt hier zo vast als het resultaat van een coronatest in Eupen. .
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Beerschot, Marius Noubissi erin, Raphael Holzhauser eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Junya Ito eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Carlos Cuesta erin, Theo Bongonda eruit
  15. tweede helft, minuut 82.
  16. tweede helft, minuut 80. Biebauw voorkomt erger. Genk speelt er nu mee! Ito regisseert de counter en zet Ugbo op weg naar Biebauw, maar die duwt de bal met een ultieme handreflex nog in hoekschop! .
  17. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 78 door Theo Bongonda van KRC Genk. 3, 0.
  18. tweede helft, minuut 78. Bongonda neemt alle twijfels weg! Bongonda stuurt Biebauw de verkeerde kant uit en legt de 0-3 droog in het zijnetje. De zege lijkt Genk niet meer te kunnen ontsnappen, terwijl de wolken boven het Kiel nog wat donkerder kleuren. .
  19. tweede helft, minuut 77. De bal gaat op de stip! Ito duikt eens vanop links de zestien in en dolt met zijn tegenstander voor hij naar binnen snijdt. Daar wordt hij gehaakt en zo gaat de bal op de stip. .
  20. Vandevoordt houdt Avenatti van de 2-1! Geen 3-0, wel bijna 2-1! Shankland stuurt Avenatti knap de zestien in, maar die krijgt de bal niet over de razendsnel uitgekomen Vandevoordt! . tweede helft, minuut 76.