Club Brugge wordt niet getest door STVV in vuurdoop van coach Alfred Schreuder

  1. 36' - Geel - Chris Durkin
  2. 29' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (1 - 0)
  1. 81' - Verv. Mats Rits door Éder Balanta
  2. 78' - Verv. Daichi Hayashi door Aboubakary Koita
  3. 78' - Verv. Dimitri Lavalée door Jonathan Buatu
  4. 67' - Geel - Toni Leistner
  5. 64' - Geel - Robert Bauer
  6. 64' - Doelpunt - Bas Dost (2 - 0)
  7. 51' - Geel - Daiki Hashioka
  64'goalBas Dost2 - 0

  Club Brugge heeft het tijdperk-Schreuder ingezet met een probleemloze zege tegen STVV. De Ketelaere en Dost zorgden voor de doelpunten, Schreuder borduurde duidelijk voort op de patronen van zijn voorganger Clement.

  Club Brugge - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: De bezoekers zijn gretiger uit de kleedkamers gekomen, maar hun aanvallende intenties worden door de 2-0 van Bas Dost resoluut de kop ingedrukt.

  • Man van de match: Ruud Vormer werd door Schreuder een rijtje lager geposteerd en had het daar duidelijk naar zijn zin, met een geweldige assist voor Dost als kers op de taart.

  • Opvallend: STVV breit een vervolg aan een merkwaardige negatieve reeks: de Limburgers konden nog nooit winnen op bezoek bij Club Brugge.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - STVV (2-0)

  Club domineert, De Ketelaere straft flater bij STVV af

  Schreuder was niet de enige debutant in het Jan Breydelstadion. Ook Tajon Buchanan mocht zich meteen bewijzen met een eerste basisplaats. De Canadees zorgde ook voor het eerste gevaar van de match. Hij kapte zijn mannetje uit en bediende Rits, maar die kon niet voluit op doel trappen.

   

  Club Brugge eiste de bal op en had ruim 70 procent balbezit in de eerste helft, maar kreeg tegen een stevig georganiseerd STVV bijzonder weinig kansen bij elkaar gevoetbald. Een handvol corners bleef onbenut, diepe spits Dost werd maar moeilijk bereikt.

   

  Na een half uur besloot Pius om Club een handje te helpen met een dramatische terugspeelbal. Dost en Buchanan konden niet profiteren, De Ketelaere deed dat wel: met zijn 10e van het seizoen zette hij de verdiende 1-0 op het bord.

   

  STVV bleek niet in staat om een passend antwoord te formuleren. Mignolet kwam amper in beeld, de Club-defensie stond pal. Club dreigde wel nog één keer voor de rust. De Ketelaere besloot op Schmidt na een knappe pass van Vormer.

  Mignolet brengt zichzelf in de problemen, maar lost het netjes op

  Bas Dost stelt overwinning veilig met fraaie lob

  De bezoekers kwamen met wat meer aanvallende intenties uit de kleedkamers. Cacace en de bedrijvige Hayashi bezorgden Mignolet in enkele minuten tijd meer werk dan in de hele eerste helft. Ook Brüls deed zijn duit in het zakje, maar zijn vrije trap bleef binnen het bereik van de doelman.

   

  Het was een hele poos wachten op gevaar van Brugse kant, maar de eerste geslaagde aanval leverde wel meteen een goal op. Vormer veroverde – al dan niet foutief – de bal op de eigen helft en verstuurde dan een geweldige pass in de loop van Bas Dost, die Schmidt in niemandsland zag staan en de bal netjes over de doelman lobde.

   

  Na de 2-0 leek de veer gebroken bij STVV, dat zich opnieuw neerlegde bij de wet van de sterkste. Club voelde dat de buit binnen was en voetbalde de wedstrijd ontspannen uit. Dat leverde nog een paar aardige kansen op, Schmidt hield Vormer en Dost van de 3-0.

   

  Het bleef 2-0, Alfred Schreuder kan bij zijn debuut bij blauw-zwart pronken met drie punten én een clean sheet. Geen slecht rapport, al was dit STVV misschien niet echt een goeie graadmeter.

  Panna’s van Cacace, Brüls en Buchanan

  Schreuder: "Er is nog een hoop te verbeteren"

  • Alfred Schreuder (Club Brugge): "Ik ben grotendeels tevreden met de manier waarop de jongens gespeeld hebben. De intentie was goed, de bereidheid was goed en ze hebben hard gewerkt. We wisten dat het een moeilijke eerste helft zou worden, omdat het een goeie ploeg is die weinig kansen weggeeft, vooral in de eerste helft. We wisten ook dat we in de tweede helft meer ruimte zouden krijgen, en dat heb je ook gezien aan de kansen."

   "Uiteindelijk win je met 2-0, al had de uitslag hoger kunnen uitvallen. Maar als ik terugkijk op de voorbije twee weken, met de manier waarop wij de dingen willen veranderen en beïnvloeden, hebben de jongens het heel goed gedaan. Ik heb vandaag veel goede dingen gezien, maar ik vind wel dat er nog een hoop te verbeteren is: het ritme kan hoger en we kunnen meer loopacties in de diepte maken. Ook de onderlinge afstanden en het overnemen van elkaars positie kan nog beter."

   "We hadden vooraf gezegd dat we weinig wilden weggeven achterin. En dat doe je niet alleen door te verdedigen, maar ook door meer druk te geven op de tegenstander en heel goed te zijn aan de bal. Als je 73 procent balbezit hebt, hebben zij nog maar 27 procent kans om een keer te scoren. Zo simpel is het gewoon."

  • Bernd Hollerbach (STVV): "Ik vond ons goed aan de wedstrijd beginnen. We stonden goed compact en in blok. Helaas maken we dan één fout waarbij we de tegenstander de bal in de voeten spelen. Dan staat het ineens 1-0 en wordt het natuurlijk lastig voor ons, ook omdat Club invidueel zo sterk is aan de bal. Daardoor is het moeilijk om er doorheen te komen."

   "En dan merkte je ook dat verschillende spelers bij ons ziek geweest zijn en weinig voorbereiding gehad hebben: als de tegenstander individueel beter is, moet je meer lopen. Dat was gewoon niet mogelijk vandaag."

   "Toch ben ik tevreden over deze wedstrijd. We hebben altijd geprobeerd om naar voren te spelen. En het was belangrijk om nog eens 90 minuten in de benen te hebben. Ondanks de twee goals, die we te gemakkelijk weggaven, heb ik veel positieve zaken gezien."

  Rits: "Deze coach legt natuurlijk andere accenten dan de vorige"

  Dost: "Blijkbaar kan ik met links ook nog wat"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. De Ketelaere en Dost schenken Alfred Schreuder drie punten bij zijn debuut als coach van Club Brugge: STVV gaat met 2-0 voor de bijl. .
  3. tweede helft, minuut 91. Buchanan heeft er een degelijk debuut op zitten, maar een doelpuntje zit er niet in. Hij mikt de laatste kans van de wedstrijd in het zijnet. .
  4. tweede helft, minuut 90. Het is geen spektakelmatch geweest, maar ik vrees dat dat heel vaak niet het geval is bij STVV. Tom Boudeweel op Radio 1.
  5. tweede helft, minuut 89. Na balverlies van Balanta kan STVV nog eens overnemen, maar veel stelt het allemaal niet voor. De fut is er helemaal uit bij de bezoekers. .
  6. tweede helft, minuut 82. Mata neemt een voorzet van De Ketelaere in één tijd op de schoen, opnieuw zit Schmidt er goed tussen. .
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Mats Rits eruit
  8. tweede helft, minuut 79. Ook Dost op Schmidt. Club blijft nu komen. Met een heerlijk tikje zet Vanaken Dost alleen voor de goal, doelman Schmidt behoedt STVV voor meer averij. .
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij STVV, Aboubakary Koita erin, Daichi Hayashi eruit
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij STVV, Jonathan Buatu erin, Dimitri Lavalée eruit
  11. tweede helft, minuut 77. Geen 3-0 voor Vormer. Vormer glipt door de haperende buitenspelval van STVV en verschijnt alleen voor Schmidt, die met een beenveeg de 3-0 voorkomt. .
  12. tweede helft, minuut 77. Ik vrees dat de match gespeeld is. Club gaat deze wedstrijd op automatische piloot uitspelen. Tom Boudeweel op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 72. De veer lijkt gebroken bij STVV. De bezoekers waren met meer aanvallende intenties aan de tweede helft begonnen, maar daar blijft nu nog weinig van over. .
  14. Gele kaart voor Toni Leistner van STVV tijdens tweede helft, minuut 67
  15. tweede helft, minuut 67. De STVV-defensie laat zich opnieuw verrassen, nu door de infiltrerende Mata. Die heeft de 3-0 aan de voet, maar krijgt de bal niet voorbij Schmidt. .
  16. tweede helft, minuut 65.
  17. Gele kaart voor Robert Bauer van STVV tijdens tweede helft, minuut 64
  18. tweede helft, minuut 64. Dost verdubbelt de voorsprong. Club Brugge heeft zijn geruststellende tweede goal te pakken! Vormer stuurt Dost weg met een uitstekende diepe bal, de Nederlandse spits ziet Schmidt in niemandsland staan en lobt de bal netjes over de doelman: 2-0! .