Frey schiet weer met scherp, Antwerp is na een kwartier al klaar met Charleroi

  1. 40' - Geel - Jules Van Cleemput
  2. 39' - Geel - Birger Verstraete
  3. 37' - Geel - Jackson Tchatchoua
  4. 14' - Doelpunt - Michael Frey (2 - 0)
  5. 11' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Anass Zaroury door Romain Donnez
  2. 82' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Pieter Gerkens
  3. 77' - Doelpunt - Mbwana Samatta (3 - 0)
  4. 75' - Verv. Joris Kayembe door Amine Benchaib
  5. 71' - Geel - Jelle Bataille
  6. 67' - Verv. Benson Manuel door Koji Miyoshi
  7. 66' - Verv. Michael Frey door Mbwana Samatta
  8. 65' - Verv. Ryota Morioka door Anthony Descotte
  11'goalMichael Frey1 - 0
  14'goalMichael Frey2 - 0
  77'goalMbwana Samatta3 - 0

  Antwerp heeft met sprekend gemak Charleroi verslagen. Na twee goals van Frey in het openingskwartier was de match al gespeeld, Samatta breidde de voorsprong uit na de rust. Charleroi kon in een leeg Bosuilstadion op geen enkel moment aanspraak maken op meer. Antwerp doet een zaakje met het oog op de play-offs.

  • Sleutelmoment: In het eerste kwartier lijkt de verdediging van Charleroi te slaapwandelen. Balikwisha en Benson zorgen voor de flitsen, Frey staat telkens op de juiste plaats om af te werken en Antwerp zit meteen in een zetel.
  • Man van de Match: Het kanon van Michael Frey zweeg sinds eind november, maar vanmiddag lukte het eindelijk weer voor de Zwitser. En als Frey zijn typische werklust weer koppelt aan goals, is hij gewoon een van de beste spitsen in de competitie.
  • Opvallend: Jammer genoeg voor Frey bestaat onze eerste klasse voor twee derden uit Vlaamse ploegen. Elf van zijn zeventien doelpunten maakte hij immers tegen ploegen uit Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Charleroi (3-0)

  Frey mept Charleroi al vroeg tegen het canvas

  Antwerp beleeft een rustige winter en kon dus bijna zijn typeploeg opstellen. Dat gold niet voor Charleroi, dat topschutter Nicholson zag vertrekken en vaste doelman Koffi moest afstaan aan Burkina Faso. Toch begonnen beide ploegen erg voorzichtig.

   

  Juist daardoor vielen de goals van Frey als donderslagen bij heldere hemel. Eerst glibberde Balikwisha langs Andreou om de Zwitser de 1-0 aan te bieden. Enkele minuten later kwamen dribbel en assist van Benson. Charleroi hing in de touwen, Antwerp zat in een zetel. Charleroi-doelman Kamara, gehuurd van Straatsburg, moest in de voeten van Yusuf duiken om de 3-0 te voorkomen.

   

  Charleroi stelde daar weinig tegenover. Bayo, die Nicholson moet doen vergeten, stuitte na een slimme assist van Gholizadeh op Butez. Een misverstand tussen Vines en Engels leverde voor de pauze nog het meeste gevaar op voor Antwerp.

  Dessoleil groet elke speler van Charleroi in de tunnel

  Spaarzaam Antwerp speelt het simpel uit

  Na de rust hield Charleroi nog even de schijn op, maar een zuinig Antwerp liet zich nooit van de wijs brengen. Balikwisha kon knullig balverlies van Knezevic niet afstraffen en een loeier van Engels spatte uiteen tegen de paal.

   

  Bayo kon wel dreigen, maar na een gemiste tussenkomst van Bataille dwarrelde zijn schot zowaar over de zijlijn. Na dat korte intermezzo van de bezoekers nam Antwerp de regie weer in handen. Nainggolan loste twee afstandsschoten en Balikwisha dwong Kamara tot een redding met een plaatsbal.

   

  Een volgende Antwerpse prik werd de Carolo's dan toch fataal. Balikwisha vond invaller Samatta aan de tweede paal en die maakte het droog af. De 4-0 van Gerkens bleef wat later tegen de lat plakken. Een late opwelling van Charleroi leverde Bayo en Van Cleemput nog leuke kansen op, maar Butez hield zijn netten schoon.

  Verstraete trapt lange bal op de rug van scheids Laforge

  Bayo kan vrij trappen, maar trapt de bal buiten over de zijlijn

  Nainggolan: "Perfect begin na de winter"

  Radja Nainggolan en Antwerp pakten een zorgeloze zege. "Ik denk dat we heel goed verdedigd hebben. Charleroi speelt met twee aanvallende middenvelders en dat hebben we heel goed opgevangen."

   

  "Onze kwaliteit heeft het verschil gemaakt. Balikwisha en Benson één tegen één en de goals van Frey en de 3-0 op een perfecte counter. De nul houden doet deugd, drie goals scoren doet deugd. Voilà, dat is het perfecte begin na de winter", vatte de aanvoerder samen.

   

  Antwerp doet een zaak in de stand, maar wat andere ploegen doen boeit Nainggolan niet veel. "Ik ga straks niet kijken. Ik ga wat rusten, op het gemakje. Mij wat bezighouden met de kinderen, een beetje chillen. Dat moet ook."

  Van Cleemput: "Collectief niet goed genoeg"

  Het was een vertimmerd Charleroi, maar Jules Van Cleemput zocht geen excuses. "Het was zeker niet goed genoeg. Veel te veel balverlies, veel te slap in duel, overal een stap te laat. Ik denk dat we collectief niet goed genoeg waren."

   

  "Bij de goals verdedigen we veel te slap, en daar reken ik zeker ook mezelf bij. Er is niet direct een verklaring voor. Op training was iedereen scherp en agressief. Jammer dat dat er niet uitkomt tijdens de wedstrijd."

   

  Miste Charleroi Nicholson? "Hij was belangrijk, maar ik denk dat we met Bayo ook een goeie spits hebben. Het is niet omdat we vandaag niet scoren, dat hij  niet goed is. Dat zal de komende weken wel beter worden", besloot de verdediger.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Antwerp verslaat een gehavend Charleroi met duidelijke cijfers. Dankzij twee vroege goals van Frey werd het nooit echt spannend. Samatta stelde de belangrijke zege helemaal veilig. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Descotte solliciteert met een felle invalbeurt naar een basisplaats. Zijn krul valt in de armen van Butez. .
  4. Clean sheet! Butez wil absoluut geen doelpunt slikken. Hij haalt op de valreep nog een fameuze kans voor Van Cleemput uit zijn kooi. . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 88. Het kalf is verdronken, dus kan Donnez zonder al te veel druk zijn debuut maken bij de Carolo's. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Romain Donnez erin, Anass Zaroury eruit
  7. Bijna 4-0! Miyoshi mikt een uitstekende kans tegen het lichaam van Andreou. In de rebound gunt hij Gerkens een doelpunt, maar de invaller ramt tegen de onderkant van de lat. . tweede helft, minuut 86.
  8. tweede helft, minuut 85. Die vroege doelpunten hebben Charleroi behoorlijk monddood gemaakt. Bert Sterckx.
  9. tweede helft, minuut 83. Prachtige aanval! Gholizadeh en Benchaib combineren schitterend in en rond de Antwerpse zestien. Bayo is echter geen Nicholson en kan hun voorbereidende werk niet bekronen. .
  10. tweede helft, minuut 82. Balikwisha bracht twee doelpunten aan en heeft zijn deel van het werk dus opgeknapt. Gerkens vervangt hem in het slot. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Pieter Gerkens erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  12. 3. Ally Samatta kwam moeizaam uit de startblokken op de Bosuil. In zijn eerste negen competitiematchen scoorde hij niet, in zijn laatste zes maakte hij er drie. . tweede helft, minuut 80.
  13. tweede helft, minuut 78.
  14. tweede helft, minuut 77. Dodelijke counter! Ditmaal straft Antwerp het balverlies van Charleroi wel netjes af. Balikwisha behoudt het overzicht en vindt Samatta aan de tweede paal. De Tanzaniaan maakt het droog af en beslist de wedstrijd helemaal. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Mbwana Samatta van Antwerp. 3, 0.
  16. Balikwisha op Kamara. De gretige Miyoshi loopt misschien iets te lang met de bal. Daardoor is er minder ruimte voor Balikwisha om zijn schot te wapenen en kan Kamara nog redding brengen. . tweede helft, minuut 76.
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Joris Kayembe eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Volley van Nainggolan. Dan toch weer wat opwinding met een typisch vluchtschot van Nainggolan. De poging van de Ninja valt op het dak van het doel van Kamara. .
  19. Gele kaart voor Jelle Bataille van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 71