5. 90+4' - Doelpunt - Jean-Luc Dompé (3 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 20 - 18/12/21 - 18:31
90+4'
Jean-Luc Dompé
90+4'
3 - 2

Zulte Waregem zal de eerste match na het tijdperk-Dury niet snel vergeten. Essevee leek tegen een efficiënt KV Mechelen op weg naar een nederlaag, maar twee goals van jonkie Dion De Neve en Jean-Luc Dompé in de extra tijd keerden de rollen nog helemaal om: 3-2.

Zulte Waregem - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: In de eerste minuut van de extra tijd werkt invaller De Neve de onverhoopte gelijkmaker in doel voor Zulte Waregem. Twee minuten later maakt Dompé het feest nog helemaal compleet met de knappe winning goal.
  • Man van de match: Weinig uitblinkers in een wedstrijd die bij momenten slaapverwekkend was. We zullen matchwinnaar Dompé dan maar deze prijs schenken.
  • Opvallend: Ondanks de zege vandaag staat coach Simons voor de stevige uitdaging om het lek in zijn defensie te dichten. Zulte Waregem kreeg dit kalenderjaar al 74 doelpunten tegen. Het is geleden van SK Beveren in 2002 dat een Belgische ploeg zo veel competitiedoelpunten slikte.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Mechelen (3-2)

Vuurdoop voor Timmy Simons

Het emotionele vertrek van Francky Dury eerder deze week betekende het einde van een tijdperk aan de Gaverbeek. Met Timmy Simons als nieuwe T1 mocht Zulte Waregem het post-Dury-tijdperk inzetten met een lastige wedstrijd tegen KV Mechelen, dat dit seizoen bovenin goed meedraaide.

Het waren ook de bezoekers die als eerste konden dreigen. Shved sneed vanop rechts goed naar binnen en trapte met links richting verre hoek, Bossut moest zich helemaal strekken om de 0-0 op het bord te houden.

Coach Simons had zijn team met een versterkt middenveld het veld opgestuurd en dat toonde zich. Zulte Waregem won het gros van de duels en werkte zich geleidelijk in de match. Via Boya kon het tot twee keer toe dreigen op stilstaande fase, maar tweemaal zonder resultaat.

Veel goed voetbal kreeg de neutrale voetbalsupporter niet te zien, tot Shved in minuut 37 een knappe dribbel opzette. Hij leverde goed in bij Mrabti, die via de poot van Pletinckx Mechelen de voorsprong schonk. Meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Mrabti zette KVM voor de rust op voorsprong.

Extra tijd heeft knotsgekke plotwending in petto

Zulte Waregem moest vol aan de bak en die boodschap hadden de jongens van Simons goed begrepen. Seck trapte vlak na de rust eerst nog op de paal en een minuut later redde Coucke goed op een schot van Kutesa. Maar drie keer is scheepsrecht, wist ook Jelle Vossen: hij kopte opnieuw een minuut later de 1-1 tegen de netten.

De gelijkmaker gaf Essevee wel geen vleugels, integendeel. Het spelniveau zakte helemaal weg en op de koop toe bezorgde Storm een kwartier voor tijd een efficiënt KV Mechelen uit het niets opnieuw de voorsprong. Een nieuwe nederlaag loerde om de hoek voor Zulte Waregem, maar de extra tijd had nog wat in petto.

Eerst was het de jonge invaller Dion De Neve die de onverhoopte gelijkmaker alsnog knap in doel schoot. Het Regenboogstadion veerde recht en zag twee minuten later het dak er helemaal af gaan: Dompé trapte een afvallende bal heerlijk voorbij Coucke. Een zege die ze aan de Gaverbeek niet snel zullen vergeten.

Wat een ontknoping! Van 1-2 naar 3-2 in de absolute slotfase