Kortrijk heeft aan 6 dolle minuten genoeg om Seraing te villen

1. 59' - Doelpunt strafschop - Faïz Selemani (0 - 2)
    Jupiler Pro League - speeldag 20 - 17/12/21 - 20:45
    59'
    Faïz Selemani
    0 - 2
    59'

KV Kortrijk heeft op bezoek bij Seraing zijn 3e overwinning op rij geboekt. Na een flauwe eerste helft scoorden de bezoekers in een tijdspanne van 6 minuten twee keer via Palaversa en Selemani. Bij Seraing loert het degradatiespook opnieuw om de hoek, Kortrijk nestelt zich voorlopig in de top 5.

Seraing - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een gesloten eerste helft is het uiteindelijk Palaversa die in minuut 54 de ban breekt. Met zijn eerste doelpunt van het seizoen plaveit de Kroaat de weg naar een nieuwe zege.

• Man van de match: Dylan Mbayo maakte met een flitsende invalbeurt het verschil voor Kortrijk. Hij lag aan de basis van de 0-1 en dwong ook de penalty af die door Selemani werd omgezet.

• Opvallend: Seraing heeft al 315 minuten niet meer kunnen scoren. Sinds de goal van Del Fabro tegen Club Brugge zweeg het kanon van de Luikenaars al drieënhalve wedstrijd.

Bekijk de goals uit Seraing - Kortrijk (0-2)

Geen doelpunten in spektakelarme eerste helft

Beide ploegen toonden in de openingsfase wel aanvallende intenties, maar het aantal kansen bleef beperkt. Een afgeweken schot van Kadri en een te centrale uithaal van Selemani, meer kreeg Kortrijk niet voor elkaar in de openingsfase.

Na twintig minuten toonde Seraing zich voor het eerst, Jallow knalde de beste kans van de partij tot dan toe onbesuisd over. Kortrijk reageerde met een nog betere mogelijkheid: Moreno mikte naar het hoekje, maar zag zijn poging tegen de paal stranden.

Daarmee hadden we het beste van de eerste helft al gehad. Het tempo nam daarna een duik, Kortrijk en Seraing leken vooral met een 0-0-stand richting de kleedkamers te willen.

Kortrijk snelt in enkele minuten weg van Seraing

Kortrijk begon met verse kracht Mbayo aan de tweede helft en die bracht meteen wat meer vuur in het spel. Na tien minuten lag hij met een balverovering ook aan de basis van de aanval die uiteindelijk tot de verdiende 0-1 van Palaversa leidde.

Toen ging het ineens snel voor Kortrijk. Mbayo spurtte de zestien meter in en werd door Boulenger neergemaaid: penalty. Selemani hield het hoofd koel en ramde de bal hard rechtdoor tegen de touwen. Twee goals in zes minuten tijd, Kortrijk was opnieuw op weg naar een zege.

In de slotfase nam KVK wat gas terug met het oog op de bekerwedstrijd van donderdag. Dat bood Seraing de kans om nog eens op te schuiven, maar het clean sheet van Ilic, het zevende al dit seizoen, kwam niet meer in gevaar.

Badamosi wil uitpakken met omhaal, maar het is Moreno die de paal treft

Condom: "Dringend versterkingen nodig"

• Jordi Condom (Seraing): "Dit was een match om op 0-0 te eindigen, maar zoals elke week hebben wij kerstcadeaus uitgedeeld aan de tegenstander, en die profiteert daarvan. Zo is het elke week wel iets. Het ontbreekt ons aan maturiteit in bepaalde momenten in de wedstrijd. In de eerste helft gaven we weinig weg en hadden we zelf een grote kans voor Jallow. En dan geven we het in de tweede helft in vijf minuten weg, met twee fouten bij het uitverdedigen. Dan is het afgelopen."

"Ik hoop dat de winterstop ons zal toelaten om weer energie te tanken, maar ook om versterkingen aan te trekken. Ik ben tevreden over wat mijn spelers al gebracht hebben, want het zijn bijna allemaal jongens die weinig of geen ervaring hebben op dit niveau. Maar het is duidelijk dat onze kern dringend versterkt moet worden."

• Karim Belhocine (KV Kortrijk): "We boeken opnieuw een overwinning, ook al hadden we het in de eerste helft heel moeilijk. Wij waren wat vermoeid en kwamen niet in de match, terwijl zij stevig in de duels gingen. Bij de rust hebben we dat wat bijgestuurd en meer duelkracht en enthousiasme gevraagd, ook omdat we een mooie zaak konden doen in het klassement."

"En dat hebben ze in de tweede helft ook gedaan, met Dylan Mbayo die heel goed ingevallen is. Zo hebben we toch met 0-2 kunnen winnen, ook al was het een heel moeilijke wedstrijd voor ons. Maar voor ons blijft het objectief hetzelfde: het behoud. Met 31 punten staan we er goed voor. Nu doen we gewoon verder. Over enkele weken kunnen we nog eens kijken waar we staan en dan zien we wel."

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    79'
    22:35

Afgelopen! Kortrijk wint met 0-2 in Seraing en boekt zijn derde zege op rij, goed voor een voorlopige 5e plaats. Seraing blijft achter met 0 op 12.

22:31

Er worden nog 2 overbodige minuten bijgeteld. De wedstrijd is gespeeld.

22:27

KV Kortrijk lijkt al met de gedachten bij donderdag te zitten. Dan wacht Anderlecht in de kwartfinale van de beker.

22:26
    22:25

Maziz op Ilic

Maziz is de volgende die zijn kans waagt namens Seraing. Ook zijn schot is onvoldoende om het clean sheet van Ilic in gevaar te brengen.

22:24

Belhocine roept zijn troepen tot de orde, want Kortrijk zakt de laatste minuten wel erg diep in.

22:22

Marius oogst een bescheiden applausje voor een poging-tot-omhaal, Ilic kan eenvoudig klemmen.

22:20
    22:18

De ingevallen Bernier probeert er nog wat van te maken met een fikse versnelling en een hakje richting de kleine rechthoek, maar daar staat niemand van Seraing.

22:15

Bij de thuisploeg verraadt de lichaamstaal meer en meer wanhoop en moedeloosheid. De winterstop kan niet snel genoeg komen voor Seraing.

22:11

Toch wat druk nu van Seraing, dat drie hoekschoppen na elkaar afdwingt. Maar een echte doelkans vloeit er niet uit voort.