Ga naar de inhoud

Ingevallen Fischer schiet Antwerp naar gelijkspel bij Racing Genk

 1. 36' - Geel - Dinis Almeida
 2. 32' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 0)
 1. 82' - Doelpunt - Viktor Fischer (1 - 1)
 2. 71' - Verv. Kristian Thorstvedt door Joseph Paintsil
32'goalPaul Onuachu1 - 0
82'goalViktor Fischer1 - 1

De grote winnaar van het weekend is Union. Na Club Brugge en Anderlecht heeft ook Antwerp punten laten liggen. Het stamnummer 1 kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel op bezoek bij Racing Genk. De ingevallen Viktor Fischer wiste in het slot de openingstreffer van Paul Onuachu uit.

KRC Genk - Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: Antwerp heeft licht overwicht in een wat rommelige tweede helft en kan dat tien minuten voor tijd ook omzetten in een goal. Fischer scoort op aangeven van Benson.

 • Man van de match: Manuel Benson was de gevaarlijkste man bij Antwerp. Hij miste in de eerste helft twee grote kansen, maar maakte dat goed met een assist na de pauze.

 • Opvallend: Het is al van 1993 geleden dat Antwerp nog eens kon komen winnen op Genkse bodem. Daarna volgden 8 thuiszeges voor Genk en 5 gelijke spelen.

Bekijk de goals uit Genk - Antwerp (1-1)

Onuachu opent de score met zijn 12e van het seizoen

Beide ploegen begonnen met een midweekse overwinning in de achterzak aan de wedstrijd, maar het was vooral Antwerp dat vertrouwen uitstraalde in het openingskwartier. Benson had tweemaal de 0-1 aan de voet, maar plaatste de bal telkens nipt naast de verste paal.

 

Ook Björn Engels deed offensief zijn duit in het zakje bij de bezoekers, Genk-doelman Vandevoordt dook de kopbal van de verdediger uit zijn doel.

 

Na een halfuur slaagde Genk er toch in om het evenwicht enigszins te herstellen. Met dank aan een falende Antwerp-defensie leverde dat ook meteen de voorsprong op. Almeida verloor Onuachu uit het oog bij een voorzet van Bongonda, voor de Genkse topschutter was het een koud kunstje om de 1-0 in doel te duwen.

 

Antwerp was de controle over de wedstrijd helemaal kwijt en kwam pas op slag van rust nog eens piepen, met een kopbal van De Laet die naast vloog. 1-0 halfweg.

De Laet en Sadick gaan bijna robbertje vechten op stilstaande fase

Viktor Fischer valt in en schenkt Antwerp een punt

Het begin van de tweede helft was ook nog voor Genk, dat dreigde met een kopbal van Thorstvedt en een voorzet van Bongonda die op de lat viel.

 

Maar daarna nam Antwerp de zaak weer over, al was het in aanvallend opzicht vaak net niet bij de bezoekers. Intussen was bij Genk Onuachu geblesseerd uitgevallen, aan Antwerpse kant werd een tegenvallende Nainggolan vervangen door Fischer.

 

Genk kroop steeds meer achteruit en beperkte zich tot het verdedigen van de krappe voorsprong. Een riskante tactiek, die tien minuten voor tijd ook werd afgestraft door Antwerp. De bedrijvige Benson ontdeed zich van Eiting en bediende Fischer, de Deen nam in één tijd Vandevoordt te grazen: 1-1.

 

Daar bleef het ook bij. Op basis van de hele wedstrijd kun je spreken over een logisch gelijkspel, maar beide ploegen schieten weinig op met een puntje.

De Laet krijgt flink onder zijn voeten van Verstraete

Storck: "Onuachu out met hamstringblessure"

Genk-trainer Bernd Storck kwam na de wedstrijd met een update over de blessure van Onuachu: “Hij heeft een spierscheur opgelopen. Ik had al het gevoel dat ik hem moest vervangen, maar hij zei dat hij verder kon. En dan heeft hij bij een spurt een hamstringblessure opgelopen. Hij zal de komende drie, vier weken niet kunnen spelen."

Over de wedstrijd zelf was Storck niet bijster tevreden. “We hebben nog veel werk. Meer dan dit zat er vandaag niet, denk ik. In de eerste twintig minuten hadden we ook het nodige geluk. Maar ik weet waaraan we moeten werken. Tegen Charleroi was het een goede wedstrijd, maar drie dagen later was dit het maximum."

 

"Ik moet mijn ploeg ook beschermen, want iedereen is heel moe. Nu hebben we een hele week tijd om de volgende wedstrijd voor te bereiden. Dat zal beter zijn. We weten op welke punten we moeten werken. Ik beschik over een sterke ploeg, maar we moeten nog een flinke stap zetten in het nieuwe jaar”, zei Storck.

Brian Priske: "We hadden moeten winnen"

Brian Priske vond dat Antwerp meer verdiende dan een gelijkspel. "Ik denk dat we hier hadden moeten winnen. In de eerste 20-25 minuten waren wij heel goed. Daarna heeft Genk een aantal kansen gecreëerd en ook gescoord, maar in de tweede helft vond ik ons uitstekend. We hebben heel weinig weggegeven en hadden volledige controle. Kansen creëren was misschien wat moeilijker, maar dit is dan ook een moeilijke verplaatsing", luidde de analyse van de Deen.

 

Priske zag ook dat Benson opnieuw uitblonk bij Antwerp. "Hij heeft weer een goede wedstrijd gespeeld, met veel acties en een goede assist. Hij is natuurlijk een beetje ontgoocheld over zijn eigen kansen in de eerste helft, maar zo is dat soms in het voetbal. Over het algemeen mag hij heel tevreden zijn."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Viktor Fischer van Antwerp. 1, 1.
 4. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Kristian Thorstvedt eruit
 5. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 6. tweede helft, 20 uur 20. Einde. Racing Genk en Antwerp delen de punten na een teleurstellende wedstrijd. Onuachu scoorde voor de rust, Fischer erna. Beide ploegen schieten weinig op met een punt, Union mag zich de winnaar van het weekend noemen. .
 7. tweede helft, 20 uur 17. De Laet loopt nog tegen een gele kaart aan. Dat betekent dat hij geschorst  is voor de volgende wedstrijd. .
 8. Er worden 4 minuten bijgeteld. Krijgen we nog een winnaar? . tweede helft, 20 uur 16.
 9. tweede helft, 20 uur 15. Genk deelt toch nog een speldenprikje uit. Hrosovsky draait zich vrij voor een schot met links, maar dat lijkt nergens naar. .
 10. tweede helft, 20 uur 14. Stef Wijnants op Radio 1.
 11. tweede helft, 20 uur 12.
 12. tweede helft, 20 uur 11. Genk heeft bitter weinig getoond na de rust. Het thuispubliek laat zijn ongenoegen horen over het geleverde spel. .
 13. tweede helft, 20 uur 07. Fischer hangt de bordjes gelijk! Antwerp maakt gelijk en het is niet toevallig Benson die aan de basis ligt. Hij kapt Eiting uit en legt klaar voor Fischer, die de bal in één tijd netjes in de hoek deponeert: 1-1. .
 14. tweede helft, 20 uur 06. Nog tien minuten. De tijd begint te dringen voor Antwerp, dat te weinig scherpte toont in de zone van de waarheid om Genk echt pijn te doen. .
 15. tweede helft, 20 uur 05. Stef Wijnants op Radio 1.
 16. tweede helft, 20 uur . Plaatsbal van Hrosovsky. Genk steekt nog eens de neus aan het venster. Hrosovsky trapt met veel gevoel richting het hoekje, Butez ziet de bal naast krullen. .
 17. tweede helft, 19 uur 57. De Laet duikt uitstekend de ruimte in op rechts, zijn voorzet richting de spitsen komt niet aan. .
 18. tweede helft, 19 uur 56. Drie nieuwe namen bij Genk. Onuachu moet inderdaad de strijd staken. Storck maakt van de gelegenheid gebruik om meteen drie frisse krachten in te brengen: Oyen, Paintsil en Ugbo vallen in. .