Dominant Anderlecht wint met 0-5 bij Seraing na gezondheidswandeling

  1. 44' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (0 - 3)
  2. 29' - Geel - Kristoffer Olsson
  3. 18' - Doelpunt - Lior Refaelov (0 - 2)
  4. 16' - Doelpunt - Christian Kouamé (0 - 1)
  1. 85' - Doelpunt strafschop - Benito Raman (0 - 5)
  2. 82' - Rood - Guillaume Dietsch
  3. 76' - Verv. Sergio Gómez door Bogdan Mykhaylichenko
  4. 74' - Verv. Morgan Poaty door Mansoni Sambu
  5. 72' - Doelpunt - Anouar Ait El Hadj (0 - 4)
  6. 71' - Verv. Yari Verschaeren door Francis Amuzu
  7. 71' - Verv. Christian Kouamé door Benito Raman
  8. 69' - Verv. Youssef Maziz door Marius Mouandilmadji
  9. 62' - Verv. Gérald Kilota door Sami Lahssaini
  10. 62' - Verv. Benjamin Boulenger door Rayan Djedje
  11. 62' - Verv. Ibrahima Cissé door Theo Pierrot
  12. 62' - Geel - Majeed Ashimeru
  13. 60' - Verv. Kristoffer Olsson door Majeed Ashimeru
  14. 60' - Verv. Lior Refaelov door Anouar Ait El Hadj
  16'goalChristian Kouamé0 - 1
  18'goalLior Refaelov0 - 2
  44'goalJoshua Zirkzee0 - 3
  72'goalAnouar Ait El Hadj0 - 4
  85'penalty goalBenito Raman0 - 5

  Anderlecht heeft eindelijk nog eens een totaalprestatie op de mat gelegd. Tegen Seraing was er geen sprake van een herhaling van het bekerscenario. Integendeel, na 90 minuten kat-en-muisspel zette Anderlecht forfaitcijfers op het scorebord.

  Seraing - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Amper twee minuten na de 0-1 staat het al 0-2. Seraing krijgt geen tijd om te reageren en zal dat ook nooit echt doen.

  • Man van de match: Lior Refaelov bewijst dat hij een plek in de basiself verdient. In zijn laatste zes duels als basisspeler (in beker en competitie) scoorde hij elke keer, met 8 doelpunten als resultaat.

  • Opvallend: Dit seizoen wist Anderlecht nog maar twee keer de nul te houden: in september tegen Seraing en in oktober tegen Standard. Vandaag kwam daar een derde clean sheet bij én bovendien scoorde het vijf keer. Anderlecht lijkt op tijd in vorm voor de clash tegen Club, volgende week zondag.

  Bekijk de goals uit Seraing - Anderlecht (0-5)

  Anderlecht zet mak Seraing al snel met de rug tegen de muur

  Amper elf dagen na het doelpuntrijke bekerduel keken Seraing en Anderlecht elkaar opnieuw in de ogen. Bij Anderlecht hadden ze al bewezen dat ze doelpunten konden maken, maar met slechts twee clean sheets in de heenronde lag het pijnpunt duidelijker dan ooit achteraan.


  Anderlecht had iets te bewijzen en trok de lakens van bij het eerste fluitsignaal naar zich toe. Na amper 12 minuten liet Refaelov een dot van een kans nog onbenut, al bleek dat slechts uitstel van executie. Enkele minuten later zag Murillo zijn schot nog afgeblokt worden, maar in de herneming trapte Kouamé de bal onverbiddelijk tegen de touwen.


  Nog voor Seraing kon reageren was de achterstand zelfs al verdubbeld. Een bedrijvige Gómez haalde voor de zoveelste keer de achterlijn. Refaelov was de slapende verdedigers te snel af aan de eerste paal en van dichtbij had ook doelman Dietsch geen antwoord meer.


  Met de dubbele voorsprong op zak ging de drang naar voren bij Anderlecht enigszins liggen. Een duidelijke repliek van Seraing bleef echter uit en dus besloten de bezoekers hun sterke eerste helft wat meer kracht bij te zetten. Voor Zirkzee lukte het eerst niet met een listig lobje, maar even later lukte het wel met een loeiharde knal in de kruising: 0-3.

  Technische hoogstandjes: Dubbele panna van Bernier en rabona van Gómez

  Seraing eindigt met een veldspeler in doel, Raman maakt er forfaitcijfers van

  Wie na de pauze een duidelijk antwoord van Seraing had verwacht, kwam bedrogen uit. Integendeel, want het was Refaelov die nog geen twee minuten nodig had om de bal op de lat te schilderen. Anderlecht ging al snel in relatieve spaarmodus en het was wachten op verse krachten om de wedstrijd van peper en zout te voorzien.


  Op het uur was Anouar Ait El Hadj een van die jongens en hij liet zich vrijwel meteen opmerken met een plaatsbal die maar net naast ging. Zo’n tien minuten later was het wel raak wanneer hij de voorzet van Raman, nog zo’n invaller, via Dietsch in doel trapte.


  Niet veel later leek Raman zichzelf ook nog op het scorebord te zetten, maar doelman Dietsch ging aan de garderobe van de spits hangen. Rood voor Dietsch en de bal op de stip. Tot overmaat van ramp waren ook alle wissels opgebruikt, dus trok Pierrot de handschoenen van zijn doelman aan.


  Raman nam de strafschop zelf voor zijn rekening en die trapte hij vlotjes voorbij de gelegenheidsdoelman, die blij zal zijn dat hij nadien geen enkel schot meer moest pareren. Anderlecht nadert dankzij deze overtuigende zege wat dichter bij Antwerp, Club en Charleroi, al komen die eerste twee morgen nog aan de bak.

  Refaelov trapt hoekschop in de grond

  Dietsch pakt rood en zo moet Pierrot in doel postvatten

  Kompany: "Blijf rustig als het stormt, maar ook als er teveel euforie is"

  Vincent Kompany (coach Anderlecht): "Ik ben tevreden met het resultaat, de manier waarop, de ingesteldheid en de discipline. Proficiat aan de jongens dus, maar ik ben ondertussen al bezig met Sint-Truiden en de volgende wedstrijd."


  "Ik heb liever dat verschillende spelers scoren dan dat er één iemand is die alle doelpunten voor zijn rekening neemt. We beginnen ook altijd als zo’n team aan de wedstrijd, maar ik ben nu de eerste persoon die tegen de jongens zegt dat ze opnieuw moeten focussen. De prestatie van vandaag kwam er niet toevallig en dat geldt ook voor de komende prestaties. We moeten keihard blijven werken om die progressie voort te zetten, te behouden en voort te gaan."


  "Ik blijf rustig als het stormt in Anderlecht en ik blijf ook rustig als er misschien iets teveel euforie zou zijn. Het gebeurt niet per toeval. Het kost veel tijd, energie en rust, en dat wil ik ook uitstralen. Ik wil dat de jongens er de volgende 95 minuten ook van de eerste tot de laatste staan."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 33. Anderlecht trakteert Seraing op forfaitcijfers! Anderlecht pakt uit met een droge 0-5 tegen een mak en lusteloos Seraing. Na de geweldige start moest Anderlecht nooit echt doorduwen. Uiteindelijk eindigde Seraing zelfs met 10 na een rode kaart voor doelman Dietsch. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 89. Moet Pierrot nog ballen pakken? Voorlopig heeft gelegenheidsdoelman nog geen bal moeten pakken na de strafschop. Worden zijn vaardigheden als doelman nog getest door Anderlecht? .
  4. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 85 door Benito Raman van Anderlecht. 0, 5.
  5. tweede helft, minuut 84. Raman met nummer 5 vanop de stip! Raman staat oog in oog met gelegenheidsdoelman Pierrot en trapt de strafschop vlotjes in doel! Anderlecht heeft forfaitcijfers beet! .
  6. Rode kaart voor Guillaume Dietsch van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 82
  7. tweede helft, minuut 81. Strafschop voor Anderlecht! Tien minuten voor tijd krijgt Anderlecht een strafschop en krijgt doelman Dietsch rood voor truitjetrek bij Raman! Seraing heeft ook geen vervangingen meer, dus moet er een veldspeler in doel. .
  8. Van Crombrugge krijgt nog werk! Bij Anderlecht schieten ze zichzelf nog bijna in de voet! Een domme pass naar een overbevolkt centrum levert Marius een kans op, maar Van Crombrugge gaat goed plat! . tweede helft, minuut 79.
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Anderlecht, Bogdan Mykhaylichenko erin, Sergio Gómez eruit
  10. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij RFC Seraing, Mansoni Sambu erin, Morgan Poaty eruit
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Anouar Ait El Hadj van Anderlecht. 0, 4.
  12. tweede helft, minuut 72. Ait El Hadj maakt het klavertjevier compleet! Ook de invallers kunnen scoren bij Anderlecht! Raman brengt de bal op goed geluk voor doel en daar stelt Ait El Hadj niet teleur. Dietsch zit nog bij de bal, maar kan de 0-4 niet meer verhinderen. .
  13. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Anderlecht, Francis Amuzu erin, Yari Verschaeren eruit
  14. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Anderlecht, Benito Raman erin, Christian Kouamé eruit
  15. tweede helft, minuut 69. Een voorzet van Seraing zowaar! Amuzu kan niet verhinderen dat Lahssaini de bal voor doel brengt, maar daar wachten de veilige handen van Van Crombrugge. .
  16. tweede helft, minuut 69. Tussen de lijnen is er de laatste minuten niet al te veel meer te beleven, dus kijken we al naar wat ernaast gebeurt. Daar maken Amuzu en Raman zich klaar om in te vallen. Kunnen zijn de voorsprong voor Anderlecht nog wat uitdiepen? Van Seraing lijkt het vanavond niet te zullen komen. .
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij RFC Seraing, Marius Mouandilmadji erin, Youssef Maziz eruit
  18. tweede helft, minuut 63. Drie wissels bij Seraing. Intussen heeft ook Jordi Condom driemaal gewisseld. Is dat met het oog op wat nog komt of gelooft hij dat de drie invallers het tij nog kunnen keren? .
  19. tweede helft, minuut 62. Ait El Hadj plaatst de bal naast. Ait El Hadj staat nog maar net tussen de lijnen, maar laat zich al meteen opmerken. Kouamé krijgt de bal met wat geluk tot bij de jonge ket, maar die is wel meteen dreigend. .
  20. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij RFC Seraing, Sami Lahssaini erin, Gérald Kilota eruit