KAS EupenBeerschot
Erik Lambrechts
Kehrwegstadion
1400

Nederlaag 13 voor stamnummer 13, rode lantaarn Beerschot gaat ook bij Eupen de boot in

za 11 december 2021 20:23
1-0
  1. 34' - Doelpunt - Emmanuel Agbadou (1 - 0)
  1. 62' - Verv. Julien Ngoy door Carlos Embalo
  2. 70' - Geel - Mauricio Lemos
  3. 76' - Verv. Mauricio Lemos door Abdulia Sanyang
  4. 90+1' - Geel - Andreas Beck
Jupiler Pro League - speeldag 18 - 11/12/21 - 18:30
34'
Emmanuel Agbadou
34'
1 - 0

Beerschot is in Eupen tegen een 13e seizoensnederlaag aangelopen. De hekkensluiter dwong voldoende kansen af, maar wist ze opnieuw niet af te maken. Eupen won dan weer voor de eerste keer in 2 maanden.  "Ik mis al een heel seizoen geloof en volwassenheid in de ploeg", legt Joren Dom de vinger op de wonde bij Beerschot.

Eupen - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: Terwijl Beerschot met de kansen ook de missers opstapelt, slaat Eupen 10 minuten voor de rust genadeloos toe op een stilstaande fase. Nuhu schildert een hoekschop op het hoofd van Agbadou en die laat Vanhamel kansloos achter.

• Man van de match: Isaac Nuhu was de uitblinker bij Eupen. In een door Beerschot gedomineerde 1e helft zorgde de Ghanees bijna op zijn ééntje voor de schaarse dreiging van de thuisploeg én leverde hij de assist voor de 1-0. In een zwakke 2e helft was het ook bij hem minder en viel hij geblesseerd uit.

• Opvallend: Na 7 wedstrijden zonder zege en een pijnlijke 2 op 21 weet Eupen eindelijk weer wat winnen is. Het kan ook eindelijk nog eens de nul houden, pas voor de tweede keer dit seizoen. De vorige keer dat dat lukte, was op bezoek bij…Beerschot. Eupen won de laatste 5 onderlinge duels.

Bekijk de goal uit Eupen - Beerschot (1-0)

Agbadou bezorgt dominant Beerschot ijskoude douche

Na een knappe 7 op 9 had Beerschot de voorbije 2 speeldagen weer klappen gekregen met verlies tegen Zulte Waregem en in de Antwerpse stadsderby. Hoog tijd dus om zich te herpakken en dat deed de rode lantaarn ook.

Nuhu liet de bezoekers eerst nog even schrikken na mistasten van Radic, maar nadien was het al Beerschot wat de klok sloeg. Vaca was tot twee keer toe gevaarlijk met een verre knal, terwijl Shankland van dichtbij het doelhout trof.

Ook Suzuki kreeg rond het kwartier een uitstekende mogelijkheid op een lage voorzet van Halaimia, maar etaleerde zijn vormcrisis bij de afwerking. Vijf minuten later zette Shankland de Japanse spits op weg naar de 0-1, tot Himmelmann er met een ultieme voetveeg een stokje voor stak.

Bij Eupen was Nuhu de gevaarlijkste man, al had Vanhamel weinig moeite met zijn schoten. Toen de Ghanees 10 minuten voor de rust een hoekschop mocht nemen was het wél raak. Agbadou bezorgde Beerschot een ijskoude douche met een rake kopbal.

Beerschot probeerde nog voor de rust langszij te komen. Halaimia was er dichtst bij toen hij plots op rechts een zee van ruimte kreeg, maar zijn afgeweken schot ging rakelings voorlangs.

Himmelmann houdt Suzuki met ultieme voetveeg van de 0-1

Beerschot kan geen vuist maken na de rust

Na een boeiende eerste helft werd het een pak minder na de rust. Beerschot kon geen vuist maken, het was Eupen dat voor de schaarse dreiging zorgde. Agbadou mocht weer koppen op een corner, maar besloot dit keer slap in de handen van Vanhamel. Die dook even later ook goed in de voeten van de doorgebroken Ngoy.

Beerschot kwam pas 20 minuten voor het einde nog eens piepen met een knappe actie van Shankland, maar de Schot was te zelfzuchtig en kreeg zijn schot niet gekadreerd. Veel meer lieten de bezoekers niet meer zien.

Eupen kwam zo in een bijzonder flauwe tweede helft niet meer in de problemen. De thuisploeg zag wel Nuhu, Embalo én Kayembe nog geblesseerd uitvallen. Beerschot kon zo de slotfase met een man meer spelen, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk.

Frustratie bij Vanhamel omdat hij een hoekschop weggeeft

Jonge Eupen-fans willen high five geven aan Lemos, maar trekken hun hand weg en lachen

Dom: “Het kan nog, maar het mag wel eens keren”

• Joren Dom (Beerschot): “We hebben misschien wel onze beste eerste 20 minuten van het seizoen gespeeld. We hadden kans na kans, 7 uitgespeelde in totaal in de eerste helft. Zij scoren dan op een corner. In de tweede helft ontbrak het aan een plan. Er was te veel paniek, we wilden het te graag. Ik mis een beetje geloof en volwassenheid in de ploeg. Dat is al heel het seizoen zo. Daar moeten we echt aan werken. We zijn al voorbij halfweg het seizoen, we moeten stoppen met excuses zoeken. Het kan nog en ik geloof er nog in, maar het mag wel eens gaan keren.”

• Jens Cools (Eupen): “Dit is een zucht van opluchting. De start was heel moeilijk met Beerschot dat heel goed uit de startblokken schoot. Gaandeweg kwamen we beter in de wedstrijd en ging het fel op en af. Wij scoorden op een stilstaande fase, één van onze kwaliteiten. We hebben vandaag een heel goed blok neergezet, wat we vorige week nog misten na de voorsprong tegen Oostende. Nu hebben we het wel goed gemanaged en dan zie je dat je zakelijk kan winnen.”

90+1'
90+1'

70'
62'
20:23

Beerschot gaat ondanks een goede eerste helft ook bij Eupen de boot in. Het verliest met het kleinste verschil en blijft zo na een 0 op 9 troosteloos laatste in de stand. Eupen wint voor het eerst na 7 wedstrijden zonder zege.

20:19

Cercle wél op weg naar winst

Het dreigt een bijzonder donkere avond te worden voor Beerschot. Opnieuw een nederlaag en dat terwijl Cercle bij STVV op weg is naar een 9 op 9.

20:17

6 minuten extra

Beerschot mag nog 6 minuten proberen om alsnog een punt weg te kapen in Eupen. Voorlopig houdt de thuisploeg makkelijk stand met een man minder.

20:13

Kayembe kan niet meer voort, hij hinkt aan de zijlijn richting de bank. Kan Beerschot de numerieke meerderheid nog uitbuiten?

20:10

Ook Kayembe geblesseerd

Ook Kayembe blijft nu kermend van de pijn op het veld liggen. Bij Eupen zijn de wissels op. Moet de thuisploeg met z'n tienen de slotfase volmaken?

20:06

Embalo valt geblesseerd uit

Nuhu viel al geblesseerd uit bij Eupen en nu is het ook voorbij voor Embalo. Amper 17 minuten na zijn invalbeurt moet hij opnieuw naar de kant. Ook Prevljak wordt gewisseld. Déom en Rocha zijn hun vervangers.

19:58

Shankland te zelfzuchtig

Shankland kan eindelijk nog eens voor dreiging zorgen bij Beerschot. Hij kapt Agbadou uit en zet ook Amat in de wind. Afspelen naar de vrijstaande Suzuki is de volgende logische stap, maar hij gaat voor eigen succes en krijgt de bal niet binnen het doelkader.

19:57

We spelen weer met 11 tegen 11. Lambert neemt de plaats in van de onfortuinlijke Nuhu.

19:56

Eupen met 10

Voor Nuhu lijkt de wedstrijd voorbij. Beerschot mag het even met een man meer proberen.

19:53

Flauwe 2e helft

Waar de eerste helft een aangenaam kijkstuk was met veel kansen, is het na de rust toch een pak minder. Nu ligt de wedstrijd weer stil voor verzorging bij Nuhu.