Opkikkertje voor Club Brugge na Europese exit: blauw-zwart vloert Zulte Waregem

  1. 22' - Geel - Frank Boya
  2. 12' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Hans Vanaken door Kamal Sowah
  2. 89' - Verv. Charles De Ketelaere door Ignace Van der Brempt
  3. 89' - Verv. Clinton Mata door Bas Dost
  4. 88' - Geel - Alieu Fadera
  5. 83' - Verv. Dereck Kutesa door Bassem Srarfi
  6. 81' - Verv. Éder Balanta door Brandon Mechele
  7. 73' - Doelpunt - Noa Lang (3 - 0)
  8. 68' - Verv. Lasse Vigen Christensen door Alieu Fadera
  9. 62' - Geel - Alessandro Ciranni
  10. 53' - Doelpunt - Mats Rits (2 - 0)
  53'goalMats Rits2 - 0
  73'goalNoa Lang3 - 0

  Club Brugge heeft zijn Europese uitschakeling doorgespoeld met een overwinning in de competitie. Zulte Waregem, dat door de zege van Cercle naar de voorlaatste plaats is gezakt, ging met 3-0 voor de bijl. 

  Club Brugge - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij een 1-0-stand geeft Sobol de bal zomaar cadeau aan Gano. Die heeft de gelijkmaker aan de voet en kan Zulte Waregem weer in de match brengen, maar mist onbegrijpelijk.

  • Man van de match: Charles De Ketelaere haalde slechts bij vlagen zijn beste niveau, maar was met een doelpunt en een assist wel opnieuw de bepalende speler bij Club Brugge.

  • Opvallend: Een clean sheet voor Simon Mignolet, dat was al geleden van 15 oktober tegen KV Kortrijk. Ook vandaag bleef Mignolet niet foutloos, maar de VAR hielp hem een handje.

  Bekijk het verslag in het Journaal:

  De Ketelaere opent de score, Gano mist de gelijkmaker

  In een matig gevuld Jan Breydelstadion begon Club Brugge aarzelend aan de partij. De eerste kansjes waren ook voor Zulte Waregem, maar na een tiental minuten kwam Club toch stilaan op toerental. Sandra, opnieuw in de basis bij blauw-zwart, miste de eerste grote kans van de wedstrijd.

   

  Geen nood, want even later was het wel prijs voor de thuisploeg. Met enkele snelle tikken speelde Club Charles De Ketelaere vrij en hij deponeerde de 1-0 kurkdroog naast een kansloze Bossut in het hoekje.

   

  Na de goal nam Club wat gas terug en sloeg het vooral achterin aan het knoeien. Sobol bood Gano de gelijkmaker aan, maar die ramde de bal onbegrijpelijk over. Ook Hendry en N’Soki illustreerden de defensieve onzekerheid bij Club met slechte terugspeelballen, Zulte Waregem vergat te profiteren.

   

  De beste kans voor de pauze was toch nog voor Club Brugge. Lang kon uithalen ter hoogte van het penaltypunt, verdediger Vigen schoot zijn doelman te hulp en redde voor de doellijn.

  Club Brugge komt driemaal goed weg na geknoei achterin

  Zulte Waregem kan na de rust geen vuist meer maken

  Philippe Clement stuurde na de rust Ruud Vormer de wei in en de Nederlander bracht meteen meer schwung in het elftal. Het was ook zijn hoekschop die in de kluts voor de voet van Mats Rits viel, en die zette de geruststellende 2-0 op het bord.

   

  Daarmee lag de weg naar de zege open voor Club, dat tegen een onmondig Zulte Waregem niet meer in de problemen kwam. Een kwartier voor tijd maakte de thuisploeg de klus helemaal af: De Ketelaere snelde zijn bewaker voorbij en schotelde Lang de 3-0 voor.

   

  In de slotfase gooide Mignolet nog zijn clean sheet te grabbel door een voorzet van Srarfi te lossen. Gano scoorde de 3-1, maar de VAR had voorafgaand buitenspel gezien en keurde de goal af.

   

  Club Brugge knoopt na de Europese exit dus weer aan met een zege in de competitie, goed voor een mooie 9 op 9. Bij Zulte Waregem dreigt het afscheidsseizoen van Francky Dury meer en meer op een calvarietocht uit te draaien.

  100-jarige ex-speler geeft aftrap bij Club Brugge

  Hinkende Lang is plots hersteld en start aanval op

  Clement: "Soms nog te veel risico's achterin"

  • Philippe Clement (Club Brugge): "Dit zijn weer heel belangrijke punten. We lopen drie punten uit op Antwerp, dat is belangrijk. En het is ook een verdiende overwinning. Het is niet zo dat alles goed was in deze wedstrijd, maar de jongens hebben een aantal heel goeie aanvallen laten zien en goeie doelpunten gescoord. En uiteindelijk houden we ook dat clean sheet. Hier kunnen we op verder bouwen: 9 op 9 in de competitie, Genk uitgeschakeld in de beker, en nu op naar woensdag."

   "In de eerste helft werd er achterin soms te veel risico genomen. Dat was niet wat we gevraagd hadden. In de tweede helft was dat beter. Misschien is dat wat nervositeit om het goed te willen doen en goed uit te voetballen, maar die risico’s, dat is niet wat we vragen. Daarom is het goed dat je dat bij de rust kunt bijsturen."

   "De wedstrijden komen nu snel na elkaar. Dan is het belangrijk om 9 op 9 te pakken en die honger te houden om verder te kijken, het maximum uit de volgende wedstrijden te halen en in een goede situatie de winterstop in te gaan."

  • Francky Dury (Zulte Waregem): "Ik vond dat we het de eerste helft redelijk onder controle hadden. Twee keer hebben we een moment gehad dat we de lopende mensen niet volgden en dat zij een mogelijkheid hadden. Maar wij hebben ook mogelijkheden gehad. Als we iets beter die pressing uitvoeren, kunnen we misschien zelfs scoren. Maar goed, als je na vijftien minuten De Ketelaere laat aanleggen van rond de zestien, is dat een fout."

   "In de tweede helft hadden we het moeilijker. Club speelde naar zijn beste kant. Het werd 2-0 en dan kregen we het moeilijker en moeilijker. Ze scoorden dan nog een derde doelpunt en dan was de kous af, ook al probeerden we toch nog in de wedstrijd te blijven."

   "We moeten ons nu focussen op de belangrijke week die eraan komt. Union en KV Mechelen zijn ook niet van de poes, maar we zullen op een dag toch eens moeten verrassen en uit onze stelling komen. Dat zijn de momenten die we nu gaan moeten pakken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Club Brugge verslaat Zulte Waregem met 3-0 en houdt de kloof met Union op 4 punten. Zulte Waregem sluit de 18e speeldag af als voorlaatste in de stand. .
  3. tweede helft, minuut 92. Assistkoning Dompé laat zien dat hij ook een aardig schot in de benen heeft. Zijn plaatsbal zoeft niet zo ver naast de kruising. .
  4. 4 minuten extra. Er worden 4 minuten bijgeteld. Valt er nog een doelpunt uit de lucht? . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Kamal Sowah erin, Hans Vanaken eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Charles De Ketelaere eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Club Brugge, Bas Dost erin, Clinton Mata eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Bossut moet nog eens vol aan de bak om een vrije trap van Vormer uit zijn doel te ranselen. .
  9. Gele kaart voor Alieu Fadera van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 88
  10. Geen doelpunt! Opluchting bij Mignolet: de VAR heeft buitenspel opgemerkt en keurt het doelpunt van Gano af. . tweede helft, minuut 87.
  11. tweede helft, minuut 86. Gano straft foutje van Mignolet af. Mignolet kan een lage voorzet van Srarfi niet klemmen, Gano is er als de kippen bij om het foutje af te straffen: 3-1, alweer geen clean sheet voor Mignolet. .
  12. tweede helft, minuut 84. Applaus voor Lang. Noa Lang vervult zijn verdedigende taken en komt er nog knap uit ook. Het levert hem een open doekje van het Brugse publiek op. .
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Bassem Srarfi erin, Dereck Kutesa eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Brandon Mechele erin, Éder Balanta eruit
  15. tweede helft, minuut 81.
  16. tweede helft, minuut 80. Actie van Lang. Zulte Waregem komt alleen nog aan verdedigen toe. Lang zet een nieuwe aanval op en trapt dan vanuit een schuine hoek, de bal verdwijnt in hoekschop. .
  17. tweede helft, minuut 79. Ook Vormer heeft zin in een doelpuntje. Hij kan de trekker overhalen op aangeven van Vanaken, maar Boya zit er nog net tussen. .
  18. tweede helft, minuut 76. Zulte Waregem moet uitkijken voor een nieuwe afstraffing. Balanta kan een hoekschop van Vormer richting eerste paal knikken, de bal botst nipt naast. .