Michael Frey trekt Antwerp weer over de streep

  1. 33' - Rood - Giorgi Chakvetadze
  2. 20' - Geel - Jelle Bataille
  1. 90+2' - Geel - Julien De Sart
  2. 83' - Verv. Viktor Fischer door Abdoulaye Seck
  3. 82' - Verv. Laurent Depoitre door Christopher Operi
  4. 81' - Verv. Núrio door Darko Lemajic
  5. 81' - Verv. Matisse Samoise door Yonas Malede
  6. 78' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 0)
  7. 75' - Verv. Radja Nainggolan door Faris Haroun
  8. 55' - Verv. Koji Miyoshi door Benson Manuel
  9. 54' - Geel - Matisse Samoise
  78'goalMichael Frey1 - 0

  Voor de 6e match op een rij heeft topschutter Michael Frey het verschil gemaakt voor Antwerp. Deze keer tegen AA Gent, dat een uur met z'n tienen moest spelen. Tsjakvetadze vloog van het terrein na een trap op de achilespees van Gerkens. In het klassement rukt Antwerp (even) op naar de koppositie.

  Antwerp - Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Dat kan moeilijk anders zijn dan de rode kaart van Tsjakvetadze. Daarvoor was Gent baas op de Bosuil en zelfs met 10 was het bij momenten nog gevaarlijk.

  • Man van de match: Deze titel gaat bij uitbreiding naar heel Gent. De dominantie voor de rode kaart en de strijd en werklust voor en na dat moment verdienen meer dan een pluim. Het viel lang niet op dat er maar 10 blauwhemden op het veld stonden.

  • Opvallend: Gent heeft na 10 wedstrijden amper 3 punten voorsprong op de voorlaatste, terwijl de Champions Play-offs al 6 punten verwijderd zijn. En dat worden er minstens zeven op het einde van deze speeldag. Gent moet dus dringend punten pakken.

  Bekijk de enige goal uit Antwerp - Gent (1-0)

  Dominant Gent vergeet te scoren en slikt een rode kaart

  Amper drie dagen na het bewogen Europese duel tegen Frankfurt opende de Bosuil opnieuw zijn deuren. De bezoekers spraken deze keer geen Duits, maar hadden een sappig Gents accent en stonden te trappelen om op te schuiven in het klassement. Donderdag had Gent alvast vertrouwen opgedaan tegen Anorthosis Famagusta en Antwerp moest het volgende slachtoffer worden.


  Gent was duidelijk baas in Deurne-Noord en wilde die dominantie zo vroeg mogelijk omzetten in een voorsprong. Depoitre kreeg tot twee keer toe een haast niet te missen kans, maar deed dat toch. Eerst mikte hij het leer onbegrijpelijk meters naast het doel van Butez, enkele minuten later trapte hij dan weer recht op de Antwerp-doelman.


  De bezoekers konden zichzelf alleen maar afstoppen en dat is exact wat er gebeurde. Toen Tsjakvetadze onopzettelijk op de achillespees van Gerkens ging staan, hield Boucaut het aanvankelijk bij een vrije trap, maar na het signaal van de VAR wist iedereen hoe laat het was. Gent moest met z’n tienen voort, al haalde het zonder kleerscheuren de rust.

  Frey probeert een sluwe inworp op de rug van Gent-speler te gooien, maar faalt

  Topschutter Frey is de verlosser van Antwerp

  Beide coaches hadden tijdens de rust een kwartier de tijd om een nieuw strijdplan uit te tekenen. Bij Gent moest Tissoudali daarin een belangrijke rol spelen en de Nederlander stelde niet teleur. Vrijwel meteen dribbelde hij zich een weg naar twee kansen, maar Butez en het zijnet werden het eindstation van zijn knappe acties.


  Bij momenten viel het niet op dat Antwerp met een mannetje meer speelde en dat zinde de thuisaanhang allerminst. De thuisploeg werd naar voren geschreeuwd en dan konden ook de Antwerpse kansen niet uitblijven. Alleen stond Bolat op de goeie plek om het schot van Fischer en de kopbal van Samatta uit zijn doel te houden.


  Gent leek zo op weg naar een verdiend punt, maar een kwartier voor tijd kon alles wat rood en wit kleurde toch juichen. Bolat duwde de vrije trap van Verstraete nog tegen de lat, maar in de herneming kopte Frey via een balende Okumu zijn 12e van het seizoen tegen de touwen.


  In het absolute slot trapte de ingevallen Lemajic de 1-1 nog onbegrijpelijk over, waardoor Gent zichzelf niet beloont na een knappe wedstrijd, zowel met 11 als met 10. Antwerp overtuigde allerminst, maar pakte toch de drie punten en als toemaat ook de leidersplaats. Een welgekomen opsteker na een beladen week op de Bosuil.

  Geweldige redding van Okumu op de lijn

  Lemajic krijgt dot van een kans in de slotminuut, maar mikt onbegrijpelijk over

  Vanhaezebrouck: "Rode kaart is ongelukkig, maar Antwerp moet ook rood krijgen"

  Gent-coach Hein Vanhaezebrouck had na de wedstrijd een en ander te zeggen over de wedstrijd en in het bijzonder de arbitrage: "De rode kaart noem ik ongelukkig. Dat is gewoon een fase waarin Tsjakvetadze druk wil zetten, verrast wordt door de korte draaibeweging van Gerkens en hem slecht raakt achteraan op de voet. Het is totaal geen tackle, hij wil de bal gewoon afblokken en is te laat. Dat is zoals op de tip van de voet gaan staan, alleen geven ze daar geel voor en hiervoor geven ze dan rood. Dat is ongelukkig en dit dan niet."

  "Met die rode kaart verander je de hele fysionomie van de match. Antwerp bestond niet, maar toch blijven we zelfs met tien nog kansen creëren. En dan moet Antwerp voor onze dug-out ook altijd een tweede gele kaart krijgen. Nurio is vertrokken op de counter en wordt dan vastgehouden. Er wordt dan gezegd dat we voordeel krijgen, maar is dat dan wel zo met een man minder? Je moet op z’n minst terugkeren op de fase en alsnog geel geven. Met tien tegen tien hader zeker nóg meer ingezeten. "


  "Met felicitaties voor ons spel zijn we niets. Ik heb ook geen probleem met die rode kaart, want regels zijn regels. Maar dan moet alles wel correct verlopen. Ze halen Bataille er ook met de rust af omdat ze weten dat ze aan rood zijn ontsnapt. Heel onze bank heeft het gezien, maar zelfs met vier hebben zij het niet gezien."


  "Uiteindelijk moet je naar jezelf kijken. Onze efficiëntie was beneden niveau en zelfs in de laatste minuut missen we nog een reuzekans. Al waren er ook externe elementen die het resultaat hebben bepaald. Ook in de fase van het doelpunt zie je de scheidsrechter twijfelen. Het was zeker geen indrukwekkende prestatie. Dat kan gebeuren, want dat hebben wij ook al gehad."

  Priske: "Trotser op mentaliteit dan op 15/15"

  En hoe had Antwerp-coach Brian Priske deze wedstrijd beleed? "Ik heb deze wedstrijd beleefd zoals de laatste wedstrijden. We hadden onvoldoende controle, kregen te veel counters tegen en waren te onrustig met de bal. Ik had ook de wedstrijd van Gent tegen Anderlecht gezien en wist dus dat het ook tegen tien niet makkelijker zou gaan. We moesten met dezelfde focus blijven spelen, iets meer via de flanken gaan en proberen een overtal te creëren met onze aanvallers. "


  "Met een 12 op 12 en een 15 op 15 verwacht iedereen meer van de club en dat is ook mooi, maar wij moeten focussen op onze eigen prestaties. Ik heb een ongelooflijke groep mensen, die elke dag zowel op als naast het veld hard werkt en erg professioneel is. Het is op dit moment erg belangrijk om punten te pakken en de juiste mentaliteit te tonen. Ik ben dan ook trotser op die mentaliteit dan op die 15 op 15. Ik weet dat de supporters het beste van ons verwachten. We proberen elke dag ons beste te doen en toonden dat al op verschillende momenten, maar moeten nu proberen dat 90 minuten lang te doen."

  Reacties na Antwerp-Gent:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Antwerp houdt de drie punten thuis! Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Antwerp wint van een tienkoppig Gent! Antwerp wordt zo ook de nieuwe leider, terwijl Gent onderin het klassement blijft hangen. .
  3. Gele kaart voor Julien De Sart van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra. Zo lang heeft Gent nog om langszij te komen. .
  5. Lemajic mist onbegrijpelijk! Ngadeu legt de bal panklaar voor Lemajic, maar die trapt van dichtbij hoog over het doel van Butez! Onbegrijpelijk! . tweede helft, minuut 89.
  6. tweede helft, minuut 85. Kums krult nog een hoekschop voor doel, maar Butez komt autoritair klemmen. Het Gentse schip lijkt nu toch te zijn verdronken. .
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Antwerp, Abdoulaye Seck erin, Viktor Fischer eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Christopher Operi erin, Laurent Depoitre eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Darko Lemajic erin, Núrio eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Yonas Malede erin, Matisse Samoise eruit
  11. tweede helft, minuut 80.
  12. tweede helft, minuut 80. Wat kan Gent nog? Gent staat nu achter met een man minder. Wat kunnen de bezoekers nog in de laatste tien minuten? Lemajic, Malede en Operi moeten alvast proberen het tij te doen keren. .
  13. tweede helft, minuut 79.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Michael Frey van Antwerp. 1, 0.
  15. tweede helft, minuut 77. Frey in de carambole! Antwerp heeft de voorsprong dan toch beet! De vrije trap van Verstraete komt via de lat bij Frey terecht, die de bal via Okumu in doel kopt! .
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Radja Nainggolan eruit
  17. Bolat houdt Gent recht! Benson doet waarom hij gebracht is. Kappen en voorzetten tot bij Samatta, die zijn kopbal nog door Bolat in hoekschop gewerkt ziet worden! . tweede helft, minuut 75.
  18. tweede helft, minuut 73. Oordverdovend is het op de Bosuil! De thuissupporters geven aan dat het allesbehalve oké is om met een man meer weggedrukt te worden en schreeuwen hun team vooruit wanneer ze zelf de bal hebben. .
  19. tweede helft, minuut 70. De Antwerp-supporters zijn niet tevreden en dat is niet onterecht. Intussen spelen ze al de helft van de gespeelde tijd met een man meer, maar dat vertaalt zich voorlopig niet helemaal in het spel. .
  20. tweede helft, minuut 63. Samoise wint een langgerekt duel van De Laet. Eerst blijft hij in balbezit ondanks de tackle van De Laet, waarna hij de Antwerp-legende opwacht om via zijn been een hoekschop te versieren. .