Jupiler Pro League - speeldag 10 - 01/10/21 - 20:45
Sandy Walsh
18'
Sandy Walsh
3 - 0

Standard blijft na een bezoekje aan Mechelen in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het verloor met 3-1 Achter de Kazerne na een blitzstart van de thuisploeg. De meegereisde Luikse "fans" eisten de hoofdrol op met tennisballen én een veldbestorming vlak voor de tweede helft. KVM rukt op naar de 5e plaats, Standard blijft achter met 0 op 9.

Standard - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor aanvang van de tweede helft druppelen de Standard-spelers opnieuw het veld op. Enkele heethoofden besluiten het uitvak te verlaten en gaan hen even op het veld de les spellen.

Scheidsrechter Verboomen besluit daarna om de wedstrijd voor 10 minuten te staken. De wedstrijd wordt nog hervat, maar de fut is er bij beide teams compleet uit. De eerredder van Dragus is zowat het enige wapenfeit in een povere tweede helft.

• Man van de match: Rob Schoofs speelde 20 minuten op een heel hoog niveau. De Mechelse kapitein zat overal tussen en deed de Standard-defensie met zijn geweldige passes sterretjes zien. Hij was ook bij alle drie de Mechelse doelpunten rechtstreeks betrokken.

• Opvallend: Scheidsrechter Verboomen moest de wedstrijd tweemaal stilleggen. In de eerste helft nadat enkele bezoekende supporters tennisballen op het veld gooiden, net voor het ingaan van de tweede periode gingen enkele heethoofden hun spelers op het veld de levieten lezen.

Bekijk de goals uit Mechelen - Standard (3-1)

Match beslist na nauwelijks 20 minuten

Met 6 op 6 voor KV Mechelen en 0 op 6 voor Standard begonnen beide teams met een heel ander gevoel aan de 10e speeldag. Dat was er ook aan te zien want de thuisploeg voetbalde met veel meer vertrouwen.

De wedstrijd was nauwelijks op gang getrapt en Cuypers zette de thuisploeg al op voorsprong. De ex-Rouche werd na een geniale pass van Schoofs de diepte ingestuurd en liet Bodart kansloos met een hard gekruist schot.

Het was aan Standard om te reageren, maar het omgekeerde gebeurde. De bezoekers kropen terug en blonken uit in defensieve onkunde. Schoofs dolde met de piepjonge Ngoy die in het eigen strafschopgebied in de fout ging, ref Verboomen kon niet anders dan de bal op de stip te leggen.

Het was Mrabti die zich achter de bal zette en de score na nauwelijks 10 minuten al verdubbelde. Geen 2 zonder 3 dachten ze bij Mechelen en enkele minuten later legde Storm met een prachtige voorzet de bal panklaar op het hoofd van Walsh: 3-0.

De Standard-fans hadden meteen genoeg gezien en gooiden uit protest tennisballen op het veld, de wedstrijd kon enkele minuten later wel terug hervat worden. KV Mechelen bleef nadien veel sterker, doelpunten kregen we niet meer te zien.

Tennisballen op het veld als teken van protest van de Standard-fans

Standard-fans laten zich van hun slechtste kant zien

Standard had heel wat recht te zetten na de pauze, maar enkele heethoofden hadden er geen zin meer in. Vanuit het uitvak besloot een handvol supporters het veld op te gaan en de eigen spelers de levieten te lezen. Er waren geen stewards te bespeuren om in te grijpen en na afloop van het bizarre tafereel trokken de supporters weer naar het eigen vak.

Scheidsrechter Verboomen liet niet zomaar begaan en stuurde de spelers zonder pardon terug naar de kleedkamers. Na een tiental minuten kreeg hij van de Mechelse politie de toestemming om de wedstrijd toch voort te zetten.

In de tweede helft zorgden invaller Dragus en Muleka voor wat extra schwung bij de bezoekers, maar veel kansen kregen we niet meer te zien. Klauss dook nog een aantal keer voor Coucke op, maar het was de Roemeense invaller Dragus die nog zorgde voor de eerredder.

In het ultieme slot kreeg ook Cimirot na een knap uitgespeelde tegenaanval nog een prima mogelijkheid, maar een aansluitingstreffer zat er niet meer in. Standard zakt zo met 0 op 9 helemaal weg in het klassement, KV Mechelen gaat het weekend in als 5e.

Ongezien! Enkele Standard-fans komen spelers de les lezen voor de start van de 2e helft

Vrancken: "Prestatie in eerste helft was mooi om te zien"

• Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Ik ben een tevreden man. De prestatie in de eerste helft was echt mooi om te zien. Na de onderbreking waren we het goede gevoel kwijt en Standard speelde alles of niets. Het was een grijze tweede helft."

"We gingen te vaak lateraal spelen en maakten het onszelf nog moeilijk op die manier. Het doelpunt van Dragus was zeker te vermijden, dat is nog een leermoment. Of we nu helemaal vertrokken zijn? Goh, we zien wel. Als we iedere keer deze mentaliteit laten zien dan zullen we telkens heel ver komen."

• Rob Schoofs (KV Mechelen): "We mogen heel tevreden zijn over die eerste helft, we hebben echt nauwelijks iets weggegeven. In de tweede helft hebben we het nagelaten om de wedstrijd dood te maken. We voetbalden te weinig en dat is eigenlijk jammer."

"We wisten dat Standard er nog alles aan ging doen in de tweede helft en dan mag je niet achteruit beginnen te lopen. We moeten er nog aan werken om dat in de toekomst te vermijden."

De Standard-spelers gaan nog even tot bij de fans, maar veel vriendelijke woorden hoeven ze niet te verwachten. Enkel doelman Bodart krijgt een aai over de bol, er valt de doelman dan ook niets te verwijten vanavond.

22:56

Match afgelopen

Het zit erop. KV Mechelen houdt de punten meer dan terecht thuis na een 3-1-overwinning tegen een mak Standard. Na nauwelijks 20 minuten gooide de thuisploeg de match al op slot na een kopbaldoelpunt van Walsh.

Nadien waren het de Standard-supporters die de hoofdrol opeisten met verschillende incidenten. Nadat de wedstrijd meer dan 10 minuten gestaakt werd, kon de wedstrijd toch probleemloos uitgespeeld worden.

90+1'

Wat een misser van Cimirot

Daar was zowaar bijna de aansluitingstreffer nog! Klauss ziet na een leuke aanval over verschillende stationnetjes de vrijstaande Cimirot staan die zijn schot vanaf het penaltypunt compleet mist. Hier zat meer in!

90+1'

90'

89'

De Mechelse fans laten zich horen, de overwinning is dan ook bijna binnen. KV Mechelen gaat het weekend in als 5e in het klassement, Standard blijft voorlopig 11e maar kan nog enkele plaatsen verliezen.

85'

Kaya op Bodart

Ook aan de overkant krijgen we nog iets te zien. Kaya krijgt wat ruimte en haalt uit, maar Bodart heeft niet al te veel problemen met het schot van de ervaren middenvelder. Nog 5 minuten.

83'
82'

De eerredder

Er valt dan toch nog een doelpunt. Na een hoekschop mikt Muleka nog op Coucke, maar in de herneming maakt Dragus er via de knie van Druijf 3-1 van.

80'

Klauss op de paal

Daar is bijna de eerredder voor de Rouches! Klauss wapent zijn schot, maar Coucke duwt de bal met een katachtige reflex nog tegen de paal.

79'

Cimirot wil Dragus nog een keer wegsturen op links, maar Kaya staat dat niet toe. Standard doet er alles aan om nog iets te laten zien.

77'
75'
74'

Het slotkwartier komt stilaan in zicht, deze tweede helft heeft niet veel meer om het lijf. Kaya en Druijf krijgen van Vrancken nog wat speelminuten.

71'

Een pluim voor Verboomen

Het mag gezegd, scheidsrechter Verboomen zit er kort op en fluit een prima wedstrijd. Een makkelijke avond heeft hij er nochtans niet opzitten.