Gano en Vossen schenken Zulte Waregem eerste seizoenszege op Stayen

  1. 11' - Geel - Maximiliano Caufriez
  1. 90+2' - Verv. Lasse Vigen Christensen door Rousseau De Poorer
  2. 90+1' - Own goal - Laurens De Bock (1 - 3)
  3. 87' - Verv. Jelle Vossen door Alieu Fadera
  4. 84' - Doelpunt - Zinho Gano (0 - 3)
  5. 82' - Verv. Jean-Luc Dompé door Dion De Neve
  6. 76' - Verv. Ko Matsubara door Wolke Janssens
  7. 71' - Geel - Abdoulaye Sissako
  8. 69' - Doelpunt - Jelle Vossen (0 - 2)
  9. 65' - Verv. Aboubakary Koita door Nelson Balongo
  10. 49' - Geel - Bent Sørmo
  11. 48' - Doelpunt - Zinho Gano (0 - 1)
  48'Zinho Gano0 - 1
  69'Jelle Vossen0 - 2
  84'Zinho Gano0 - 3
  90+1'Laurens De Bock1 - 3

  Zulte Waregem heeft zijn matige competitiestart doorgespoeld op Stayen. Goals van Jelle Vossen en Zinho Gano maakten in de 2e helft het verschil tegen een strijdend STVV, dat dankzij een owngoal van De Bock wel nog een eerredder kreeg. Beide teams hangen met 4 punten in de middenmoot.

  STVV - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de rust breekt Zulte Waregem via Gano de ban, na een kansenarme eerste helft. Essevee tankt vertrouwen en geeft de controle daarna niet meer uit handen.
   
  • Man van de match: Zinho Gano werkte hard, toonde zich met enkele goede passes en scoorde ook nog twee keer. Een uitstekende avond voor de lange spits van Essevee.
   
  • Opvallend: Petit Pélé Mboyo was de gevaarlijkste man bij STVV, maar hypothekeerde zijn eigen kansen door maar liefst 8 keer offside te staan. Dan weet je dat het moeilijk wordt.

  Bekijk de goals uit STVV - Zulte Waregem (1-3):

  Veel strijd en weinig kansen in de eerste helft

  Na een gelijkspel in Leuven en een zure nederlaag tegen Standard bleef Zulte Waregem na 2 speeldagen achter met een 1 op 6. Geen ideale competitiestart voor Essevee, dat op bezoek bij STVV het tij hoopte te keren. De Kanaries waren op hun beurt met een zege tegen Gent en een puntje tegen Charleroi wél met vertrouwen aan de competitie begonnen.

   

  Het was tijdens een gezapig wedstrijdbegin even wachten op doelgevaar. Beide teams brachten tempo en strijdlust, maar de laatste bal kwam er zelden door. In minuut 23 deed Dompé de netten voor het eerst trillen, maar de wapperende lijnrechter keurde zijn knappe goal af.


  Diezelfde Dompé kreeg iets na het halfuur opnieuw een opgelegde kans, maar Schmidt hoefde zich amper te verroeren om het flauwe schotje op te rapen. STVV kreeg op slag van rust nog de grootste kans van de eerste periode, maar Mboyo duwde oog in oog met Bostyn de openingstreffer naast de kooi.

  Vossen pakt uit met een weergaloze actie, maar zijn afwerking is te slap:

  Gano en Vossen rollen STVV op na de rust

  Na de rust bleef de brilscore slechts twee minuutjes overeind. Dompé snelde voorbij Caufriez en schotelde de bedrijvige Gano de 0-1 voor. Essevee tankte vertrouwen uit de voorsprong en zag niet veel later Vossen bijna heerlijk de score verdubbelen. Hij besloot zijn wereldactie met een slap schotje.

   

  STVV bleef zoeken naar kansen en naar zichzelf. Mboyo stond nog voor het uur maar liefst 7 (!) keer offside, Essevee-goalie Bostyn zou al bij al een rustige avond kennen. In minuut 69 kwam er de bevrijding voor de bezoekers. Een voorzet van Vigen kwam via Pius bij Vossen, die aan de tweede paal de 0-2 binnentrapte.

   

  De bescheiden Truiense hoop werd 5 minuten voor affluiten helemaal de kop ingedrukt door Gano, die zijn sterke wedstrijd bekroonde met zijn tweede van de avond. De late eerredder van STVV, een owngoal van De Bock, was er louter eentje voor de annalen. De eerste seizoenszege is zo een feit voor Zulte Waregem, dat in de stand opnieuw onder de mensen komt.

  Reacties na STVV - Zulte Waregem:

  • Zinho Gano (Zulte Waregem): "Dit doet heel veel deugd, na de 1 op 6 die we niet verdienden. We wisten dat ons spel goed zat, we moesten onszelf gewoon belonen. In de eerste helft kwam de laatste pass er niet uit, maar in de tweede helft liep het los. Ik heb een groot deel van de voorbereiding gemist, maar ik word beter en beter. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen vandaag. Of Vossen-Gano het spitsenduo wordt van Zulte Waregem? De samenwerking tussen ons loopt alsmaar beter, ook op training."
  • Christian Brüls (STVV): "We schoten vandaag overal wat tekort. We hebben niet veel grote fouten gemaakt op vlak van kansen weggeven. Ze scoren drie keer op een voorzet. We hebben nog geprobeerd, maar het lukte vandaag niet. In de eerste helft verloren we te vaak de bal dankzij individuele fouten. We weten dat we vandaag een slechte wedstrijd hebben gespeeld. De technische staf moet nu bekijken hoe het beter moet."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 22. Zulte Waregem grijpt eerste driepunter. De matige competitiestart is vergeten bij Essevee. De jongens van Francky Dury hielden een strijdend STVV goed onder de knoet en legden in de tweede helft 3 goals in het mandje. Een eerste seizoenszege voor Zulte Waregem, een eerste nederlaag voor STVV. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Zulte Waregem, Rousseau De Poorer erin, Lasse Vigen Christensen eruit
  4. tweede helft, minuut 91. De Bock schenkt STVV een eerredder. Onze vraag wordt snel beantwoord. De Bock kopt een hoekschop van Brüls voorbij zijn eigen doelman. Sneu voor Bostyn, die zo zijn clean sheet door de neus geboord ziet. .
  5. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 91 door Laurens De Bock van STVV. 1, 3.
  6. 2 minuten extra tijd. We krijgen nog twee minuten extra tijd. Kan STVV nog een eerredder op het bord zetten? . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Zulte Waregem, Alieu Fadera erin, Jelle Vossen eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Gano bekroont wedstrijd met tweede treffer. De zege leek al even binnen voor Zulte Waregem, maar Gano zorgt nog voor de kers op de taart. De snelle De Neve zet scherp voor, Gano is er als de kippen bij om de 0-3 binnen te tikken.  .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Zinho Gano van Zulte Waregem. 0, 3.
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Zulte Waregem, Dion De Neve erin, Jean-Luc Dompé eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Met nog tien minuten op de klok komt STVV nog eens piepen. Lavalée zwiert de bal voor, Mboyo kan inkoppen maar beslist om terug te leggen richting penaltypunt. Daar staat echter niemand. Het lijkt erop dat STVV vandaag tegen een eerste nederlaag van het seizoen gaat aanlopen. .
  12. tweede helft, minuut 78. Mboyo probeert aan de rand van de zestien de vrije man te zoeken, maar meteen zitten er twee rood-witte mannetjes op zijn nek. De tijd dringt voor STVV, maar Essevee lijkt de wedstrijd onder controle te hebben. .
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij STVV, Wolke Janssens erin, Ko Matsubara eruit
  14. Gele kaart voor Abdoulaye Sissako van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 71
  15. tweede helft, minuut 70. Vossen zet Essevee op rozen. Het begint er benard uit te zien voor STVV. Pius kopt een voorzet van Vigen nog weg, maar aan de tweede paal staat Jelle Vossen om het leer op te pikken. Via een Truiens been trapt hij de bal hard voorbij Schmidt. Boeken toe? .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Jelle Vossen van Zulte Waregem. 0, 2.
  17. tweede helft, minuut 67. Hollerbach beseft dat er iets moet gebeuren en haalt Koita eraf. Balongo moet vooraan bij STVV voor extra vuur zorgen. .
  18. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij STVV, Nelson Balongo erin, Aboubakary Koita eruit
  19. tweede helft, minuut 63. Het tempo blijft ook in de tweede helft lekker hoog. Zulte Waregem probeert het nog eens via Dompé, die uitpakt met een schaar en een lage schuiver. Zonder gevaar voor de STVV-goalie. .
  20. Mboyo met straf gemiddelde. Voor de verandering staat Mboyo nog eens buitenspel. De 7e keer deze wedstrijd voor hem. Vlak voor het uur zit de spits zo aan een gemiddelde van 1,1666 keer offside per 10 minuten. Omdat het kan. . tweede helft, minuut 59.