1. 69' - Doelpunt - Jelle Vossen (0 - 2)
  3. 90+1' - Own goal - Laurens De Bock (1 - 3)
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 07/08/21 - 18:30
90+1'
Laurens De Bock
90+1'
1 - 3

Zulte Waregem heeft zijn matige competitiestart doorgespoeld op Stayen. Goals van Jelle Vossen en Zinho Gano maakten in de 2e helft het verschil tegen een strijdend STVV, dat dankzij een owngoal van De Bock wel nog een eerredder kreeg. Beide teams hangen met 4 punten in de middenmoot.

STVV - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: Meteen na de rust breekt Zulte Waregem via Gano de ban, na een kansenarme eerste helft. Essevee tankt vertrouwen en geeft de controle daarna niet meer uit handen.

• Man van de match: Zinho Gano werkte hard, toonde zich met enkele goede passes en scoorde ook nog twee keer. Een uitstekende avond voor de lange spits van Essevee.

• Opvallend: Petit Pélé Mboyo was de gevaarlijkste man bij STVV, maar hypothekeerde zijn eigen kansen door maar liefst 8 keer offside te staan. Dan weet je dat het moeilijk wordt.

Bekijk de goals uit STVV - Zulte Waregem (1-3):

Veel strijd en weinig kansen in de eerste helft

Na een gelijkspel in Leuven en een zure nederlaag tegen Standard bleef Zulte Waregem na 2 speeldagen achter met een 1 op 6. Geen ideale competitiestart voor Essevee, dat op bezoek bij STVV het tij hoopte te keren. De Kanaries waren op hun beurt met een zege tegen Gent en een puntje tegen Charleroi wél met vertrouwen aan de competitie begonnen.

Het was tijdens een gezapig wedstrijdbegin even wachten op doelgevaar. Beide teams brachten tempo en strijdlust, maar de laatste bal kwam er zelden door. In minuut 23 deed Dompé de netten voor het eerst trillen, maar de wapperende lijnrechter keurde zijn knappe goal af.

Diezelfde Dompé kreeg iets na het halfuur opnieuw een opgelegde kans, maar Schmidt hoefde zich amper te verroeren om het flauwe schotje op te rapen. STVV kreeg op slag van rust nog de grootste kans van de eerste periode, maar Mboyo duwde oog in oog met Bostyn de openingstreffer naast de kooi.

Vossen pakt uit met een weergaloze actie, maar zijn afwerking is te slap:

Gano en Vossen rollen STVV op na de rust

Na de rust bleef de brilscore slechts twee minuutjes overeind. Dompé snelde voorbij Caufriez en schotelde de bedrijvige Gano de 0-1 voor. Essevee tankte vertrouwen uit de voorsprong en zag niet veel later Vossen bijna heerlijk de score verdubbelen. Hij besloot zijn wereldactie met een slap schotje.

STVV bleef zoeken naar kansen en naar zichzelf. Mboyo stond nog voor het uur maar liefst 7 (!) keer offside, Essevee-goalie Bostyn zou al bij al een rustige avond kennen. In minuut 69 kwam er de bevrijding voor de bezoekers. Een voorzet van Vigen kwam via Pius bij Vossen, die aan de tweede paal de 0-2 binnentrapte.

De bescheiden Truiense hoop werd 5 minuten voor affluiten helemaal de kop ingedrukt door Gano, die zijn sterke wedstrijd bekroonde met zijn tweede van de avond. De late eerredder van STVV, een owngoal van De Bock, was er louter eentje voor de annalen. De eerste seizoenszege is zo een feit voor Zulte Waregem, dat in de stand opnieuw onder de mensen komt.