Union geeft ook op het Kiel zijn visitekaartje af en wint met duidelijke cijfers

  1. 43' - Geel - Teddy Teuma
  2. 14' - Doelpunt - Deniz Undav (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Jan van den Bergh
  2. 90' - Verv. Guillaume François door Bart Nieuwkoop
  3. 90' - Verv. Teddy Teuma door Lazare Amani
  4. 89' - Geel - Damien Marcq
  5. 84' - Geel - Ismaël Kandouss
  6. 84' - Verv. Ismaila Coulibaly door Tom Pietermaat
  7. 84' - Verv. Loic Lapoussin door Matthew Sorinola
  8. 84' - Verv. Dante Vanzeir door Felipe Avenatti
  9. 76' - Verv. Musashi Suzuki door Stipe Radic
  10. 71' - Verv. Senne Lynen door Damien Marcq
  11. 54' - Doelpunt - Loic Lapoussin (0 - 3)
  12. 50' - Doelpunt - Deniz Undav (0 - 2)
  13. 48' - Geel - Marius Noubissi
  14'Deniz Undav0 - 1
  50'Deniz Undav0 - 2

  De terugkeer van Union naar 1A verloopt voorlopig bijzonder voorspoedig. Na de uitzege op Anderlecht heeft Union ook overtuigend gewonnen op het veld van Beerschot. Undav scoorde opnieuw twee keer en is voorlopig topschutter. 

  Beerschot - Union in een notendop

  • Sleutelmoment: Een voorsprong van één goal is altijd link, maar kort na de rust regent het plots pijpenstelen én doelpunten. Union wipt met de klap naar 0-3 en heeft de driepunter dan al zeker op zak.
  • Man van de Match: Deniz Undav zit na drie speeldagen al aan vier doelpunten. De Duitser staat steevast op de juiste plek en neemt bijna altijd de juiste beslissing. Met wat meeval zat er zelfs meer dan een hattrick in.
  • Opvallend: Net als op de eerste speeldag tegen Cercle Brugge trok er rond het uur een zondvloed over het Kiel. Deze keer kon de wedstrijd na een korte onderbreking wel hervat worden, maar opnieuw verloor Beerschot.

  Bekijk de goals uit Beerschot – Union (0-3):

  Undav brengt zoekend Beerschot in de problemen

  Peter Maes had bij Beerschot een kleine verrassing klaar. Hij gooide de jonge nieuwkomer Okyere in de ploeg, waardoor er bij Beerschot een en ander veranderde op tactisch vlak. Niets van dat alles bij Union. Daar startte Felice Mazzu met precies dezelfde elf die tegen Anderlecht en Club Brugge al sterk voor de dag kwamen.

   

  Union begon ook vanmiddag fluks met een schot van Undav in het zijnet. Het vizier van de Duitser stond bij zijn volgende kans wel scherp. Na Beerschots balverlies prikte hij de assist van Vanzeir netjes binnen. De bezoekers hadden het ritme te pakken en legden een geweldige aanval op de mat. Undav met de dribbel, Lapoussin met de aflegger, Teuma met de overstap en Nielsen met het schot.

   

  De reactie van Beerschot was flauw. Een te verre doorsteekbal en een kopbal over van Frans, dat stelde allemaal niet veel voor. De frustratie groeide dan ook zienderogen. Teuma liet zich bijna vangen tijdens een opstootje met Van den Bergh en ontsnapte aan rood. Vlak na de rust schopte invaller Noubissi dan weer tegen het gezicht van doelman Moris.

  Opstootje met een kopstoot tussen Van den Bergh en Teuma:

  Geweldig Union pakt spelenderwijs de zege

  De felle start van de thuisploeg in de tweede helft werd snel en met veel zwier tenietgedaan. Frans verkeek zich lelijk op een diepe bal en Undav bedankte alweer. Zijn vierde in deze competitie. De topschutter liet even later zijn hattrick liggen, maar de aanval ging wel voort. Lapoussin mocht er kinderlijk eenvoudig 0-3 van maken.

   

  Voor de tweede thuiswedstrijd op rij trok er dan een helse regenbui over het Kiel. Rond het uur begon het te bliksemen en vond scheids Boterberg het veiliger om het onweer te laten overwaaien. Een zieltogend Beerschot kreeg zo de kans om zich te herpakken, maar dat zat er niet echt in. Union bleef duidelijk baas.

   

  Lynen en Vanzeir kwamen dreigen en De Smet moest in een en dezelfde fase een lob van Lapoussin en de rebound van Vanzeir van de lijn keren. Het werd een spelletje van kat en muis. Undav zette Vanhamel op zijn achterwerk en dacht toch zijn hattrick beet te hebben, maar de VAR stak er een stokje voor. In het slot mocht Beerschot nog wat vergeefs spartelen, de zege van de promovendus uit Brussel kwam op geen enkel moment meer in gevaar.

  Noubissi trapt vol in het gezicht van doelman Moris:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 102. Einde. Beerschot lijdt een ontluisterende nederlaag tegen een alweer ijzersterk Union, dat zelfs ruimer had kunnen winnen. Het bleef echter bij twee goals van topschutter Undav en eentje van Lapoussin. .
  2. tweede helft, minuut 98. We slepen ons wel een beetje naar het einde. Glenn Martens (Sporza Radio).
  3. tweede helft, minuut 96. Paarse druk. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd komt Union toch wat onder druk te staan. Moris wil zijn eerste clean sheet echter niet meer uit handen geven. .
  4. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  5. Gele kaart voor Jan van den Bergh van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 94
  6. tweede helft, minuut 94. Sanyang probeert nog wat te redden voor Beerschot. Samen met Van den Bergh is hij de enige die er nog enigszins iets van wil maken. .
  7. tweede helft, minuut 92. Vanzeir en Lapoussin maken plaats voor Avenatti en Sorinola. Ondertussen baadt het Kiel in de zon, maar de figuurlijke hemel is voor Beerschot nog lang niet opgeklaard. .
  8. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Union, Bart Nieuwkoop erin, Guillaume François eruit
  9. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Union, Lazare Amani erin, Teddy Teuma eruit
  10. tweede helft, minuut 89. Coulibaly met een ultieme tackle en de uitkomende Vanhamel houden Vanzeir van een doelpunt. Union speelt met een weerloos Beerschot. .
  11. Gele kaart voor Damien Marcq van Union tijdens tweede helft, minuut 89
  12. tweede helft, minuut 87.
  13. Eventjes wachten! De derde goal van Undav telt dan toch niet. De videoref steekt er een stokje voor. . tweede helft, minuut 87.
  14. tweede helft, minuut 86. Hattrick van Undav! Het wordt steeds erger voor Beerschot. Vanzeir tekent weer voor de assist, Undav zet Vanhamel op zijn achterwerk en schuift de 0-4 in een leeg doel. .
  15. tweede helft, minuut 85. Union heeft het wel gehad met deze wedstrijd. De drie punten zijn al een poosje binnen en Beerschot levert niet genoeg weerwerk om het interessant te houden. .
  16. Gele kaart voor Ismaël Kandouss van Union tijdens tweede helft, minuut 84
  17. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Beerschot, Tom Pietermaat erin, Ismaila Coulibaly eruit
  18. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Union, Matthew Sorinola erin, Loic Lapoussin eruit
  19. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Union, Felipe Avenatti erin, Dante Vanzeir eruit