KV Mechelen draait dankzij Druijf dubbele achterstand om tegen Antwerp

  1. 18' - Doelpunt - Michael Frey (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Jelle Bataille
  2. 86' - Verv. Rob Schoofs door Sheldon Bateau
  3. 86' - Verv. Kerim Mrabti door Iebe Swers
  4. 82' - Verv. Louis Verstraete door Frank Boya
  5. 82' - Verv. Benson Manuel door Alexis De Sart
  6. 79' - Geel - Birger Verstraete
  7. 78' - Verv. Ferdy Druijf door Gustav Engvall
  8. 76' - Geel - Rob Schoofs
  9. 74' - Doelpunt - Ferdy Druijf (3 - 2)
  10. 74' - Verv. Robbe Quirynen door Yassine Ben Hamed
  11. 73' - Doelpunt - Ferdy Druijf (2 - 2)
  12. 66' - Geel - Sandy Walsh
  13. 62' - Verv. Abderahmane Soussi door Jelle Bataille
  14. 61' - Verv. Geoffry Hairemans door Nikola Storm
  15. 60' - Own goal - Ritchie De Laet (1 - 2)
  16. 56' - Doelpunt - Benson Manuel (0 - 2)
  18'goalMichael Frey0 - 1
  56'goalBenson Manuel0 - 2
  60'own goalRitchie De Laet1 - 2
  73'goalFerdy Druijf2 - 2
  74'goalFerdy Druijf3 - 2

  Brian Priske is met een nederlaag aan zijn Antwerp-avontuur begonnen. De zege leek nochtans binnen handbereik voor de Deen na een 0-2-voorsprong, maar Ferdy Druijf besliste er in de tweede helft anders over met twee goals in twee minuten.

  Mechelen - Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: Antwerp kan niet lang teren op de 0-2 van Benson. De owngoal van De Laet wakkert het geloof bij Mechelen meteen weer aan, waarna de thuisploeg er onweerstaanbaar op en over dendert.
  • Man van de Match: Butez pakte uit met enkele prachtige parades, maar twee flitsende minuten ontzegden hem de champagne. Druijf bezorgde Malinwa met opportunisme én klasse een verdiende overwinning.
  • Opvallend (1): Twee spitsen trekken hun lijn van vorig seizoen gewoon door. Frey was in zijn laatste zes wedstrijden voor Beveren betrokken bij acht goals, Druijf had bij KVM een voet in zeven goals in evenveel matchen.
  • Opvallend (2): Antwerp verliest voor het eerst zijn openingsmatch in de competitie sinds de terugkeer op het hoogste niveau. Dit is toch een klapje voor The Great Old.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Antwerp (3-2):

  Efficiëntie van Antwerp frustreert uitstekend Mechelen

  Deze eerste speeldag zette twee traditieclubs met ambities tegenover elkaar. Bij Mechelen was continuïteit het codewoord. Het elftal van coach Vrancken deed het met slechts drie nieuwkomers en zonder goudhaantje Vranckx, verkocht aan Wolfsburg. Antwerp 2.0 moest het rooien zonder een hele reeks steunpilaren van vorig jaar. Coach Priske haalde enkele huurspelers terug en dropte aanwinsten Frey en Soussi voorin.

   

  Er zat meteen vaart in de wedstrijd, want beide ploegen begonnen met veel enthousiasme en intensiteit. Coucke moest al vroeg een hoekschop toestaan na een kans voor Benson en aan de overkant stelden Mrabti en Oum Gouet hun vizier scherp. Toch viel de openingsgoal uit de lucht. Frey joeg door op een lakse Vanlerberghe, veroverde de bal en mikte hem dan via de arm van Vinicius in het doel van de thuisploeg. Antwerp vatte de koe bij de horens, maar moest die snel weer loslaten.

   

  De Mechelse stier was ondertussen immers losgebroken. Butez moest een geweldige dubbele redding uit zijn mouw schudden om eerst Mrabti en dan Druijf van de 1-1 te houden. Mrabti bleef het vanuit alle hoeken proberen en ook Hairemans miste een dot van een kans. Vlak na de rust ranselde Butez een vrijschop van Vanlerberghe uit de winkelhaak. Toen Benson er op z'n eentje 0-2 van maakte, leek het over en uit voor Malinwa.

  VIDEO: Knappe dubbele save van Butez

  Druijf houdt drie punten toch Achter de Kazerne

  Enkele minuten later lag de wedstrijd echter weer wijd open. Oum Gouet strekte zich helemaal om een hoge bal al dan niet binnen te houden, waarna De Laet zijn eigen doelman verraste met een ongelukkige borstpass.  De Mechelse fans, voor het eerst sinds bijna anderhalf jaar weer van de partij, deden het AFAS Stadion Achter de Kazerne kolken.

   

  Antwerp, waar het gebrek aan ervaring zich serieus deed voelen, zag met knikkende knieën het laatste halfuur tegemoet. Met recht en reden, want plots kon Mechelen zijn duidelijke overwicht ook vertalen in doelpunten. Druijf was er als de kippen bij om de bal met zijn zool over de lijn te wurmen nadat Cuypers van dichtbij op Butez had geknikt. Seck was in de war en dribbelde zich vlak na de aftrap nodeloos vast. Druijff bedankte met een klassedoelpunt. De Nederlander rukte op en deponeerde de bal perfect in de benedenhoek.

   

  Binnen amper een kwartier had KVM een schier uitzichtloze situatie helemaal in zijn voordeel omgedraaid. Een amechtig Antwerp probeerde nog wel om een puntje uit de brand te slepen, maar verder dan een fausse queue van Gerkens kwamen de bezoekers niet meer. Mechelen mocht na een spektakelstuk drie dik verdiende punten op zak steken en gaat dus mee aan de leiding.

  De Laet: "We missen hier en daar ervaring"

  Ritchie De Laet zag de bui al hangen voor zijn owngoal. "Je kon allang zien dat we onder druk stonden en dat zij gemakkelijk de bal bijhielden en de vrije man aan de buitenkant vonden. In de eerste helft hebben we dat nog redelijk goed opgelost, maar dat kun je natuurlijk niet blijven doen."

   

  Antwerp speelde met een vrij onvervaren elftal. "Als je kijkt naar onze linkerkant... Ik denk dat die samengeteld even oud is als ik. Je mist hier en daar een beetje ervaring. Een 0-2 mag je normaal nooit meer weggeven, maar het merendeel van de negentig minuten stonden we onder druk."

   

  De Laet wist niet goed wat hij nu van de prestatie moest vinden. "Ik denk dat we in de eerste helft redelijk goed in blok stonden, wat positief is. We missen nog sleutelspelers in bepaalde zones, maar langs de andere kant mag je die 0-2 nooit meer uit handen geven."

  Druijf: "We hebben goed met elkaar gesproken in de rust"

  Priske: "Ik vond Mechelen beter vandaag"

  Cuypers: "Al bij de opwarming kreeg ik kippenvel"

  Buta: "Na de 0-2 werd het moeilijk voor ons"

  Bekijk de persconferentie met Vrancken en Priske:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Na goals van Frey en Benson leek het kalf verdronken, maar door een owngoal van De Laet en een dubbel van Druijf won KV Mechelen toch nog verdiend van Antwerp. Een spektakelstuk! .
  3. Gele kaart voor Jelle Bataille van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. Antwerp spartelt nog wat amechtig tegen, maar alles wijst erop dat Mechelen deze wedstrijd gaat winnen. De toegevoegde tijd is al bijna verstreken. .
  5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Vanlerberghe jast zijn afstandsschot de tribune in. .
  7. tweede helft, minuut 88. Gerkens neemt een half weggewerkte voorzet op zijn slof, maar raakt de bal helemaal verkeerd. .
  8. tweede helft, minuut 87. Op het gemak. Malinwa schakelt om en speelt op zeker. Mrabti sjokt naar de zijlijn voor zijn vervanging. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Mechelen, Sheldon Bateau erin, Rob Schoofs eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Mechelen, Iebe Swers erin, Kerim Mrabti eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Ondertussen heeft Priske nog enkele verse krachten op het veld gestuurd. Ben Hamed, De Sart en Boya moeten nog iets uit de brand slepen voor Antwerp. .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Frank Boya erin, Louis Verstraete eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Alexis De Sart erin, Benson Manuel eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Een dubbele achterstand wegwerken tegen een rivaal uit de streek, dat moet een geweldig warm gevoel geven voor de Mechelse fans die eindelijk nog eens in het stadion mogen zitten. .
  15. Spelers, fans én Druijf zijn blij natuurlijk. tweede helft, minuut 80.
  16. Gele kaart voor Birger Verstraete van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 79
  17. tweede helft, minuut 79. Mechelen heeft de wedstrijd helemaal doen keren op nog geen twintig minuten tijd. Jeroen van der Loop (Sporza Radio).
  18. tweede helft, minuut 78. Ferdy Druijf krijgt een gul applaus. Hij mag een kwartier voor affluiten gaan rusten, in zijn plaats komt Engvall. .
  19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Ferdy Druijf eruit
  20. Gele kaart voor Rob Schoofs van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 76