Jupiler Pro League - speeldag 1 - 24/07/21 - 20:46
50'
Anass Zaroury
0 - 2
50'

KV Oostende heeft het nieuwe voetbalseizoen op gang getrokken met een stevige thuisnederlaag. Charleroi was efficiënt aan de kust: 0-3. Het is een bittere pil voor het verzwakte team van Alexander Blessin en een opsteker voor Edward Still, debutant op het hoogste niveau.

KV Oostende - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: KV Oostende is vol goeie moed uit de kleedkamer gekomen. Hendry ziet de snelle 1-1 afgekeurd en niet veel later staat het 0-2. Ook KVO-coach Blessin noemde dat moment het nekschot.

• Man van de match: De jonge Zaroury liet zich meteen opmerken met een doelpunt en een assist, maar Ryota Morioka blijft het kloppende hart van dit Charleroi. Zowat elke aanval loopt via de Japanner, die vanavond ook nog eens meer duels won dan eender wie op het veld.

• Opvallend: Ook vorig seizoen begon KVO met een nederlaag en Charleroi met een overwinning. Uiteindelijk knokte de kustploeg nog voor een Europees ticket, terwijl het voor Charleroi een seizoen werd om snel te vergeten. Dat plaatste deze 0-3 ook meteen in perspectief.

Bekijk de goals uit Oostende - Charleroi (0-3):

Het zwart-witte schip doorstaat de Oostende storm

Toen Charleroi vorig seizoen naar de kust afzakte, kregen we een leuk duel met maar liefst vijf doelpunten te zien. Die werden gescoord door vijf verschillende doelpuntenmakers, waarvan er nog maar eentje aan de aftrap stond. Dat was vooral het gevolg van twee gerenoveerde selecties. Benieuwd of ook die nieuwe namen dat spektakel konden brengen.

KV Oostende had zijn eigenheid niet verloren in het tussenseizoen. De troepen van Blessin stormden naar aloude gewoonte weer naar voren, maar het eerste doelpunt viel aan de overkant. De eerste kans was namelijk meteen de goeie voor Charleroi, want Bedia tikte de bal netjes voorbij Hubert in de verste hoek.

De thuisploeg reageerde vrijwel meteen met de beresterke Gueye, al zag hij zijn kopbal op de lat stranden. Tussen de Oostendse aanvalsgolven door prikte Charleroi af en toe tegen en dat leverde nog de betere kansen op. Alleen bewees Van Cleemput met zijn kopbal dat hij geen aanvaller is en trapte Zaroury op aangeven van Gillet enkel een gat in de lucht.

Voor het bezoekende doel moest nieuwe doelman Koffi zich lang beperken tot makkelijke plukballetjes, maar wanneer Jack Hendry plots aan de tweede paal opdook, gooide de Burkinese goalie zich met ware doodsverachting voor de bal. Met succes, want als bij wonder hield hij de gelijkmaker uit de netten.

Charleroi leert KVO een lesje in efficiëntie

KV Oostende moest na de pauze zo snel mogelijk scoren en die boodschap was duidelijk aangekomen. Na nog geen twee minuten deed Jeck Hendry de netten trillen met een rake kopbal. Alleen was de hoekschop achter de lijn gegaan en dat was de lijnrechter niet ontgaan.

Net als in de eerste helft vielen er ook kansen aan de overkant. Zaroury had al een assist op zijn naam en wilde nu ook zelf op het scorebord verschijnen, alleen zag hij zijn grondscherend schot net naast gaan. Dat bleek slechts uitstel van executie, want amper een minuut later vloerde de jonge dribbelaar Hubert met een gekruist schot.

Bij de thuisploeg nam de frustratie toe en toen Kvasina na een lichte por geen strafschop kreeg van scheidsrechter Lambrecht, leek het Oostendse zeekalf verdronken. Enkele minuten voor affluiten duwde Kayembe het mes nog wat dieper in de wonde met een onverwachtse knal in de korte hoek. Een stevige 0-3 was het zware eindverdict.

Zo schenken de jongens van Charleroi hun debuterende hoofdcoach meteen een knappe eerste zege, die ook in de bestuurskamer deugd zal doen na een teleurstellend seizoen. Bij KVO werd pijnlijk duidelijk dat er toch nog wat werk aan de winkel is, al zullen ze aan de kust ook beseffen dat de 0-3 enigszins streng was.

Alexander Blessin: "Er stond een schijtorganisatie"

Alexander Blessin (coach KV Oostende): “Ik hou van présence, maar als je kijkt naar elk van de drie doelpunten, stond er een schijtorganisatie, zowel voorin als achterin. Ik heb geen enkel probleem met het verliezen van wedstrijden, maar de doelpunten die we slikten, gaven we veel te makkelijk weg. En aan de overkant waren we niet hongerig genoeg om betere kansen te creëren. Dit toont dat we nog veel werk voor de boeg hebben.”

Edward Still (coach Charleroi): “Dit is een moeilijke verplaatsing naar een club met een erg goeie coach. Alexander Blessin is een van de beste twee of drie trainers van de competitie en zijn team speelt ook heel erg precies. Het was een echte uitdaging om deze wedstrijd voor te bereiden. Ik onthoud dan ook dat iedereen, zowel de basiself als de invallers, het wedstrijdplan erg goed heeft gerespecteerd.”

90+3'

KVO gaat de boot in tegen Charleroi

KV Oostende start in mineur aan het nieuwe seizoen. Voor eigen publiek ging het met 0-3 de boot in tegen een gretig en efficiënt Charleroi.

90+2'

Wanneer een aanvaller gaan tackelen, houden we onze adem in, maar de tackle van Kvasina lijkt volgens het boekje te zijn. Niet volgens Lambrechts, die nog een laatste karton trekt.

90+1'

90'

89'

Capon probeert het met een vluchtschot, maar dat gaat hobbelt een meter of twee naast het doel van Koffi. Kan Charleroi de nul houden vanavond? De zege lijkt in elk geval al binnen.

85'
85'

Kayembe doet de boeken toe!

Kayembe snijdt voor de zoveelste keer naar binnen met de bal aan z'n linkervoet. Capon wacht op de kap naar buiten, maar de linkse vleugelspeler knalt de bal doodleuk met zijn mindere rechter in de korte hoek!

84'

Intussen heeft Gueye geel gekregen voor aanhoudend klagen bij de scheidsrechter. Een spelletje dat al aan de gang was vanaf het begin van de wedstrijd.

83'

Fall is de Oostendse verdediging opnieuw te snel af. Hij verslikt zich wel in zijn dribbel, maar dat gevaar moet Charleroi toch meer benutten. De Senegalees wordt ook nog teruggevlagd uit buitenspel.

83'
80'

Gueye is iets te wild

Gueye is Andreou veel te snel af en lijkt op Koffi te kunnen afstormen! Alleen is zijn tweede tik veel te hard, waardoor Koffi de bal kan komen klemmen.

79'

En meteen aan de overkant kan Gholizadeh de bal naar links of rechts spelen. De Iraniër kiest voor optie drie en dat is gaan voor eigen succes. Een plaatsbal richting verste hoek is de bedoeling, maar een doeltrap voor KVO het resultaat.

78'

Oostende wil een strafschop!

Kvasina gaat na een duwtje van Knesevic neer in de zestien en wil een strafschop. Met hem heel Oostende en dat laten ze horen!

77'

Fall scoort, maar staat meters buitenspel

Soms mag je als lijnrechter wat sneller vlaggen. Zoals nu, wanneer Fall een meter of twee buitenspel staat. Hij rondde de aanval wel netjes af, wat goed zal zijn voor het vertrouwen.

76'

Blessure

Invaller Gholizadeh is al meteen blijven liggen na een tackle van Ndicka en gelijk heeft hij. De Fransman speelde inderdaad de bal, maar daarvoor had hij vooral Iraniër aangetikt. De thuisaanhang ziet het niet graag gebeuren en begint te fluiten.

75'

Boonen lanceert Kvasina op rechts en die heeft tijd en ruimte om voor te zetten. De lage schuiver is niet slecht, maar Dessoleil glijdt de bal netjes in hoekschop.