KV Mechelen begint dankzij Jordi Vanlerberghe met zege aan de Europe play-offs

  1. 42' - Geel - Valentine Ozornwafor
  2. 42' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  3. 40' - Geel - Ali Gholizadeh
  4. 37' - Geel - Vinicius
  1. 88' - Verv. Lucas Bijker door Rick van Drongelen
  2. 88' - Verv. Kerim Mrabti door Gustav Engvall
  3. 83' - Verv. Nikola Storm door Marian Shved
  4. 77' - Verv. Joris Kayembe door Isaac Mbenza
  5. 77' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Jackson Tchatchoua
  6. 77' - Verv. Vakoun Issouf Bayo door Youssouph Badji
  7. 74' - Verv. Geoffry Hairemans door Samuel Oum Gouet
  8. 69' - Verv. Ryota Morioka door Anass Zaroury
  9. 69' - Verv. Ali Gholizadeh door Daan Heymans
  10. 51' - Doelpunt - Jordi Vanlerberghe (1 - 0)
  11. 47' - Geel - Adem Zorgane
  51'goalJordi Vanlerberghe1 - 0

  KV Mechelen is goed begonnen aan zijn jacht op een Europees ticket. Het klopte Charleroi in de opener van de play-offs met het kleinste verschil dankzij Jordi Vanlerberghe. KVM springt meteen ook over Charleroi naar de tweede plaats.

  KV Mechelen - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Charleroi komt tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar evenveel keer is het doelhout spelbreker voor de bezoekers. Gholizadeh treft op het uur de lat, Heymans besluit in de slotfase op de paal.
    
  • Man van de match: Jordi Vanlerberghe bezorgde KV Mechelen de perfecte start in deze Europe Play-offs. Een nonchalant moment van Koffi leverde KVM kort na de rust een corner op en Vanlerberghe voerde daarop een ingestudeerd nummertje perfect uit. 

  • Opvallend: KV Mechelen boekt voor het eerst sinds eind 2016 nog eens een thuiszege tegen Charleroi. Ook toen werd het 1-0, dankzij een treffer van Mats Rits. Sindsdien was KVM Achter De Kazerne al vier keer op een rij op een gelijkspel blijven steken. 

  Doelhout houdt Charleroi van gelijkmaker

  Zowel KV Mechelen als Charleroi had de batterijen kunnen opladen voor de start van de Europe Play-offs, maar veel energie spatte er toch niet van af. Geen knetterende start van de play-offs dus. De eerste helft ging aan een slakkengangetje voort, doelgevaar was er amper. 

  Op de eerste bal tussen de palen was het ruim een halfuur wachten. Coucke was gelukkig voor KV Mechelen niet ingedommeld en pareerde de lage knal van Nkuba. Met de rust in zicht trok Charleroi het laken naar zich toe. Morioka bood Bayo dé kans aan om de score openen, maar de Gentse huurling kopte van dichtbij in de handen van Coucke. 

  Bij KV Mechelen hadden ze tijdens rust wellicht een flinke bolwassing gekregen. De thuisploeg kwam in elk geval bijzonder scherp uit de kleedkamer. Na amper 5 minuten leverde dat al een goal op met een ingestudeerd nummertje op een hoekschop. Vanlerberghe mikte de bal van net buiten de zestien in één tijd buiten het bereik van Koffi. 

  Zo flets de eerste helft was, zo vinnig was de tweede. Op het uur kwam Charleroi bijzonder dicht bij de gelijkmaker, het schot van Gholizadeh strandde op de lat. Meteen daarna ontsnapte Charleroi op zijn beurt toen Koffi een poging van Hairemans redde. 

  Edward Still probeerde het tij nog te keren door een halve ploeg te vervangen. Bijna lukte dat ook nog met een knappe aanval langs 3 invallers, maar pech bleef Charleroi achtervolgen. Na voorbereidend werk van Tchatchoua en Mbenza besloot Heymans in één tijd op de paal. KV Mechelen ontsnapte opnieuw en hield zo de punten thuis. 

  Vanderbiest: "Elk puntenverlies kan nu fataal zijn"

  • Edward Still (trainer Charleroi): "We waren na de rust niet 100 procent geconcentreerd, dat is bijzonder jammer. We moeten daar beter doen. Door die kleine fout van Hervé (Koffi, red.) geven we een domme hoekschop weg. Daarna komt er die verre trap met misschien wel 18 spelers tussen de bal en het doel... We hadden daar geen geluk. Maar we hadden zelf genoeg kansen om niet alleen een punt te pakken, maar zelfs om te winnen. De ontgoocheling is groot, want tijdens de wedstrijd hadden we het gevoel dat we sterk waren. Sterk genoeg om de wedstrijd te winnen. We hebben vandaag niet verloren tegen een betere ploeg en dat is superjammer."

  • Frederik Vanderbiest (assistent-trainer KV Mechelen): "Details hebben vandaag het verschil gemaakt. Je zag dat bij beide ploegen het bobijntje bijna af is. Daarom ging het in de eerste helft heel traag, weinig dynamisch, met weinig versnellingen. Het verschil is dan dat wij de bal op een stilstaande fase binnentrappen. We hebben nu ook eens heel weinig weggegeven. Als we stappen willen zetten in de toekomst, moeten we ook dit soort wedstrijden op een lelijke manier kunnen winnen. Je voelde bij beide ploegen de druk om te winnen. Elk puntenverlies kan nu fataal zijn, omdat je die achterstand op Gent hebt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. KV Mechelen heeft zijn start in deze Europe Play-offs niet gemist. Dankzij een knappe goal van Vanlerberghe houdt het de punten thuis tegen Charleroi. Het springt zo over de Waalse club naar de tweede plaats en nadert tot op 2 punten van AA Gent, dat morgen nog Racing Genk ontvangt. .
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Rick van Drongelen erin, Lucas Bijker eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Kerim Mrabti eruit
  5. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Nikola Storm eruit
  6. Opnieuw pech voor Charleroi! Het zit Charleroi niet mee. Na het schot van Gholizadeh tegen de lat is het nu Heymans die op aangeven van Tchatchoua in één tijd op de paal besluit. KV Mechelen komt opnieuw goed weg. . tweede helft, minuut 82.
  7. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Charleroi, Isaac Mbenza erin, Joris Kayembe eruit
  8. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Charleroi, Jackson Tchatchoua erin, Ken Nkuba Tshiend eruit
  9. tweede helft, minuut 77. 3 wissels. Nog drie frisse jongens bij Charleroi. Mbenza, Tchatchoua en Badji mogen het slotkwartier volmaken. Voor Bayo, Nkuba en Kayembe zit de wedstrijd erop. .
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Charleroi, Youssouph Badji erin, Vakoun Issouf Bayo eruit
  11. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Mechelen, Samuel Oum Gouet erin, Geoffry Hairemans eruit
  12. tweede helft, minuut 74. Ook bij KV Mechelen wordt er nu gewisseld. Hairemans, goed voor de assist bij de 1-0, wordt naar de kant gehaald voor Oum Gouet. .
  13. tweede helft, minuut 70. Bayo krijgt iets te veel ruimte aan het halve maantje, maar besluit veel te onbesuisd op doel. De finesse in de afwerking ontbreekt voorlopig bij de Gentse huurling. .
  14. tweede helft, minuut 69. Dubbele wissel. Edward Still grijpt in bij Charleroi. Heymans en Zaroury komen in de ploeg voor Gholizadeh en Morioka. .
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Charleroi, Anass Zaroury erin, Ryota Morioka eruit
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Charleroi, Daan Heymans erin, Ali Gholizadeh eruit
  17. tweede helft, minuut 66. Het was even slikken voor Charleroi bij de felle start van KV Mechelen, maar intussen hebben de bezoekers het evenwicht toch hersteld. Het blijft wel moeilijk om kansen af te dwingen. .
  18. Hairemans botst op Koffi. De tweede helft is een pak leuker dan de eerste. Na de kans voor Gholizadeh is het nu KV Mechelen dat voor gevaar zorgt. Koffi heeft een prima redding nodig op een schot van Hairemans. . tweede helft, minuut 60.
  19. Lat voorkomt de 1-1! Charleroi komt plots akelig dicht bij de gelijkmaker. Ilaimaharitra brengt Gholizadeh in stelling in de zestien. Die draait goed om zijn as en haalt uit, maar zijn schot strandt op de lat en belandt via Coucke in hoekschop. Pech voor de bezoekers. . tweede helft, minuut 59.
  20. Coucke nog eens aan het werk. Charleroi holt voorlopig achter de feiten aan. Nu toch eens wat ruimte voor Ilaimaharitra. Hij waagt zijn kans met een verre knal, maar Coucke gaat goed plat. . tweede helft, minuut 56.