Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
43
6
4
2
0
9
5
2
KRC Genk
37
6
3
1
2
10
8
3
Charleroi
34
6
2
3
1
10
12
4
KV Mechelen
30
6
1
4
1
6
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
3
1
2
0
2
3
2
KRC Genk
6
3
2
1
0
7
6
3
Charleroi
4
3
1
1
1
6
7
4
KV Mechelen
4
3
1
1
1
2
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
3
3
0
0
7
2
2
KRC Genk
5
3
1
0
2
3
2
3
Charleroi
3
3
1
2
0
4
5
4
KV Mechelen
0
3
0
3
0
4
8
KV MechelenCharleroi
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Nicolas Laforge
stadion
AFAS Stadion
toeschouwers
9068

KV Mechelen begint dankzij Jordi Vanlerberghe met zege aan de Europe play-offs

 za 23 april 2022 22:35
  1. 37' - Geel - Vinicius
  2. 40' - Geel - Ali Gholizadeh
  3. 42' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  4. 42' - Geel - Valentine Ozornwafor
  1. 47' - Geel - Adem Zorgane
  2. 51' - Doelpunt - Jordi Vanlerberghe (1 - 0)
  3. 69' - Verv. Ali Gholizadeh door Daan Heymans
  4. 69' - Verv. Ryota Morioka door Anass Zaroury
  5. 74' - Verv. Geoffry Hairemans door Samuel Oum Gouet
  6. 77' - Verv. Vakoun Issouf Bayo door Youssouph Badji
  7. 77' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Jackson Tchatchoua
  8. 77' - Verv. Joris Kayembe door Isaac Mbenza
  9. 83' - Verv. Nikola Storm door Marian Shved
  10. 88' - Verv. Kerim Mrabti door Gustav Engvall
  11. 88' - Verv. Lucas Bijker door Rick van Drongelen
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 23/04/22 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
51'
Jordi Vanlerberghe
51'
Jordi Vanlerberghe
1 - 0

KV Mechelen is goed begonnen aan zijn jacht op een Europees ticket. Het klopte Charleroi in de opener van de play-offs met het kleinste verschil dankzij Jordi Vanlerberghe. KVM springt meteen ook over Charleroi naar de tweede plaats.

KV Mechelen - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Charleroi komt tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar evenveel keer is het doelhout spelbreker voor de bezoekers. Gholizadeh treft op het uur de lat, Heymans besluit in de slotfase op de paal.
     
  • Man van de match: Jordi Vanlerberghe bezorgde KV Mechelen de perfecte start in deze Europe Play-offs. Een nonchalant moment van Koffi leverde KVM kort na de rust een corner op en Vanlerberghe voerde daarop een ingestudeerd nummertje perfect uit. 

  • Opvallend: KV Mechelen boekt voor het eerst sinds eind 2016 nog eens een thuiszege tegen Charleroi. Ook toen werd het 1-0, dankzij een treffer van Mats Rits. Sindsdien was KVM Achter De Kazerne al vier keer op een rij op een gelijkspel blijven steken. 

Doelhout houdt Charleroi van gelijkmaker

Zowel KV Mechelen als Charleroi had de batterijen kunnen opladen voor de start van de Europe Play-offs, maar veel energie spatte er toch niet van af. Geen knetterende start van de play-offs dus. De eerste helft ging aan een slakkengangetje voort, doelgevaar was er amper. 

Op de eerste bal tussen de palen was het ruim een halfuur wachten. Coucke was gelukkig voor KV Mechelen niet ingedommeld en pareerde de lage knal van Nkuba. Met de rust in zicht trok Charleroi het laken naar zich toe. Morioka bood Bayo dé kans aan om de score openen, maar de Gentse huurling kopte van dichtbij in de handen van Coucke. 

Bij KV Mechelen hadden ze tijdens rust wellicht een flinke bolwassing gekregen. De thuisploeg kwam in elk geval bijzonder scherp uit de kleedkamer. Na amper 5 minuten leverde dat al een goal op met een ingestudeerd nummertje op een hoekschop. Vanlerberghe mikte de bal van net buiten de zestien in één tijd buiten het bereik van Koffi. 

Zo flets de eerste helft was, zo vinnig was de tweede. Op het uur kwam Charleroi bijzonder dicht bij de gelijkmaker, het schot van Gholizadeh strandde op de lat. Meteen daarna ontsnapte Charleroi op zijn beurt toen Koffi een poging van Hairemans redde. 

Edward Still probeerde het tij nog te keren door een halve ploeg te vervangen. Bijna lukte dat ook nog met een knappe aanval langs 3 invallers, maar pech bleef Charleroi achtervolgen. Na voorbereidend werk van Tchatchoua en Mbenza besloot Heymans in één tijd op de paal. KV Mechelen ontsnapte opnieuw en hield zo de punten thuis. 

Vanderbiest: "Elk puntenverlies kan nu fataal zijn"

  • Edward Still (trainer Charleroi): "We waren na de rust niet 100 procent geconcentreerd, dat is bijzonder jammer. We moeten daar beter doen. Door die kleine fout van Hervé (Koffi, red.) geven we een domme hoekschop weg. Daarna komt er die verre trap met misschien wel 18 spelers tussen de bal en het doel... We hadden daar geen geluk. Maar we hadden zelf genoeg kansen om niet alleen een punt te pakken, maar zelfs om te winnen. De ontgoocheling is groot, want tijdens de wedstrijd hadden we het gevoel dat we sterk waren. Sterk genoeg om de wedstrijd te winnen. We hebben vandaag niet verloren tegen een betere ploeg en dat is superjammer."

  • Frederik Vanderbiest (assistent-trainer KV Mechelen): "Details hebben vandaag het verschil gemaakt. Je zag dat bij beide ploegen het bobijntje bijna af is. Daarom ging het in de eerste helft heel traag, weinig dynamisch, met weinig versnellingen. Het verschil is dan dat wij de bal op een stilstaande fase binnentrappen. We hebben nu ook eens heel weinig weggegeven. Als we stappen willen zetten in de toekomst, moeten we ook dit soort wedstrijden op een lelijke manier kunnen winnen. Je voelde bij beide ploegen de druk om te winnen. Elk puntenverlies kan nu fataal zijn, omdat je die achterstand op Gent hebt."

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Einde

KV Mechelen heeft zijn start in deze Europe Play-offs niet gemist. Dankzij een knappe goal van Vanlerberghe houdt het de punten thuis tegen Charleroi. Het springt zo over de Waalse club naar de tweede plaats en nadert tot op 2 punten van AA Gent, dat morgen nog Racing Genk ontvangt.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'

extra time

Charleroi krijgt nog 3 minuten om een gelijkspel uit de brand te slepen.

88'
88'
83'
wissel
82'

Opnieuw pech voor Charleroi!

Het zit Charleroi niet mee. Na het schot van Gholizadeh tegen de lat is het nu Heymans die op aangeven van Tchatchoua in één tijd op de paal besluit. KV Mechelen komt opnieuw goed weg.

77'
77'

3 wissels

Nog drie frisse jongens bij Charleroi. Mbenza, Tchatchoua en Badji mogen het slotkwartier volmaken. Voor Bayo, Nkuba en Kayembe zit de wedstrijd erop.

74'

Ook bij KV Mechelen wordt er nu gewisseld. Hairemans, goed voor de assist bij de 1-0, wordt naar de kant gehaald voor Oum Gouet.

70'

Bayo krijgt iets te veel ruimte aan het halve maantje, maar besluit veel te onbesuisd op doel. De finesse in de afwerking ontbreekt voorlopig bij de Gentse huurling.

69'

Dubbele wissel

Edward Still grijpt in bij Charleroi. Heymans en Zaroury komen in de ploeg voor Gholizadeh en Morioka.

69'
69'