9. 90+1' - Doelpunt - András Németh (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 24/04/22 - 16:01
90+1'
András Németh
0 - 1
90+1'

In de Europe Play-offs is Genk op de valreep met de drie punten gaan lopen in de Ghelamco Arena. Tegen Gent – dat langer dan een helft met 10 speelde – zorgde invaller Nemeth in de 91e minuut voor de gevleide overwinning.

Gent - Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een inspiratieloze partij lijken beide ploegen de punten te delen, tot invaller Nemeth de bal plots nog voor zijn voeten krijgt. De jonge aanvaller twijfelt niet en schiet Genk naar de zege.

• Man van de Match: De 19-jarige Andras Nemeth kreeg vandaag een handvol minuten van coach Bernd Storck. De Hongaar stond nog maar net op het veld of zorgde met een van zijn eerste balcontacten voor de Genkse overwinning.

• Opvallend: In 1 minuut tijd duwt scheidsrechter Nathan Verboomen zowel Vadis Odjidja als Hein Vanhaezebrouck een rood karton onder de neus. De wedstrijd ontaardt helemaal en aan voetballen wordt er nog weinig gedacht.

• Klassement: Door de zege springt Racing Genk plots naar een gedeelde tweede plaats in de stand. De Limburgers staan nu op amper 2 punten van Gent en doen helemaal mee voor een Europees ticket.

Nemeth zorgt voor Genkse hold-up na chaotische wedstrijd

Een mooie grasmat en een stralend zonnetje. Alle ingrediënten waren vandaag aanwezig voor een mooie pot in de Ghelamco Arena. Een Gent in bekerroes en een ongeïnspireerd Genk beslisten daar echter anders over.

Rond het halfuur schoot iedereen dan ook plots wakker toen zowel Odjidja als Vanhaezebrouck een rood karton kregen. Na een stevige tackle en vervolgens het nodige gemekker verliet de middenvelder briesend het veld. Vanhaezebrouck volgde al snel het voorbeeld van zijn aanvoerder door ostentatief protest.

Verder bleven de kansen in de eerste helft schaars. Bezoes testte met een rake knal de vuisten van Vandervoordt, terwijl Bongonda de openingstreffer van dichtbij over kopte. Kort voor de rust mocht Roef ook van geluk spreken dat een blundertje onbestraft bleeft

Ook na de pauze bleven de kansen schaars, maar het venijn zat toch in de staart. In de 91e minuut viel de bal pardoes voor de voeten van invaller Nemeth, die Genk een wel heel gevleide driepunter bezorgde.

Kums: "Jammer dat we zo met 10 man komen te staan"

Sven Kums (Gent): "We zijn ontgoocheld. We wilden hier een mooie wedstrijd van maken, maar begonnen niet goed aan de partij. Maar we worden ook niet echt geholpen in de eerste helft, want die rode kaart verknoeit alles. Als je zo met 10 man komt te staan, is dat jammer. Vadis is onze kapitein en dan lijkt het me logisch dat hij iets mag zeggen. Blijkbaar was de manier waarop niet correct."

Andras Nemeth (Genk): "Dit voelt geweldig, ik ben blij dat ik het verschil heb kunnen maken. Ik denk dat het mijn eerste balcontacten waren van de wedstrijd. Deze zege is goed voor het team en deze sfeer moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd. Het was geen makkelijke partij, maar we hebben ze toch gewonnen en dat is het belangrijkste."

17:53

EINDE

Na een wel heel flauwe partij grist Genk de 3 punten mee in de Ghelamco Arena. Een kansarme wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar inde 91e minuut bezorgde invaller Nemeth de bezoekers toch de zege.

90+2'

Roef houdt Gent in de partij

Bijna de kunnen de boeken helemaal toe. Oyen komt oog in oog met Roef, maar de Gentse doelman pakt nog uit met een geweldige save. Het blijft 0-1.

90+1'

Nemeth breekt dan toch de ban!

Daar is de 0-1 dan toch voor de bezoekers.  Nemeth - net ingevallen - krijgt de bal pardoes voor zijn voeten in de zestien en duwt de openingstreffer tegen de touwen.

90+1'

86'
82'

Opnieuw maakt de thuisploeg de oversteek. Malede brengt de bal gevaarlijk in de zestien, maar McKenzie kan het gevaar in extremis nog ontmantelen.

81'

Even opnieuw een heet standje voor het Genkse doel. Vandevoordt komt onoordeelkundig uit en mag van geluk spreken dat hij Malede niet volledig raakt. Hier haalt de Genkse doelman even opgelucht adem.

81'
80'
80'

Bij Gent komen er 3 verse krachten tussen de lijnen om het puntje vast te houden. Malede, Owusu en Godeau komen Castro-Montes, Nurio en Lemajic vervangen.

79'
73'

Bongonda kopt naast

Na opnieuw een goede individuele actie van Oyen krijgt Bongonda een kopkans. De aanvaller knikt de bal naar de verste hoek, maar kan zijn poging uiteindelijk niet kadreren.