AA Gent heeft lot in eigen handen, Charleroi is uitgeteld voor Play-off II

  1. 45+2' - Geel - Jules Van Cleemput
  2. 45+1' - Verv. Núrio door Milad Mohammadi
  3. 37' - Geel - Cédric Kipré
  4. 8' - Doelpunt strafschop - Roman Bezoes (2 - 0)
  5. 4' - Doelpunt - Roman Bezoes (1 - 0)
  1. 88' - Geel - Niklas Dorsch
  2. 87' - Verv. Guillaume Gillet door Christophe Diandy
  3. 86' - Doelpunt - Alexandre de Bruyn (4 - 0)
  4. 83' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Alexandre de Bruyn
  5. 79' - Verv. Roman Bezoes door Niklas Dorsch
  6. 79' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Younes Melda
  7. 79' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  8. 79' - Verv. Tarik Tissoudali door Laurent Depoitre
  9. 76' - Verv. Joris Kayembe door Amine Benchaib
  10. 75' - Verv. Shamar Nicholson door Saido Berahino
  11. 64' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (3 - 0)
  12. 61' - Geel - Bruno Godeau
  13. 59' - Verv. Mamadou Fall door Massimo Bruno

  AA Gent heeft Charleroi uitgeteld in de strijd om Play-off II. Na een vlotte 4-0-zege heeft Gent zijn lot in eigen handen: als het volgende week wint tegen Zulte Waregem, eindigt het sowieso in de top 8.

  AA Gent - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: AA Gent dreigt zichzelf in slaap te wiegen in de tweede helft. Een gretiger Charleroi komt opzetten, maar net dan valt de beslissende 3-0 van Tissoudali.

  • Man van de match: Roman Bezoes legde met zijn twee goals in de openingsfase de basis voor een ruime zege en maakte in één moeite ook komaf met het Gentse penaltyprobleem.

  • Opvallend: Na acht speeldagen stond Charleroi nog op de eerste plaats van het klassement te blinken, maar na een dramatische terugval blijft het op het einde van de rit met lege handen achter.

  Bekijk de goals uit Gent - Charleroi (4-0)

  Vliegende start van AA Gent dankzij Bezoes

  Het was voor beide ploegen ‘de wedstrijd van de laatste kans’, maar alleen bij AA Gent leken ze die boodschap echt begrepen te hebben. De thuisploeg maakte een droomstart en had al na amper acht minuten een dubbele voorsprong te pakken.

   

  Bezoes opende de score met een afgeweken schot, even later mocht diezelfde Bezoes vanaf de elfmeterstip het Gentse penaltyspook aan flarden schieten: 2-0 nog voor Charleroi goed en wel aan de wedstrijd begonnen was.

   

  Na die blitzstart nam Gent wat gas terug, maar het kwam ook niet in de problemen tegen een teleurstellend Charleroi, dat enkel dreigde met een afstandsschot van Nicholson. 

  Matchwinnaar Bezoes pakt uit met een rabona

  Opflakkering bij Charleroi levert niets op

  Na de pauze kregen we een gretiger Charleroi te zien, dat nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Nicholson kopte over, een goal van Kipré werd afgekeurd wegens een vermeende duwfout.

   

  Net toen Gent het moeilijk had, zorgde Tissoudali voor de beslissing. Hij ramde de bal op aangeven van Odjidja snoeihard via de kruising tegen de touwen: 3-0 en wedstrijd gespeeld.

   

  Bij Charleroi was de veer gebroken. AA Gent dikte de score nog aan met de 4-0 van Alexandre de Bruyn, die na veel blessureleed mocht debuteren en zichzelf meteen trakteerde op een doelpunt. Voor Gent is de opdracht nu duidelijk: winnen tegen Zulte Waregem op de slotspeeldag betekent een ticket voor Play-off II.

  Tissoudali laat Van Cleemput met heerlijke controle achter

  Charleroi heeft pech en ziet enkele doelpunten afgekeurd worden

  Vanhaezebrouck: "Eerste opdracht is vervuld"

  • Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): “Als je al na een paar minuten 2-0 voor staat en als je eens een penalty met overtuiging binnentrapt, is dat ideaal.  Beter kun je niet starten. We hebben daar dan de hele eerste helft een beetje op geteerd, terwijl we eigenlijk een derde doelpunt moesten maken. Charleroi begon dan furieus aan de tweede helft. Het was tien minuten alle hens aan dek bij ons, en we ontsnapten bovendien met die afgekeurde 2-1.  Maar bij de eerste tegenstoot maken we dan 3-0 en dan weet je dat de wedstrijd zo goed als binnen is."

   "Ik ben heel tevreden voor Alexandre de Bruyn. Hij heeft keihard gewerkt, iedereen heeft daar heel veel energie en tijd in geïnvesteerd. Voor mij is dat een speler die volgend jaar een heel belangrijke rol kan spelen bij ons."

   "We hebben nu onze eerste opdracht vervuld. Nu moeten we nog naar Zulte Waregem. Zij willen ook naar Play-off II, dus het zal opnieuw een heel moeilijke match worden. Maar deze overwinning geeft ons wel een boost en extra vertrouwen. Dat konden we goed gebruiken."

  • Karim Belhocine (Charleroi): “Als je zo aan een wedstrijd begint en zulke fouten maakt, maak je het jezelf wel heel moeilijk. In de tweede helft heb ik wel een goede reactie gezien van mijn ploeg. We scoren ook twee keer. Ik weet niet precies waarom die goals werden afgekeurd, maar het toont wel dat we ons in de match hebben geknokt. Als het daar 2-1 wordt, krijg je een andere wedstrijd. Helaas wordt het dan 3-0 en werd het heel moeilijk voor ons. Maar over het geheel van de match bekeken, was Gent wel de betere ploeg."

   "Ons seizoen eindigt nu al volgende week. Dat is een grote teleurstelling, voor iedereen binnen deze club, voor al die mensen die zich met hart en ziel inzetten voor Charleroi. Het komt er nu op aan om in die laatste match alles te geven om toch op een positieve manier te eindigen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! AA Gent blijft in de running voor Play-off II na een ruime 4-0-zege tegen Charleroi, dat definitief uitgeteld is. Gent mag het volgende week uitvechten in een rechtstreeks duel met Zulte Waregem. .
  3. tweede helft, minuut 90. Charleroi ontsnapt aan een pijnlijke forfaitscore. De plaatsbal van Malede zoeft nipt naast. .
  4. Gele kaart voor Niklas Dorsch van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 88
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Christophe Diandy erin, Guillaume Gillet eruit
  6. tweede helft, minuut 86. De Bruyn scoort meteen! Wat een droomdebuut! Alexandre de Bruyn komt na een knappe een-twee met Depoitre alleen voor Descamps en werkt de bal in twee tijden voorbij de doelman: 4-0! .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Alexandre de Bruyn van KAA Gent. 4, 0.
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAA Gent, Alexandre de Bruyn erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Debuut voor De Bruyn. Vanhaezebrouck laat Alexandre de Bruyn invallen, die na een lange blessure mag debuteren voor AA Gent. Odjidja gaat naar de kant. .
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Niklas Dorsch erin, Roman Bezoes eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Younes Melda erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  12. Gele kaart voor Roman Jaremtsjoek van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 79
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Tarik Tissoudali eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Matchwinnaar Bezoes pakt nog uit met een knappe actie, afgerond met een rabona. Het levert niets op, maar het was toch het vermelden waard. .
  15. tweede helft, minuut 77. AA Gent heeft zijn lot in eigen handen. Het moet nu komende zondag ook nog winnen op het veld van Zulte Waregem. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Joris Kayembe eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Saido Berahino erin, Shamar Nicholson eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Ook Gentse goal uitgewist. Nu laat ook Gent een afgekeurd doelpunt noteren. Na een geweldige slalom van Bezoes dwingt Jaremtsjoek Dessoleil tot een owngoal, maar ook hier was er sprake van buitenspel. .
  19. tweede helft, minuut 71. Beide ploegen blijven vol voor de aanval kiezen. Nu is het weer aan Gent om wat te proberen, een uithaal van Castro-Montes verdwijnt via Descamps in hoekschop. .