Cercle zet stap richting redding, OHL heeft lot voor PO II niet meer in eigen handen

  1. 44' - Doelpunt - Ike Ugbo (1 - 0)
  2. 33' - Rood - Kevin Hoggas
  1. 90+2' - Verv. Jérémy Taravel door Arne Cassaert
  2. 88' - Verv. Olivier Deman door Dino Hotic
  3. 88' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Alexander Corryn
  4. 88' - Verv. Robbe Decostere door Vitinho
  5. 82' - Geel - Olivier Deman
  6. 81' - Verv. Ike Ugbo door Kevin Denkey
  7. 79' - Verv. David Hubert door Josh Eppiah
  8. 77' - Geel - Robbe Decostere
  9. 73' - Doelpunt - Jérémy Taravel (3 - 0)
  10. 69' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  11. 67' - Verv. Thibault Vlietinck door Yannick Aguemon
  12. 67' - Verv. Václav Jemelka door Derrick Tshimanga
  13. 58' - Geel - Jérémy Taravel
  14. 56' - Doelpunt - Ike Ugbo (2 - 0)
  15. 54' - Geel - Casper de Norre
  44'Ike Ugbo1 - 0
  56'Ike Ugbo2 - 0

  Cercle Brugge heeft een serieuze sollicitatie gedaan voor een langer verblijf in 1A. Ondanks een rode kaart voor Hoggas van Cercle na een halfuur, scoorden de Bruggelingen nog drie keer tegen OH Leuven. Als Moeskroen niet wint van Antwerp op maandag is de redding een feit. OHL deed een bijzonder slechte zaak in de strijd om een plek in de Europa League Play-off.

   

  Cercle Brugge - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met tien man lijkt het een erg moeilijke wedstrijd te gaan worden voor Cercle, maar de 1-0 van Ugbo op slag van rust plaveide de weg voor een gouden driepunter.

  • Man van de match: Ike Ugbo heeft zijn kwaliteiten als topspits nog eens dik in de verf gezet. Met twee goals was hij andermaal van goudwaarde voor Cercle Brugge.

  • Opvallend: Cercle boekt voor de tweede week op rij een zege met tien tegen elf. Het is bovendien al de zesde keer dit seizoen dat Cercle een wedstrijd met tien beëindigt.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - OHL (3-0)

  Cercle Brugge valt met tien, maar opent toch de score

  Cercle Brugge was duidelijk gebrand op een overwinning en begon sterk aan de partij. De thuisploeg zette OHL vast op de eigen helft en trok met veel volk naar voren, maar kon zijn blitzstart niet bekronen met een doelpunt.

   

  De bezoekers waren te slordig in de passing en raakten daardoor nooit in hun vertrouwde vloeiende spel. Cercle-doelman Didillon kreeg maar weinig werk op te knappen.

   

  Tien minuten voor de pauze ging het er plots toch heel benard uitzien voor Cercle: Hoggas werd na een interventie van de VAR uitgesloten voor een slag in het gezicht van Asante.

   

  OHL wist niet meteen te profiteren van het mannetje extra. Integendeel, het was Cercle dat zichzelf alsnog beloonde voor een sterke eerste helft. Ugbo wurmde zich tussen een handvol verdedigers door en schoof de bal onder Romo door tegen de touwen: 1-0, meteen ook de ruststand.

  Hoggas krijgt rood na VAR-interventie, ballenjongen speelt voor ref

  Ugbo en Taravel stellen drie punten veilig voor Cercle

  OH Leuven probeerde de scheve situatie na de pauze snel recht te zetten en drukte Cercle achteruit, maar liep na tien minuten op een vlijmscherpe tegenactie van de thuisploeg. Het was opnieuw Ugbo die de trekker overhaalde: zowaar 2-0 voor Cercle.

   

  Marc Brys bracht dan nog wat andere jongens tussen de lijnen, maar het mocht allemaal niet baten. Verder dan een vrije trap van Mercier, gepareerd door Didillon, kwamen de bezoekers niet.

   

  Een kwartier voor tijd werd het nog wat pijnlijker voor OHL. Bij een hoekschop kon Taravel ongehinderd de bal voorbij de ingevallen doelman Thamsatchanan koppen, 3-0 en boeken toe.

   

  In de slotfase probeerde OHL er nog wel een eerredder uit te slepen, maar Cercle-doelman Didillon had zijn zinnen gezet op een clean sheet en hield De Norre en Henry nog van een doelpunt. Zo bleef het 3-0, een knappe overwinning van Cercle, dat nu wel heel dicht bij de redding komt.

  Ballenjongen krijgt de handschoenen van Didillon

  Marc Brys: "Een horrorscenario"

  Marc Brys (OH Leuven): "Het scenario van beide ploegen was gekend: Cercle moest vooral temperament brengen, wij moesten vooral druk trachten te zetten en doelkansen creëren. De rode kaart was een beetje het gevolg van de hectiek van deze wedstrijd. Met elf tegen tien dachten we wat rust aan de bal te krijgen, maar die kregen we niet. Dan valt zowel het eerste als het tweede doelpunt een beetje uit de kluts, waarbij wij te laat reageren."

   

  "Bij 1-0 hadden we nog een kans op de gelijkmaker met Tamari. Dat had een keerpunt moeten zijn voor ons, maar dan komt de 2-0 en zie je toch de gelatenheid. Er is dan nog wel wat wil en wat druk, maar dan valt ook nog de 3-0 uit een corner. Dat was een beetje een horrorscenario voor ons. Als je daarmee het seizoen moet afsluiten, is dat verschrikkelijk. De constatering is dat wij moeilijk met druk kunnen omgaan en te nerveus en overenthousiast aan de wedstrijd begonnen."

  "We hebben het niet goed genoeg gedaan met elf tegen tien, bijlange niet. We hebben ook te weinig gecreëerd. Als je er niet in slaagt om het overtal uit te spelen, kan zoiets gebeuren. Proficiat aan Cercle. En wij staan weer met de voetjes op de grond."

  Vanderhaeghe: "Hebben het onszelf weer moeilijk gemaakt"

  Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge): “3-0 is natuurlijk een fantastische score, maar we hebben het onszelf weer moeilijk gemaakt. We waren heel goed begonnen aan de wedstrijd. Er zat heel veel druk op de bal, OHL kwam niet tot voetballen. Maar dan valt die rode kaart, en dan komt het erop aan om, net als vorige week, de organisatie goed gesloten te houden en te profiteren van de ruimtes die vallen."

   

  "Ik kan mijn ploeg niet genoeg bewieroken voor de mentaliteit die ze vandaag getoond hebben: blijven lopen, blijven de rangen gesloten houden. En ook alle wisselspelers zaten met hetzelfde idee. Er was één en al positiviteit, om ons vandaag toch maar die overwinning te bezorgen."

   

  "We wisten dat we een serieuze stap konden zetten vandaag. Als je dan na 35 minuten met tien komt te staan, twijfel je als coach misschien een beetje. Maar dat was niet nodig. Ze hebben er zich op elk moment voor gegooid en we zijn eigenlijk niet in de problemen gekomen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop! Cercle Brugge wint voor de tweede week op rij met tien man. Deze keer gaat OH Leuven voor de bijl: 3-0. Als Moeskroen maandag niet wint van Antwerp, is Cercle zeker van het behoud. .
  3. tweede helft, minuut 93. Aanvoerder Taravel wordt onder applaus van het handjevol supporters naar de kant gehaald. Was dit het laatste optreden voor Cercle voor de Fransman? .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Cercle Brugge, Arne Cassaert erin, Jérémy Taravel eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Sterk van Didillon. Didillon wil zijn clean sheet niet meer afstaan. Hij pakt uit met een fraaie redding bij een schot van Henry, het blijft 3-0. .
  6. 3 minuten extra. Er worden nog 3 minuten bijgeteld, maar Cercle is natuurlijk al een tijdje zegezeker. OHL moet zich bezinnen na een povere wedstrijd. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Dino Hotic erin, Olivier Deman eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Alexander Corryn erin, Hannes Van der Bruggen eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Vitinho erin, Robbe Decostere eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Toch nog even schrikken voor Thamsatchanan als Decostere uitpakt met een listige lob. De bal valt op het dak van het doel. .
  11. tweede helft, minuut 86. De invallers van OHL proberen zich te tonen aan hun coach, maar ook zij botsen op een onverzettelijk Cercle-blok. Yves Vanderhaeghe kan tevreden zijn over de stijdersmentaliteit bij zijn jongens. .
  12. Gele kaart voor Olivier Deman van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Ike Ugbo eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Eppiah is bij zijn eerste actie meteen gevaarlijk. De kopbal van de invaller eindigt tegen een Cercle-verdediger. .
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij OH Leuven, Josh Eppiah erin, David Hubert eruit
  16. tweede helft, minuut 79. De Norre op Didillon. OHL gaat dan maar op zoek naar een soort van eerredder. Het schot van De Norre is behoorlijk, Didillon zet er zijn vuisten tegen. .
  17. Gele kaart voor Robbe Decostere van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 77
  18. tweede helft, minuut 74.