Nummer 3 Charleroi lijdt schipbreuk in Oostende

  1. 28' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 1)
  2. 25' - Geel - Arthur Theate
  3. 11' - Verv. Steeven Willems door Gaëtan Hendrickx
  4. 5' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Andrew Hjulsager door Nick Batzner
  2. 82' - Verv. Amine Benchaib door Lukasz Teodorczyk
  3. 81' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Lucas Ribeiro Costa
  4. 81' - Verv. Kevin Vandendriessche door Cameron McGeehan
  5. 75' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (3 - 2)
  6. 72' - Verv. Ari Skúlason door Robbie D'Haese
  7. 72' - Verv. Makhtar Gueye door Mamadou Thiam
  8. 63' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (3 - 1)
  9. 61' - Verv. Massimo Bruno door Kaveh Rezaei
  10. 58' - Doelpunt - Jack Hendry (2 - 1)
  11. 47' - Geel - Brecht Capon
  5'goalFashion Sakala1 - 0
  28'goalShamar Nicholson1 - 1
  58'goalJack Hendry2 - 1
  63'goalAndrew Hjulsager3 - 1
  75'goalKaveh Rezaei3 - 2

  KV Oostende blijft goed op dreef en heeft nu ook de scalp te pakken van nummer 3 Charleroi. Na een spannende match aan de kust werd het 3-2. In een dolle 5 minuten rond het uur maakte KVO het verschil. Met 12 op 15 wipt het naar de 9e plaats met evenveel punten als Beerschot. Charleroi  moet de rol met Club Brugge en Genk lossen.

  Oostende - Charleroi in een notendop

  • Sleutelmoment: Charleroi komt voortvarend uit de kleedkamer, maar ziet twee goals afgekeurd worden. Daar is geen speld tussen te krijgen, maar het haalt de wind wel uit de zeilen van de bezoekers.
  • Man van de Match: Kévin Vandendriessche kennen we eerder als een ruw werkpaard, maar vandaag deelde hij heerlijke passes uit alsof het snoepjes waren. Hij trok als een echte nummer 10 aan de touwtjes.
  • Opvallend: Na drie opeenvolgende nederlagen zonder goals tegen Charleroi kan Oostende nog eens winnen. Rezaei maakte zijn obligate goaltje tegen KVO, maar was deze keer niet de held van de avond.

  Bekijk de goals uit Oostende - Charleroi (3-2)

  Heerlijk heen en weer aan zee

  De temperatuur aan de kust flirtte met het vriespunt, maar we hoefden eigenlijk op geen enkel moment kou te lijden. Al in de eerste minuut was er een leuke kopkans voor Capon. De vroege voorsprong voor Oostende kwam er toch toen Penneteau en Kayembe aarzelden op een voorzet van Skulason. Sakala deed dat niet en prikte de 1-0 binnen.

   

  Het zag er nog wat slechter uit voor Charleroi toen Willems uitviel. Bij gebrek aan verdedigers moest Hendrickx hem vervangen. Bovendien hadden de Carolo's dit seizoen nog maar één keer weten te winnen nadat ze het eerste doelpunt hadden geslikt. Toch bleef Charleroi beheerst voetballen. Nicholson kwam zo alleen voor doel, maar Hubert redde.

   

  De inzet van de bezoekers werd na een halfuur beloond. Gholizadeh schilderde de bal op het hoofd van Nicholson en die stuurde zijn kopbal prachtig in een boogje naar de verste hoek. Ook het slot van de eerste helft was aangenaam, met opnieuw een opening op Capon en twee kansen voor Gueye.

  Oostende vloert Charleroi met dubbel salvo

  De tweede helft begon met Charleroi in overdrive. Die forse aanzet leverde twee doelpunten op, maar die telden niet. Benchaib stond buitenspel toen hij Bruno bediende én toen hij even later zelf het net bol zette met een droge knal.

   

  Oostende, dat wat minder zorgvuldig aan het voetballen was, veegde het angstzweet weg en herpakte zich snel. Capon botste nog maar eens op Penneteau, maar op een lepe kopbal van Hendry had de doelman geen antwoord. Bij Charleroi dachten ze dat Gillet de bal nog van de lijn had gehaald, maar de 2-1 telde. De herhaling gaf geen uitsluitsel.

   

  KVO rook bloed en sloeg opnieuw toe. Hjulsager verraste jan en alleman en vooral Penneteau met een stuiterend afstandsschot. Charleroi leek verslagen, maar beet toch nog van zich af. Hendrickx' schuiver stierf tegen de staak. Rezaei rondde een heerlijke aanval over Morioka en Gholizadeh af. Die goal had een slotoffensief kunnen inluiden, maar het was Sakala die nog de beste kans kreeg na een zigzagdribbel.

  Lijnrechter bijna op tenen Blessin

  Capon: "Met vechtlust en teamspirit kom je ver"

  Brecht Capon mocht nog eens spelen en bouwde mee aan de zege van Oostende. "Het was als team een goede prestatie. Misschien niet met het mooiste of beste voetbal, maar met vechtlust en teamspirit. Vandaag is nog maar eens bewezen dat je daar ver mee komt."

   

  Capon zit dit seizoen vaker op de bank dan hem lief is. "Dat is niet altijd even leuk, maar de trainer apprecieert mijn werk op training en weet dat ik er sta als het nodig is. Dat heb ik bewezen tegen Antwerp en Charleroi, toch twee ploegen die top 6 zullen spelen."

   

  "De club weet wat ze aan mij heeft en ik probeer mijn steentje bij te dragen in een andere rol. Er komt in een carrière altijd een periode waarin je minder aan de bak komt", filosofeerde de plichtsbewuste Capon. "Dan is het belangrijk om de jonge gasten te pushen en steun te geven."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Oostende blijft ook in 2021 resultaten boeken met aardig voetbal. Het wint een bijzonder aangename wedstrijd met 3-2 van Charleroi, dat niet kan naderen op Genk. .
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KV Oostende, Nick Batzner erin, Andrew Hjulsager eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Penneteau rukt mee op bij een hoekschop. Dat loopt met een sisser af wanneer ze bij Oostende de bal tegen de scheids koppen. De lucht is er helemaal uit en KVO heeft gewonnen spel. .
  5. Drie minuutjes. Oostende heeft weer meer greep op de partij. De tijd begint nu echt serieus te dringen voor Charleroi. . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 87. Knap van Sakala. Sakala zigzagt langs Dessoleil en schept de bal over het been van Penneteau, maar ook naast de kooi. Zijn dribbel verdiende een beter einde. .
  7. tweede helft, minuut 86. De ingevallen McGeehan kan een vinnige counter van Oostende niet afronden. .
  8. tweede helft, minuut 85. Theate geeft KVO wat ademruimte door een bal te onderscheppen en meters te maken. Zo is het ritme van Charleroi even gebroken. .
  9. tweede helft, minuut 82. Stel je voor dat ook Charleroi niet kan winnen. Dan heeft Club Brugge misschien vrij spel. Tom Boudeweel.
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Charleroi, Lukasz Teodorczyk erin, Amine Benchaib eruit
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Charleroi, Lucas Ribeiro Costa erin, Gaëtan Hendrickx eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Oostende, Cameron McGeehan erin, Kevin Vandendriessche eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Er wordt druk gewisseld. Charleroi voert een dubbele vervanging door en ook bij Oostende wordt er geschoven met pionnen. .
  14. tweede helft, minuut 79. Rezaei zet zich schrap voor een vrije trap. Hij veegt fors tegen de bal, die lichtjes afwijkt op de muur en bovenop het doel valt. .
  15. tweede helft, minuut 76.
  16. tweede helft, minuut 75. Rezaei maakt het spannend! Rezaei toont zich sterk tussen twee Kustjongens en prikt de aansluitingstreffer voorbij Hubert. Zo zit Charleroi plots weer helemaal in de wedstrijd en moet Oostende uitkijken. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Kaveh Rezaei van Charleroi. 3, 2.
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Oostende, Robbie D'Haese erin, Ari Skúlason eruit
  19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Oostende, Mamadou Thiam erin, Makhtar Gueye eruit