KV Mechelen verdrijft degradatiewolken tegen zielloos Antwerp

  1. 45+1' - Geel - Aurélio Buta
  2. 42' - Geel - Dylan Batubinsika
  1. 90+1' - Geel - Faris Haroun
  2. 87' - Verv. Joachim Van Damme door Victor Wernersson
  3. 81' - Verv. Dylan Batubinsika door Jérémy Gelin
  4. 81' - Verv. Alexis De Sart door Frank Boya
  5. 79' - Verv. Gustav Engvall door Aster Vranckx
  6. 79' - Verv. Geoffry Hairemans door Onur Kaya
  7. 79' - Verv. Nikola Storm door Igor De Camargo
  8. 72' - Verv. Kerim Mrabti door Marian Shved
  9. 67' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (3 - 0)
  10. 64' - Verv. Jordan Lukaku door Simen Juklerød
  11. 64' - Verv. Koji Miyoshi door Cristian Benavente
  12. 63' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (2 - 0)
  13. 62' - Geel - Gustav Engvall
  14. 59' - Doelpunt - Rob Schoofs (1 - 0)
  59'goalRob Schoofs1 - 0
  63'goalGeoffry Hairemans2 - 0
  67'goalGeoffry Hairemans3 - 0

  KV Mechelen verlaat de duistere regionen van het klassement dankzij een 3-0-overwinning tegen een zeer matig Antwerp. Het was ex-Antwerp-boy Geoffry Hairemans die zijn voormalige werkgever de das omdeed.

  KV Mechelen - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: De 1-0 van Schoofs op het uur is het startschot voor een Mechelse demonstratie, Antwerp wordt in tien minuten tijd knock-out geslagen.
  • Man van de match: Geoffry Hairemans zette tegen zijn ex-ploeg een knalprestatie neer en kroonde zich tot matchwinnaar met twee doelpunten.
  • Opvallend: KV Mechelen houdt pas voor de derde keer de nul dit seizoen, de vorige keer dateerde al van eind september tegen STVV.

  Bekijk de goals uit Mechelen - Antwerp (3-0)

  Antwerp kan prima start niet doortrekken

  Antwerp kon in Mechelen niet rekenen op Mbokani, maar begon toch erg offensief aan de partij. Al in de openingsminuten verscheen gelegenheidsspits Miyoshi in de zestien meter, Walsh voorkwam een vroege tegengoal.

   

  Na die scherpe start zakte Antwerp stilaan weg. KV Mechelen nam de controle over en zocht geduldig naar een opening in de Antwerp-defensie, waar Beiranvand opnieuw in doel stond door de blessure van Butez. De thuisploeg dwong een paar uitstekende kansen af, maar Hairemans en vooral Schoofs lieten ze liggen.

   

  Aan de overkant kwam ook Refaelov nog dicht bij de openingstreffer, maar de Israëliër mikte een wenkende kopkans naast. Behalve nog een schietkansje voor Miyoshi maakte Antwerp weinig klaar in offensief opzicht. De afwezigheid van Mbokani, nog in quarantaine na een verblijf in het buitenland, werd duidelijk gevoeld.

  Batubinsika wil wegwerken, maar trapt de bal hoog en in de handen van Beiranvand

  KV Mechelen scoort drie keer in tien minuten

  KV Mechelen ging na de pauze door op zijn elan en bleef de partij controleren. Na nog een gemiste kans voor Hairemans was het op het uur wel raak voor de thuisploeg. Schoofs profiteerde van slap verdedigen bij Antwerp en vloerde Beiranvand met een lage schuiver.

   

  Antwerp was amper bekomen van de tegentreffer of het kreeg al een tweede draai om de oren. Hairemans recupereerde de bal, verscheen na mooi samenspel met Engvall alleen voor de doelman en nagelde de 2-0 tegen de touwen.

   

  En nog was het niet gedaan. KV Mechelen bleef doorstomen, Hairemans nam een niet al te doortastende Beiranvand een tweede keer te grazen met een schot in de korte hoek: 3-0. Antwerp was helemaal uitgeteld en ging zelfs amper nog op zoek naar een eerredder. Veel werk aan de winkel dus voor Frank Vercauteren, KV Mechelen pakt 9 op 9 en doet een uitstekende zaak in de strijd om het behoud.

  2-0? Dat vraagt om een vreugdedansje

  Rudi Cossey: "Als een kip zonder kop"

  • Rudi Cossey (Antwerp): "De jongens moeten zich nog wat aanpassen aan de nieuwe richtlijnen, maar je voelt dat er nog wat onbegrip is. Die duidelijkheid zal er snel komen als de coach aanwezig zal zijn en de training kan leiden. De jongens hebben nog geen kennis kunnen maken met de nieuwe coach, behalve via videochat. Dat is niet hetzelfde. Je moet de groep kunnen aanvoelen en gesprekken hebben. Dat is niet gebeurd. Het is dus een beetje als een kip zonder kop, al doet iedereen wel zijn best. Wij hebben ons best gedaan om de ploeg hier optimaal te laten presteren, maar dat is jammer genoeg niet gelukt."

   "De coach zal de nodige conclusies trekken uit deze wedstrijd en ik hoop dat het vertrouwen dat wij voor de winterstop hadden, kan terugkomen en dat de jongens opnieuw geloven in hun kwaliteiten. Het is hoe dan ook pijnlijk puntenverlies, waar we niet op gerekend hadden. We gaan dit moeten inhalen, want onze doelstelling blijft om bij de eerste vier te eindigen."

  • Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Wij spelen gewoon een heel goede wedstrijd. Zowel in de eerste als in de tweede helft waren wij de betere ploeg. Voor de rust hebben we de kansen niet afgemaakt, daarna lukte dat wel. Er waren zelfs mogelijkheden om nog meer te scoren, maar we mogen heel tevreden zijn over onze wedstrijd vandaag. Zelfs met deze 9 op 9 mogen we nog niet op onze lauweren rusten, maar dat hebben mijn spelers het hele seizoen nog niet gedaan. Vandaag hebben ze zichzelf daarvoor beloond, en dat moeten ze nu de volgende weken ook nog doen."

   "We hadden een goede manier om Antwerp pijn te doen, met veel lopende mensen en veel positiewissels. Ze hebben dat heel goed gedaan. We hebben ook de mensen en de kwaliteiten om dat te doen. We scoren nu drie keer, maar dat neemt niet weg dat ik graag nog een extra spits wil. Het bestuur is daar ook mee bezig."

  Cossey: "KV Mechelen was veel scherper dan wij: ze wilden het meer"

  Hairemans: "Als we zo spelen kunnen we van iedereen winnen"

  Refaelov: "Onaanvaardbaar resultaat en prestatie: 1 van onze slechtste matchen van het seizoen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95.
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. KV Mechelen zet het jaar in met een ruime 3-0-zege tegen Antwerp. Frank Vercauteren heeft werk aan de winkel bij Antwerp, KVM sluipt met een 9 op 9 weg uit de kelder van het klassement. .
  3. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 92. Refaelov over en naast. Lior Refaelov illustreert de wedstrijd van Antwerp met een zwak schot dat ver over en naast vliegt. .
  5. Gele kaart voor Faris Haroun van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 91
  6. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Victor Wernersson erin, Joachim Van Damme eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Komt er nog een eerredder voor Antwerp? Buta brengt voor doel vanaf rechts, maar ook hij lijkt niet goed te beseffen dat Mbokani er niet bij is vandaag. .
  10. tweede helft, minuut 82. De wedstrijd is gespeeld, en dus kan er volop gewisseld worden. Bij KV Mechelen wordt onder meer Storm naar de kant gehaald met een blessure. .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Jérémy Gelin erin, Dylan Batubinsika eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Frank Boya erin, Alexis De Sart eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Aster Vranckx erin, Gustav Engvall eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Geoffry Hairemans eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Nikola Storm eruit
  16. tweede helft, minuut 79. Na een infiltratie van De Laet volgt er toch nog een zeldzame kans voor Antwerp. Gerkens komt goed voor zijn mannetje, maar duwt de bal naast. .
  17. tweede helft, minuut 77. Antwerp heeft nog niets laten zien in deze tweede helft. Het is echt een wanprestatie. Geert Heremans op Radio 1.
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Kerim Mrabti eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Schoofs mikt naast. KV Mechelen heeft zin in meer. Schoofs vuurt een plaatsbal af, die maar nipt naast vliegt. .