Gebrek aan efficiëntie breekt Genk erg zuur op tegen Beerschot

  1. 14' - Geel - Stipe Radic
  1. 90+3' - Verv. Musashi Suzuki door Denis Prychynenko
  2. 90+3' - Doelpunt - Patrik Hrošovský (1 - 2)
  3. 89' - Geel - Tom Pietermaat
  4. 88' - Verv. Pierre Bourdin door Yan Vorogovskiy
  5. 82' - Doelpunt strafschop - Raphael Holzhauser (0 - 2)
  6. 81' - Geel - Daniel Muñoz
  7. 78' - Verv. Loris Brogno door Ismaila Coulibaly
  8. 71' - Verv. Théo Bongonda door Cyriel Dessers
  9. 66' - Geel - Théo Bongonda
  10. 65' - Doelpunt - Jan Van den Bergh (0 - 1)
  11. 59' - Geel - Ryan Sanusi
  12. 55' - Verv. Bastien Toma door Luca Oyen
  65'goalJan Van den Bergh0 - 1
  82'penalty goalRaphael Holzhauser0 - 2
  90+3'goalPatrik Hrošovský1 - 2

  Racing Genk heeft voor de zesde keer na Nieuwjaar verloren. Beerschot won dankzij een wereldgoal van Jan van den Bergh en een penalty van Raphael Holzhauser en doet opnieuw mee voor Play-off I.

  Genk - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net na het uur is Beerschot nog maar net bekomen van een nieuw Genks offensief wanneer de bal voor de voeten van Van den Bergh valt. Wat hij uit zijn linker tovert, is fenomenaal. De voorsprong is dan niet helemaal terecht, maar wel wedstrijdbepalend.

  • Man van de match: De Beerschot-verdediging was sterk, maar niet foutloos. Toch gunnen we Van den Bergh deze titel dankzij zijn prinsheerlijke treffer.

  • Opvallend: De laatste zege van Beerschot op Genk dateerde van februari 2008, oftewel 13 jaar geleden. Een magisch getal voor stamnummer 13, dat zal hopen dat een volgende zege in Genk minder lang op zich laat wachten.

  Bekijk de goals uit Genk - Beerschot (1-2)

  Genk vergeet zichzelf te belonen na sterke start

  Het duel tussen Genk en Beerschot was er een tussen twee teams die niet bepaald in de vorm van hun leven zaten. Na een indrukwekkende seizoensstart zakten de bezoekers weg naar plek 10. Genk zat dan weer lang in het spoor van Club, maar moest vooral achterom kijken na een 5 op 24.

   

  Redenen genoeg bij Genk om een groepsgesprek te houden en dat leek zijn vruchten af te werpen. In het openingskwartier was de thuisploeg heer en meester. Kopballen van Munoz en Onuachu misten het doel, ook de opgerukte Arteaga kon zijn schot niet kadreren en de onfortuinlijke Ito trof de buitenkant van de paal.

   

  Dat indrukwekkende offensief had Beerschot wakker geschud en de bezoekers eisten de volgende 15 minuten op. Dat leverde geen karrenvracht aan kansen op, maar Vandevoordt moest wel attent zijn op een vluchtschot van Suzuki en enkele gevaarlijke hoekschoppen van specialist Holzhauser.

   

  Om alles mooi in evenwicht te houden, werd er in het derde kwartier mooi op en neer gevoetbald. Zo negeerde Bongonda aan de ene kant van het veld dat Ito in een betere schietpositie stond en zag Holzhauser aan de overkant hoe zijn afstandsschot tegen de lat uit elkaar spatte. Veel animo en kansen, maar toch gingen we rusten met een brilscore. 

  Geweldig nieuws! De Genk-mascotte heeft het coronavirus verslagen

  Wondermooi doelpunt en handige strafschop schenken Beerschot gevleide zege

  De kwartierentheorie zette zich voort in de tweede helft, waarin Genk opnieuw sterk begon. Vanhamel trok aan het langste eind op pogingen van Heynen, Lucumi en Bongonda. Vlak voor het uur kreeg McKenzie de grootste kans wanneer Beerschot een hoekschop niet kreeg weggewerkt, maar de jonge Amerikaan twijfelde te lang en dan is een kans snel weer weg.

   

  En dan is er nog een theorie die iets zegt over deksels en neuzen, en daar werd Genk pijnlijk mee geconfronteerd. Na geklungel van Lucumi kreeg Genk de bal maar halfslachtig weggewerkt. Van den Bergh pikte op en schilderde de bal fabelachtig in de verste winkelhaak. Ook zijn viering – een imitatie van een kruipende worm – was van een andere planeet.

   

  Genk pikte de handschoen meteen op en lanceerde aanval na aanval. Onuachu kwam het dichtst bij de gelijkmaker, maar zag zijn kopbal stranden op de onderkant van de lat. Aan de overkant had Beerschot meer meeval wanneer Muñoz het zoveelste slachtoffer werd van de strenge handspelregel. De bal ging op de stip en met een lightversie van de panenka zorgde Holzhauser voor de 0-2.

   

  De Genkse nederlaag kwam zo hard aan dat de fabelachtige aansluitingstreffer van Hrosovsky - een staalharde volley in het dak van het doel – niet de ontlading kreeg die het verdiende. Door deze 1-2-nederlaag pakken de donkere wolken zich steeds meer samen boven de Luminus Arena.

  Magistrale viering overtreft geniale goal van Van den Bergh

  Holzhauser blijft maar wachten om vrije trap te trappen, en geeft dan nonchalant hakje

  Van den Bergh wil bal afdrogen maar ref is niet akkoord: “Die bal is niet nat!”

  Van den Brom: "Klap na klap verwerken is mentaal zwaar"

  De stoel van John van den Brom leek vooraf al wat te wankelen en deze nieuwe nederlaag maakt dat er niet beter op. De Nederlandse coach stond stil bij de moeilijke periode. “Ze zeggen vaak dat wanneer het tegenzit, dat dan ook alles tegenzit. Het zit tegen dat de tegenstander scoort met wereldgoals en dat we veel ongelukkige strafschoppen tegen krijgen. Bij onszelf gaat de bal er net niet in, terwijl we periodes hebben gekend waarin alle ballen er bij wijze van spreken in vlogen. Als je het dan hebt over ongeluk hebben, kan je deze wedstrijd daar weer bij zetten."

   

  Het spel bij Genk was allesbehalve slecht en dus waren we benieuwd naar wat hij zijn spelers vertelt na zo'n wedstrijd. “Ik vertel hen dat ze moeten blijven geloven in hun eigen kwaliteiten en dat ze daarvoor moeten blijven trainen. Je kan niet zeggen dat ze er niets aan gedaan hebben, dus dat is goed. De komende dagen zullen we kunnen gebruiken om de moraal van de jongens weer op te krikken, want vrijdag is de volgende wedstrijd al. Dat is niet evident wanneer je klap na klap te verwerken krijgt, want dat is mentaal zwaar voor die jongens."

  Van den Bergh: "In de opwarming probeer ik altijd zo te scoren"

  Will Still, de bezoekende trainer, was achteraf een tevreden man en had een cadeautje voor zijn team in petto: “Omdat we zo moe zijn en zo’n collectieve prestatie hebben neergezet, heb ik de jongens twee dagen vrijaf gegeven. Dit was ook de reactie die ik wilde zien na twee of drie teleurstellende resultaten. Dat collectieve heeft me vandaag ook het meest bekoord. We hadden vooraf gezegd dat we bij winst weer naar boven konden kijken, maar we moeten met ons beide voeten op de grond blijven.”

   

  Over het heerlijke doelpunt van Jan van den Bergh zei de Beerschot-coach nog schertsend dat het een voorzet was, maar wat vond de auteur van de wondergoal zelf? “In de opwarming probeer ik de bal altijd over de doelman in de verste hoek te trappen. Nu lag de bal goed en trapte ik, met een mooi doelpunt als gevolg.”

  Van den Brom: "Alles zit tegen"

  Van den bergh: "Die viering? Als ik zo een goal scoor mag ik doen wat ik wil"

  Heynen: "Voor hetzelfde geld winnen we vandaag met 3-0"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Beerschot pakt de drie punten mee naar het Kiel! Genk gaat met de billen bloot tegen Beerschot en zo pakken de donkere wolken zich samen boven Genk. Een wondergoal van Van den Bergh en een strafschop zorgen voor de Antwerpse zege. Daar kon de knappe 1-2 niets aan veranderen. .
  3. tweede helft, minuut 94. Vanhamel klemt en het zit erop! .
  4. tweede helft, minuut 94. De hoekschop van de hoop! Genk krijgt nog een laatste hoekschop! .
  5. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Beerschot, Denis Prychynenko erin, Musashi Suzuki eruit
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Patrik Hrošovský van KRC Genk. 1, 2.
  7. tweede helft, minuut 92. Hrosovsky met de prachtige volley! Met een fenomenale volley knalt Hrosovsky de aansluitingstreffer op het bord! Krijgen we nog interessante slotminuten? .
  8. tweede helft, minuut 91. Maarten Vandevoordt komt nog eens in beeld. Hoeveel werk heeft de Genkse goalie eigenlijk gehad na de rust? Tegen beide doelpunten kon hij in elk geval weinig beginnen. .
  9. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  10. tweede helft, minuut 90.
  11. Gele kaart voor Tom Pietermaat van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 89
  12. tweede helft, minuut 89. Pietermaat gaat aan de noodrem hangen na balverlies van zijn ploegmaats. Ito is het slachtoffer van dienst. Geel is een zacht verdict voor zo'n cynische fout! .
  13. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Beerschot, Yan Vorogovskiy erin, Pierre Bourdin eruit
  14. tweede helft, minuut 86. Dessers wordt nog eens gezocht én gevonden, maar Frans zit hem kort op de hielen om een vervolg te voorkomen. .
  15. tweede helft, minuut 85. Genk moet nu met een belegering op de proppen komen. Ito zet voor tot bij de inlopende Dessers, maar de voorzet is niet precies genoeg, waardoor Dessers de bal nooit richting doel kan verlengen. .
  16. tweede helft, minuut 83. Hoe gaat het er vanavond aan toe in de bestuurskamer van Genk? Stef Wynants (in Sporza op Radio 1).
  17. tweede helft, minuut 82.
  18. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 82 door Raphael Holzhauser van Beerschot. 0, 2.
  19. tweede helft, minuut 81. Holzhauser met de panenka! Met een lightversie van de panenka maakt Holzhauser er 0-2 van! Dat ziet er niet goed uit voor Genk en John van den Brom... .
  20. Gele kaart voor Daniel Muñoz van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 81