7. 87' - Doelpunt - Aleksandar Vukotic (1 - 0)
    8. 90+1' - Doelpunt - Massimo Bruno (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 27 - 20/02/21 - 20:45
    90+1'
    Massimo Bruno
    1 - 1
    90+1'

De vrije val van Charleroi in het klassement blijft duren na een 6 op 27  in 2021. Het kon pas in de extra tijd een streep trekken door de overwinning van Waasland-Beveren. Een zure tegentreffer voor de hekkensluiter, dat nalaat over Moeskroen en Cercle Brugge te springen.

Waasland-Beveren - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: De misser van Teodorczyk 10 minuten voor tijd lijkt beide teams wakker te schudden. Het is alvast het startsein van een geweldige slotfase met 2 doelpunten in 5 minuten.
    • Man van de Match: Het einde van deze wedstrijd maakte veel goed, maar al bij al bleven we toch wat op onze honger zitten. Geen echte uitblinkers dus in deze partij op de Freethiel.
    • Opvallende statistiek: Sinds Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League speelt, kon het thuis nog nooit winnen van Charleroi.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Charleroi (1-1)

Benavente fleurt zoutloze 1e helft op met pegel tegen de lat

Na de overwinning van Cercle Brugge tegen Moeskroen kon Waasland-Beveren de rode lantaarn vanavond doorgeven. Daarvoor moesten de manschappen van Nicky Hayen de 3 punten wel thuis houden tegen Charleroi.

De bezoekers namen de wedstrijd meteen in handen en drukten de Waaslanders steeds meer tegen de eigen zestien. Na 20 minuten kwamen de Carolo's dan ook dicht bij de openingstreffer, maar de geweldige pegel van Benavente spatte uiteen op de lat.

De thuisploeg herstelde langzaam het evenwicht, maar kon nauwelijks voor dreiging zorgen. Toen Koita zich net voor de rust dan toch eens voorbij een bos spelers slingerde, eindigde zijn inzet via Vranjes in hoekschop.

Benavente kwam in de eerste helft het dichtst bij de openingstreffer.

Waasland-Beveren dondert van zijn wolk in geweldige slotfase

Hoewel de Carolo's het best aan de 2e helft begonnen, was het toch de thuisploeg dat het dichtst bij een doelpunt kwam. Na een scherpe voorzet van Bastians mocht Dessoleil van geluk spreken dat hij de bal niet in eigen doel devieerde.

De wedstrijd leek op zijn einde te kabbelen, maar 10 minuten voor tijd boksten beide teams dan toch een slotoffensief in elkaar. Terwijl Teodorczyk de 0-1  liet liggen na een listige vrije trap van Kayembe, was het aan de overkant wel raak.

Koita schilderde een hoekschop perfect op het hoofd van Vukotic, die aan de 2e paal de bal voorbij Descamps in doel kopte. Waasland-Beveren virtueel weg van de laatste plaats.

Toch was het nog niet gedaan op de Freethiel, want ook Massimo Bruno had nog iets in petto. De invaller draaide fluks weg van zijn directe tegenstander en nagelde de bal dan staalhard onder de lat binnen.

Een bilijk gelijkspel na een geweldige slotfase in het Waasland. Charleroi laat de kans liggen om de top 8 opnieuw binnen te komen, Waasland-Beveren blijft de hekkensluiter.

Teodorczyk kijkt raar wanneer Nicholson hem geen hand lijkt te willen geven bij wissel

Belhocine: "Ondanks de late gelijkmaker nog altijd ontgoocheld"

Nicky Hayen (trainer Waasland-Beveren): "Als je 4 minuten voor tijd op voorsprong komt, hoop je natuurlijk altijd te winnen. Daarom is het heel zuur dat we zo laat nog een tegendoelpunt krijgen. Er was net iets te weinig druk op de bal, maar het was ook wel een geweldig doelpunt."

"We hebben het 25 minuten echt moeilijk gehad, maar daarna toonden we echt wel strijdlust. Volgende week moeten we naar Cercle Brugge, maar daar verandert deze uitslag niets aan. Of je nu met 1 punt voorsprong of 1 punt achterstand aan de wedstrijd begint, het doel blijft hetzelfde."

Karim Belhocine (trainer Charleroi): "Ondanks onze late gelijkmaker zijn we toch nog steeds ontgoocheld vandaag. We hebben goed gespeeld en veel kansen gecreëerd en dan is het jammer dat we vandaag niet winnen."

"Waasland-Beveren heeft een goede wedstrijd gespeeld en ik heb veel respect voor deze ploeg. We hebben natuurlijk nog steeds hoge ambities, maar daarom moeten we nu hard blijven werken."

22:35

EINDE

Het venijn zat in de staart op de Freethiel. Na een flauwe partij leek Vukotic de thuisploeg de overwinning te schenken, maar invaller Massimo Bruno maakte er niet veel later met een droge knal 1-1 van. Waasland-Beveren blijft de rode lantaarn.

90+2'
    90+1'

1-1, Bruno nagelt de bal binnen

Wat een domper voor Waasland-Beveren! Bruno draait fluks weg van zijn verdediger en schiet de bal staalhard voorbij Jackers. Deze wedstrijd krijgt dan toch nog een geweldige slotfase.

90+1'

90'

Charleroi moet reageren en schakelt een versnelling hoger. Komt er nog een gelijkmaker?

90'
    88'
    86'

1-0 Vukotic!

Waasland-Beveren sleept er nog een hoekschop uit in deze slotfase van de wedstrijd. Koita snijdt de corner goed aan en vindt het hoofd van Vukotic die de 1-0 tegen de netten kopt. De thuisploeg geeft de rode lantaarn voorlopig door aan Moeskroen.

86'
    84'

Benchaib gaat neer in de zestien, maar krijgt geen penalty van scheidsrechter Van Damme. Ook de VAR geeft voorlopig geen kik.

83'
    79'

Teodorczyk laat het liggen!

Na een listige vrije trap van Kayembe neemt Teodorczyk de bal na een borstcontrole op de slof. De Pool raakt de bal niet goed, waardoor zijn schot uiteindelijk net naast de paal rolt. Hier had het zomaar 0-1 kunnen staan.

78'

Bertone gaat stevig door op de voet van Gillet en wordt bestraft met geel. Correcte beslissing van scheidsrechter Kevin Van Damme.