• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp blijft steken op gelijkspel tegen STVV

  1. 35' - Verv. Alireza Beiranvand door Ortwin De Wolf
  1. 89' - Verv. Steve de Ridder door Mory Konaté
  2. 89' - Verv. Christian Brüls door Facundo Colidio
  3. 88' - Verv. Yuma Suzuki door Duckens Nazon
  4. 71' - Verv. Lior Refaelov door Dieumerci Mbokani
  5. 71' - Verv. Pieter Gerkens door Koji Miyoshi
  6. 70' - Geel - Dimitri Lavalée

  Na Genk, KVO en Anderlecht heeft ook Antwerp dit weekend punten verloren. De nummer twee in de stand geraakte niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen STVV. Beide ploegen schieten weinig op met een punt. Club Brugge kan maandag de lachende derde zijn.

  Antwerp - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 66 loopt Suzuki gepast in op een vrije trap van Brüls. De topschutter van STVV kan van dichtbij de trekker overhalen, maar besluit naast.
  • Man van de match: Ritchie De Laet werd vandaag op de rechterflank geposteerd, maar deed het ook daar meer dan behoorlijk. Vooral in de  eerste helft kwam de meeste dreiging bij Antwerp van zijn flank.
  • Opvallend: De nummers 2 tot en met 5 in de stand laten allemaal punten liggen dit weekend. Zo lijkt Club Brugge nu al de winnaar van de speeldag te zijn, nog voordat het een bal getrapt heeft.

  Flauwe eerste helft levert weinig spektakel op

  De wedstrijd op de Bosuil begon veelbelovend, met al na vijf minuten een behoorlijke kans voor Lamkel Zé, maar zakte daarna snel in. Beide ploegen speelden vanuit een strakke organisatie en schuwden de risico’s, waardoor de spektakelwaarde onder de verwachtingen bleef.

   

  Na een half uur lag de partij ook nog eens vijf minuten stil door een nieuwe blessure bij Beiranvand, die net als donderdag in de Europa League de strijd moest staken. Ortwin De Wolf nam opnieuw zijn plaats tussen de palen over.

   

  Pas met de rust in zicht kwamen er wat meer openingen. Een mooi uitgespeelde aanval van STVV eindigde met een kopbal van Brüls die niet zo ver over ging. Aan de overkant kreeg De Laet de bal niet voorbij Schmidt na een prima steekpass van Gerkens.

  Seck (Antwerp) gaat zelf de kapiteinsband halen voor de tegenstander

  Suzuki laat na om STVV drie punten te schenken

  Na de pauze zagen we net iets meer dadendrang bij STVV. Dat leverde uiteindelijk ook een geweldige kans op voor de bezoekers: Suzuki verscheen bij een vrije trap van Brüls moederziel alleen voor De Wolf, maar duwde het leer naast. Veruit de beste kans van de partij, maar opnieuw geen doelpunt.

   

  Antwerp bakte er na de rust eigenlijk niets meer van. Ook de inbreng van de wederoptredende Mbokani veranderde daar weinig aan. STVV-doelman Schmidt werd nooit echt bedreigd.

   

  In de slotfase kregen we zowaar nog een doelpunt te zien, maar de kopbalgoal van Lavalée werd afgekeurd wegens een voorafgaande overtreding. Zo bleef het na een flauwe vertoning 0-0. Antwerp profiteert amper van het puntenverlies van de concurrentie, STVV is nog niet verlost van de degradatiezorgen.

  Peter Maes windt zich op: “Hey, mag ik nog zeggen, of niet?”

  Maes: "Ik begrijp niet waarom de VAR niet ingrijpt"

  • Frank Vercauteren (Antwerp): "Ik kan wel leven met een gelijkspel. Ik was al tevreden dat we niet verloren hebben, want dit zijn van die wedstrijden waarin het alle kanten uit kan. We hadden ook kunnen winnen, alhoewel we dat misschien niet verdienden. Defensief gezien was het belangrijk om de nul te houden, maar voor de rest hadden we veel meer problemen."

   "We wisten wat de bedoelingen van de tegenstrever waren: wachten op een foutje. Die foutjes hebben we donderdag al gemaakt, het was niet de bedoeling om die vandaag opnieuw te maken. Het was ook een kwestie van geduld hebben. Je kunt geen dingen forceren. Je kunt wel naar vooruit willen spelen, maar je moet eerst oplossingen vinden. Als je die niet vindt, blijft er misschien maar één ding over, en dat zijn lange ballen. Maar dat was niet direct de bedoeling. Het is normaal dat je daarna wat tragere mogelijkheden en minder oplossingen kunt vinden."

  • Peter Maes (STVV): "Ik heb de scheidsrechter proficiat gewenst voor een goede wedstrijd, maar die ene fase (bij de afgekeurde goal, red.) is natuurlijk weeral in ons nadeel. Vorige week moesten ze echt kijken of Suzuki die bal met de hand meenam. Die goal keuren ze af. En vandaag, bij zo’n fase met een vrije trap, moeten ze weer echt gaan kijken of er wel iets gebeurd is. Ik begrijp eigenlijk niet goed waarom de VAR niet ingrijpt."

   "Ik vond niet dat de wedstrijd op slot zat, want er lagen toch wel wat ruimtes. Ik denk dat wij de beste kansen gehad hebben in de wedstrijd en dat we het meest recht hadden op drie punten. Antwerp oogde vermoeid en wij hebben daar gebruik van gemaakt door hen heel veel te laten lopen. Zo hebben we hen nooit in hun spel laten komen. We hadden de kansen om de drie punten te pakken, maar ik kan wel leven met een punt."

  Vercauteren: "Als Dieu fit is, traint hij ook niet al te veel"

  Maes: "Begrijp niet waarom de VAR niet ingrijpt"

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Ritchie De Laet van Antwerp tijdens erna, 01 uur
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Einde. Antwerp versiert nog een hoekschop, maar mag die niet meer nemen van De Cremer. Zo blijven we steken op een 0-0-gelijkspel na een flauwe partij. .
  4. tweede helft, minuut 91. Schmidt onderschept. Miyoshi verstuurt een aardige voorzet richting de knikker van Mbokani, maar Schimdt doorziet het gevaar en plukt de bal uit de lucht. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Mory Konaté erin, Steve de Ridder eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Facundo Colidio erin, Christian Brüls eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij STVV, Duckens Nazon erin, Yuma Suzuki eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Ook Antwerp dreigt bij een standaardsituatie. Mbokani kopt een hoekschop door richting tweede paal, Gélin krijgt de bal niet meer tussen de palen. .
  9. tweede helft, minuut 82. Afgekeurd doelpunt! Het net trilt zowaar bij een vrije trap van de bezoekers, maar er was al gefloten voor een overtreding op Seck voordat Lavalée raak kopte. .
  10. tweede helft, minuut 79. Lukaku lanceert nog eens een aanval met een versnelling op links. Het is uiteindelijk Lamkel Zé die voor doel brengt, maar de voorzet is niet op maat van Miyoshi. .
  11. tweede helft, minuut 77.
  12. tweede helft, minuut 77. Een hoekschop van Brüls schiet door tot in de tweede zone. Lavalée is zelf verrast en levert een ondermaats schot af. .
  13. tweede helft, minuut 73. Hongla probeert zijn kunststukje van tegen de Rangers nog eens over te doen, maar deze keer botst zijn afstandsschot naast. .
  14. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Antwerp, Dieumerci Mbokani erin, Lior Refaelov eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Antwerp, Koji Miyoshi erin, Pieter Gerkens eruit
  16. tweede helft, minuut 70. Rentree van Mbokani! Mbokani, nog altijd de topscorer van Antwerp, maakt na enkele weken afwezigheid zijn wederoptreden. Ook Miyoshi komt in de ploeg. .
  17. Gele kaart voor Dimitri Lavalée van STVV tijdens tweede helft, minuut 70
  18. tweede helft, minuut 68. Is Antwerp wakker geschud door die kans voor Suzuki? De thuisploeg reageert meteen met een gevaarlijk ogende kopbal van Gerkens, die niet zo ver naast gaat. .
  19. tweede helft, minuut 67.