Anderlecht en Gent krijgen meer dan ze verdienen na zoutloze partij

  1. 85' - Verv. Lukas Nmecha door Nany Dimata
  2. 85' - Verv. Dogbole Niangbo door Younes Melda
  3. 75' - Verv. Osman Bukari door Roman Bezoes
  4. 64' - Verv. Jacob Bruun Larsen door Paul Mukairu
  5. 64' - Verv. Adrien Trebel door Abdoulay Diaby
  6. 60' - Geel - Dino Arslanagic

  Anderlecht en AA Gent hebben in een draak van een wedstrijd niet kunnen bewijzen dat ze thuishoren in de play-offs. Er werd in het Lotto Park meer achteruit dan vooruit gespeeld en dus bleven we steken op 0-0. Daar heeft geen van beide ploegen veel aan.

  Anderlecht - Gent kort samengevat

  • Sleutelmoment: Zonder enige twijfel het eindsignaal. Tijd om het laatste anderhalf uur uit ons geheugen te wissen en verder te gaan met ons leven. Anderlecht en Gent moeten toch tot meer in staat zijn?
  • Man van de Match: Geen echte uitblinkers tussen de spelers, geen geniale ingrepen van de coaches, een scheids die er ook af en toe naast zat en geen fans in de tribunes om de marteling te doorstaan. De fles champagne mag in de koelkast tot de volgende speeldag.
  • Opvallend: Anderlecht is de koning van de gelijke spelen, het zit dit seizoen al aan elf stuks. Positief is wel dat paars-wit al ruim een jaar ongeslagen is in eigen huis, een reeks van zestien wedstrijden.

  Veel geschuifel, amper kansen

  Bij Anderlecht ontbrak Vlap, maar kregen Trebel en Bruun Larsen een basisplaats. Gent miste met Jaremtsjoek dan weer zijn aanvalsleider, naar verluidt met een blessure, waardoor Depoitre in de spits liep. De personeelswijzigingen hadden weinig invloed op de insteek van beide ploegen. Ze hadden graag de bal, maar durfden er amper wat mee te doen.

   

  Vooral Anderlecht legde eindeloos geduld aan de dag. Bruun Larsen was iets minder schuw dan zijn maats, maar kon het ook niet forceren. Gent haalde de trekker wel vlotjes over.  Bukari, Niangbo en Mohammadi schoten echter van veel te ver, zodat ook er ook van fluogeel gevaar amper sprake was.

   

  Halverwege de eerste helft plukte Bruun Larsen de bal toch een keer aardig uit de lucht. Dankzij een schietgebedje van Bolat schoof het schot van de Deen nipt naast. Wat later ving de Gentse doelman simpel een makke poging van Nmecha.

  Scheidsrechter Lambrechts is schietschijf in Anderlecht-Gent

  Er zijn eigenlijk enkel verliezers

  Ook na de rust sleepte de wedstrijd zich met zichtbare tegenzin door de miezerige regen in het Lotto Park. Het orkest van de Titanic had voor passende muziek kunnen zorgen bij de ontelbare balletjes breed en achteruit. Er was diepgang nodig, maar die kwam er zelden. Het lage blok hield aan beide kanten eenvoudig stand.

   

  Door een Gents misverstand kon Nmecha de bal wel meenemen, maar hij week te ver uit om af te werken. In de nasleep hamerde Sambi zijn schot op de vuisten van Bolat. In een avontuurlijke bui zette Gent dan een relatief flitsende aanval op. Depoitre en Niangbo kapten echter allebei terug en Bukari schoot iets te overhaast.

   

  Slechts één wisselspeler bracht wat leven in de brouwerij, al was het meer op karakter dan op klasse. Mukairu krulde eerst rakelings over de kruising en probeerde dan vergeefs om Bolat te verrassen met een slecht verhulde lob. Aan de overkant zwiepte de knal van Mohammadi voorlangs.

   

  Daarmee hadden we het onderste uit de ton geschraapt. Anderlecht staat naast Standard, maar had een veel betere zaak kunnen doen met het oog op Play-off I. Voor Gent lijkt deelname aan Play-off II na deze schabouwelijke vertoning dan weer het hoogst haalbare.

  Hanche-Olsen blijft haken in het veld en knalt lompweg op Diaby

  Kums krijgt geschenkje op Anderlecht voor zijn kindje: Mini Kums

  Mondmasker of niet, Etienne Davignon zal zijn pijpje roken

  Ait El Hadj: "Veel kansen, maar geen geluk"

  In de beleving van Anouar Ait El Hadj zag de avond er iets anders uit. "Ik denk dat we een sterke wedstrijd hebben gespeeld. Alleen het doelpunt ontbrak. We hebben veel kansen gecreëerd, maar hadden geen geluk. Ik ben tevreden over de prestatie van de ploeg."

   

  "Gent is een goede ploeg en heeft ook zeer goed gespeeld", vond de achttienjarige aanvallende middenvelder van Anderlecht. "Wij hebben getoond dat we sterker zijn, met veel intensiteit. Het is moeilijk tegen zo'n laag blok. Dan moet je de kansen afmaken. We zijn ontgoocheld met het resultaat."

   

  Door het waarschijnlijke vertrek van Vlap kan Ait El Hadj vaker in de as van het veld gaan spelen. Hij deed het daar ook zeker niet zo slecht. "Dat is mijn plaats. Het is normaal dat ik blij ben om daar te spelen."

  Kums: "Opportuniteiten in de omschakeling"

  Sven Kums trapte meteen een open deur in. "Het was vrij gesloten, dat was ook onze aanpak. We probeerden om iets te forceren op de counter. We hebben het initiatief aan hen gelaten, maar ik denk wel dat we enkele kansen hebben gehad."

   

  "We speelden niet zo vanwege de afwezigen, maar omdat we meer opportuniteiten zagen in de omschakeling. Ik denk ook niet dat zij veel kansen hebben gehad. Wij hebben er toch een paar gecreëerd", spiegelde de Gentse aanvoerder zich aan Ait El Hadj.

   

  Had Gent meer moeten doen met de snelheid van Niangbo en Bukari? "Je kan daar altijd meer van profiteren. We hebben zeker geprobeerd om hen aan te spelen op hun snelheid. Soms komt dat eruit, soms ook niet."

   

  "Het is moeilijk om een laag blok uit verband te spelen, dat zag je vorige week ook al tegen Sint-Truiden. Daar moeten we aan werken." Misschien kan wintertransfer Tissoudali daarmee helpen. "We kunnen iedereen gebruiken die wat creativiteit heeft. Je ziet dat we dat een beetje missen."

  Kompany: "Nieuwe competitiestart begint nu: nog 9 matchen"

  Delcroix: "Volgende keer gaan we proberen zorgen voor meer spektakel"

  Dorsch: "In de eindzone staat het geluk momenteel niet echt aan onze kant"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Oef. Laten we deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. Anderlecht en Gent pakten het veel te voorzichtig aan en dus vielen er geen goals. Een nul over de hele lijn. .
  3. tweede helft, minuut 90. Mukairu toont zich doortastend en herovert de bal, maar wil dan een schoonheidsprijs winnen. Bolat laat zich niet verrassen door zijn slecht vermomde lob. .
  4. tweede helft, minuut 87. Mohammadi kiest voor zijn mindere rechtervoet. Verrassend, dat wel, maar de Iraniër vindt het doelkader net niet. .
  5. tweede helft, minuut 86. Een paar wissels. Dimata bij Anderlecht en Malede bij Gent moeten het komen oplossen. Kan een van die twee zijn ploeg over de streep trekken? .
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Nany Dimata erin, Lukas Nmecha eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Younes Melda erin, Dogbole Niangbo eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Met een versnelling lukt het wel, maar ze moeten durven. Tom Boudeweel.
  9. tweede helft, minuut 82. Arslanagic moet een strakke voorzet van Lawrence weghalen. Met de hoekschop die volgt vangen ze bij Anderlecht niks aan. .
  10. tweede helft, minuut 81. Even naar de klok gluren, want we zijn tot in de laatste tien minuten gesukkeld. Komt er nog wat van? .
  11. tweede helft, minuut 79. Boink. Hanche-Olsen struikelt over een graspolletje en valt tegen Sambi Lokonga. Een fase volledig naar het beeld van deze wedstrijd. .
  12. tweede helft, minuut 77. Wellenreuther keilt de bal nogal onhandig over de zijlijn. .
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAA Gent, Roman Bezoes erin, Osman Bukari eruit
  14. Bukari op de grond. Het spel ligt stil, want Bukari heeft verzorging nodig. Bezoes komt hem waarschijnlijk aflossen. . tweede helft, minuut 74.
  15. tweede helft, minuut 72. Dit moeten we echt noteren! Tom Boudeweel.
  16. tweede helft, minuut 71. Is de zaak eindelijk losgekomen? Invaller Mukairu neemt de aflegger van Nmecha mee en plaatst hem rakelings over de verste winkelhaak. .
  17. tweede helft, minuut 68. Bukari op Wellenreuther. Na Anderlechts balverlies denkt Gent eindelijk verticaal. Depoitre en Niangbo krijgen de bal achter zich en kunnen hem enkel doorgeven, Bukari jast recht op Wellenreuther. .
  18. tweede helft, minuut 67. Je kan het ook positief bekijken. De kranten moeten hier morgen een pak minder papier en inkt aan verspillen. Een kolommetje volstaat voor wat er tot dusver is gebeurd. .