1. 50' - Geel - Alessandro Ciranni
  2. 77' - Verv. Amara Baby door Julien Ngoy
  3. 89' - Verv. Deni Hocko door Marko Bakic
Jupiler Pro League - speeldag 23 - 30/01/21 - 18:31

Eupen heeft zichzelf niet gegeven wat het verdiende tegen Moeskroen, omdat het in gebreke bleef bij de afwerking: 1-1. Het had een owngoal nodig om op voorsprong te komen, Silvestre maakte uit het niets gelijk. Eupen mist zo de kans op aankloppen bij de top 8, Moeskroen loopt wat verder weg van rode lantaarn Waasland-Beveren.

Eupen - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Eupen morst met de kansen en dat wordt 20 minuten voor het einde genadeloos afgestraft door Moeskroen. Op een hoekschop van Ciranni kopt Silvestre de bezoekers naar een gevleid gelijkspel.

• Man van de match: Moeskroen mag vooral blij zijn dat Smail Prevljak vanavond de ene na de andere kans de nek omwrong, al hielp ook Hervé Koffi meer dan een handje om een punt uit te brand te slepen. De doelman pakte uit met enkele knappe én cruciale reddingen.

• Opvallend: Na 4 opeenvolgende nederlagen in het Kehrwegstadion kan Moeskroen eindelijk eens iets rapen in de Oostkantons. Winnen in Eupen lukte opnieuw niet, dat is al van 1 oktober 2016 geleden.

Bekijk de goals uit Eupen - Moeskroen (1-1)

Lusteloos Moeskroen bezorgt Eupen verdiende voorsprong

Eupen moest zich herpakken na een 0 op 6. Na 10 minuten kwam de thuisploeg al dicht bij de 1-0 met een uitstekende actie van Prevljak. Maar ook de redding van Koffi op de lage knal was van hoog niveau.

Moeskroen liet het initiatief aan Eupen, maar kon toch eens tegenprikken op een verre uittrap van Koffi. De bal botste over de verdediging tot bij de doorgebroken Xadas, maar die botste op de alerte Defourny.

Eupen bleef veruit de beste ploeg en halfweg de eerste helft was Prevljak opnieuw gevaarlijk. Hij haalde van dichtbij in één tijd uit op een lage voorzet van Baby, maar Koffi kwam alweer als winnaar uit de strijd.

Op het halfuur kreeg een bijzonder defensief Moeskroen waar het om vroeg. Silvestre kopte een voorzet van Heris ongelukkig tegen Faraj aan en zo verdween de bal voorbij de grabbelende Koffi in doel.

Kort voor de rust kreeg Prevljak een derde kans om de scoren, maar hij kopte op aangeven van Cools slap in de handen van Koffi. Ook Moeskroen was zowaar toch eens gevaarlijk toen Defourny een verre knal van Xadas over doel moest tikken.

Bijzonder knappe voorbereidende actie van Peeters voor 1e kans van Prevljak

Silvestre straft missers van Prevljak genadeloos af

Weinig verschil in het spelbeeld na de rust. Ook niet bij Prevljak, die bleef kansen de nek omwringen. Met een knappe vrije trap over de Moeskroen-defensie bood Peeters de Bosniër kort na de rust dé kans op de 2-0, maar Prevljak mikte van dichtbij in één tijd naast.

Eupen vergat zo de wedstrijd te beslissen en ruim 20 minuten voor het einde betaalde de thuisploeg een zware prijs voor de gemiste kansen. Ciranni schilderde een hoekschop op het hoofd van Silvestre en die liet Defourny kansloos achter met een rake kopbal: 1-1.

Prevljak bleef in hetzelfde bedje ziek. Een kwartier voor het einde kreeg hij op aangeven van Baby een nieuw kans, maar hij besloot opnieuw te zwak en binnen het bereik van Koffi. Eupen bleef zo steken op een puntendeling en moet daarvoor toch vooral naar zichzelf kijken.

Rampzalige uittrap van Koffi, die de bal zomaar over de zijlijn knalt

Stevige misser van Prevljak

San Jose: "We verdienden 3 punten"

• Gilberto António Ribeiro Andrade (assistent-trainer Moeskroen): “In de eerste helft hebben we niet goed gespeeld. We zijn goed begonnen, maar daarna zette Eupen ons goed onder druk. Maar na de rust hebben we het evenwicht hersteld. We hebben ook gescoord en zijn er in geslaagd om dat resultaat vast te houden. Dit is een goed punt voor ons. Onze ploeg is zoals de stad Moeskroen, waar iedereen elkaar helpt. De spelers doen ook alles om punten te pakken, voor de ploeg en voor de stad.”

• Benat San Jose (trainer Eupen): "Ik ben zeer ontgoocheld, want we hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. Het probleem is niet dat we een tegengoal slikken, dat kan altijd gebeuren. Het probleem is dat we 4 zuivere kansen lieten liggen. Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben we in de eerste helft fantastisch gespeeld. Maar we moeten onze kansen leren te benutten, onze goal was dan ook nog eens een owngoal. We hebben er weer een punt bij, maar we verdienden vandaag 3 punten.”

90+4'

Eupen komt niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Moeskroen. De thuisploeg morste met de kansen en dat werd 20 minuten voor het einde afgestraft. Op een hoekschop bracht Silvestre de bezoekers langszij.

90+1'

90'

3 minuten extra

Beide ploegen krijgen nog 3 minuten om alsnog de volle buit te pakken. Of blijft het hier bij een puntendeling?

89'
89'

De tijd begint stilaan te dringen. Bij Moeskroen gooien ze Bakic nog in de strijd. Hij neemt de plaats in van Hocko.

84'

Bij Eupen proberen ze nu toch nog een slotoffensief te ontketenen. Maar bij Moeskroen lijkt het vertrouwen te groeien. Badibanga probeert het met een plaatsbal, maar zijn schot gaat voorlangs. Het kan hier nog alle kanten uit.

82'

Moeskroen voelt dat er meer in zit dan dit gelijkspel. Eupen krijgt het ook niet meer belopen.

Stef Wijnants op Radio 1
77'
76'

Prevljak botst alweer op Koffi

Het zit Prevljak niet mee vanavond. Centraal voor doel probeert hij het in één tijd op een goed aangesneden voorzet van Baby, maar Koffi brengt opnieuw redding voor Moeskroen.

73'

Kan Eupen zich nog eens opladen of is de veer gebroken bij de thuisploeg? Moeskroen zit in elk geval weer op koers om zijn ongeslagen reeks voort te zetten.

69'
68'

Silvestre bezorgt Eupen koude douche

Moeskroen komt uit het niks langszij op een hoekschop. Ciranni schildert de bal op het hoofd van Silvestre en die geeft Defourny het nakijken met een rake kopbal. Bij Eupen moeten ze toch vooral naar zichzelf kijken, de thuisploeg heeft dit zelf een beetje gezocht.

67'

Nieuwkomer Boljevic is tussen de lijnen gekomen bij Eupen, als vervanger van N'Dri. Kan hij het tij keren voor de bezoekers?

65'

Spanning ondanks overwicht Eupen

Ondanks het overwicht slaagt Eupen er voorlopig niet in om de voorsprong uit te breiden. Vooral Prevljak moet zich toch voor het hoofd slaan dat hij nog niet scoorde. Zo blijft het toch spannend in het Kehrwegstadion.

63'

Moeskroen knutselt eindelijk eens een goede aanval in elkaar. Tabekou legt goed af voor Xadas, maar die pakt uit met een draak van een schot. Het is voorlopig niet de wedstrijd van de Portugees.

54'

Dubbele wissel bij Moeskroen. Lepoint en Olinga worden naar de kant gehaald. Aan Onana en Harbaoui om de motor bij de bezoekers op gang te krijgen.

52'

Stevige misser van Prevljak!

Prevljak blijft morsen met de kansen! Peeters dropt een vrije trap over de Moeskroen-defensie tot bij de Bosniër. Die mikt van dichtbij in één tijd naast. Wat een misser, Moeskroen komt hier bijzonder goed weg.