Sterk KV Oostende en afwezige VAR nekken OH Leuven

  1. 45+1' - Geel - Thibault Vlietinck
  2. 41' - Geel - Fashion Sakala
  3. 36' - Verv. Robbie D'Haese door Théo Ndicka Matam
  4. 32' - Geel - Makhtar Gueye
  5. 26' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 0)
  6. 11' - Geel - Toon Raemaekers
  7. 2' - Geel - Arthur Theate
  1. 79' - Doelpunt - Mathieu Maertens (3 - 1)
  2. 72' - Verv. Thibault Vlietinck door Milan Tucic
  3. 69' - Verv. Makhtar Gueye door Marko Kvasina
  4. 60' - Doelpunt - Makhtar Gueye (3 - 0)
  5. 58' - Verv. Kevin Vandendriessche door Cameron McGeehan
  6. 54' - Verv. Barnabás Bese door Yohan Croizet
  7. 50' - Doelpunt - Fashion Sakala (2 - 0)
  8. 46' - Geel - Jelle Bataille
  26'goalFashion Sakala1 - 0
  50'goalFashion Sakala2 - 0
  60'goalMakhtar Gueye3 - 0
  79'goalMathieu Maertens3 - 1

  KV Oostende heeft OH Leuven met lege handen weer de E40 opgestuurd. De kustploeg boekte een tweede zege op een rij. OHL liep een tweede seizoensnederlaag op, al zal het daarvoor sakkeren op de wedstrijdleiding. "We hebben slecht gespeeld, maar ik zag ook wat dubieuze zaken", reageerde coach Marc Brys.

  KV Oostende - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: De reuzekans van Henry leek al onterecht afgevlagd te zijn, maar tien minuten voor rust werd het gebrek aan communicatie met de VAR helemaal pijnlijk. OH Leuven kreeg geen strafschop en kwam zonder niet meer in de wedstrijd. 
  • Man van de match: Fashion Sakala opende de score, maakte in de tweede helft al snel de 2-0 en zijn hattrick bleef kleven aan de paal. De Zambiaan was vanmiddag haast ongrijpbaar voor de Leuvenaars.
  • Opvallend: Dat de VAR toch iets handigs is, zolang de techniek hen niet in de steek laat. Gelukkig zijn missers zoals die van vanmiddag verleden tijd.

  Bekijk de goals uit KV Oostende - OHL (3-1)

  OH Leuven vloekt op de afwezige VAR

  OHL prijkte knap in de linkerkolom van het klassement en na een zege tegen Standard stonden de troepen van Marc Brys te trappelen om ook de scalp van KVO te nemen. De thuisploeg boekte vorige week dan weer zijn eerste zege en dat smaakte zeker naar meer. 

   

  KV Oostende toonde meteen zijn aanvallende intenties. Spitsbroeders Gueye en Sakala kregen hun kansen niet tussen de palen getrapt, terwijl de thuisploeg de hoekschoppen aan elkaar reeg. Het antwoord van OHL leek op het kwartier te komen. Henry werd perfect gelanceerd richting doelman Hubert, maar werd onterecht afgevlagd. De VAR was onbereikbaar, dus was er van voortspelen geen sprake, tot onvrede van de bezoekers.

   

  Dat lieten ze bij KVO niet aan hun hart komen. Hjulsager bleef Bese het leven zuur maken en halfweg de eerste helft was het eindelijk raak. De Hongaarse rechtsachter werd veel te makkelijk uitgespeeld, waarna Sakala zijn voet maar tegen de voorzet moest zetten om de score te openen. Tien minuten voor rust leek OHL dan langszij te komen wanneer Sowah onderuit werd gehaald in de zestien. Alleen zag Christof Dierick er geen graten in en was er opnieuw geen VAR om daar verandering in te brengen.

  Geen doelpunt en strafschop voor OHL omdat er geen VAR is

  Sakala en Gueye zetten KVO op rozen, de tegentreffer komt te laat

  Na de pauze kreeg de minste Leuvense hoop een fikse knauw. Met een overdosis geluk wist Sakala de bal mee te nemen om oog in oog te komen met Hubert. Die had geen schijn van een kans na een knappe plaatsbal, 2-0. De trein van Oostende denderde onverminderd voort. Eerst trapte Gueye een huizenhoge kans wild naast, maar op het uur was het wel raak. Diezelfde Gueye ploegde door het middenveld en trapte het leer vanop een meter of 25 heerlijk in het zijnet.

   

  Vanaf 3-0 leek de Leuvense veer gebroken te zijn. Sakala bekroonde zijn sterke wedstrijd nog bijna met een hattrick, maar zag zijn poging tegen de paal stranden. Beetje bij beetje ging de zeestorm liggen, al was OHL niet meteen bij machte om tegen te prikken. Zo’n tien minuten voor affluiten zorgde een ingestudeerde vrije trap nog voor een eerredder, al bleek dat niet meer dan een voetnoot.

   

  KV Oostende boekt een zes op zes na een klinkende zege tegen OHL, dat de kustploeg zo naast zich moet dulden in het klassement. De thuisploeg was heer en meester in eigen huis, al weet niemand hoe de wedstrijd gelopen zou zijn als de VAR met Christof Dierick had kunnen communiceren voor de rust. 

  Blessin: "Na minuut 70 ben ik kwaad op mijn team"

  Alexander Blessin (coach KV Oostende): “Na tien minuten hadden we de wedstrijd al onder controle en zagen we een goeie en intense wedstrijd. Tot de zeventigste minuut, want vanaf dan ben ik kwaad op mijn team. Vanaf dan wilde iedereen trappen op doel en zelf nog een doelpunt meepikken, terwijl de verdediging en de doelman in de steek gelaten werden.”

   

  Jelle Bataille (KV Oostende): “Dit doet heel veel deugd en het is ook verdiend als je ziet hoe we de vorige weken hebben gespeeld. Ik ben heel trots op de ploeg en de manier waarop we spelen. OHL stond vanaf minuut één onder druk en daar zijn ze op de strafschopfase na niet onderuit gekomen. Dit systeem eist wel veel energie. Elke wedstrijd kunnen we dat langer volhouden en ik denk dat we binnen twee weken de 90 minuten op deze manier volmaken met de vingers in de neus.”

  Brys: "Dierick wordt in z'n blootje gezet door zijn assistent"

  Marc Brys (coach OH Leuven): “Ik denk dat we een erg slechte wedstrijd achter de rug hebben. Ogenschijnlijk hebben we die ook verdiend verloren, alleen zijn er een aantal dubieuze zaken. Niet zozeer de scheidsrechter, want die had de wedstrijd goed in handen, maar een lijnrechter die een duidelijk doelpunt afkeurt en een nog duidelijkere strafschop niet vlagt. En na de pauze wil hij ook natrappen niet zien van een speler die al geel had. Christof Dierick wordt hier in z’n blootje gezet door zijn assistent. Niet meer en niet minder.”

   

  Mathieu Maertens (OH Leuven): “Langs de ene kant denk ik dat er vandaag meer inzat, maar langs de andere kant ook niet. De eerste helft was totaal niet goed, de tweede misschien een beetje beter. In die eerste helft zijn er dan een aantal mogelijk beslissende fases, maar dat zien ze niet of de VAR werkt dan niet. Spijtig, want zo kan de wedstrijd anders verlopen. Langs de andere kant was het echt geen goeie wedstrijd van ons.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. KV Oostende rolt OH Leuven op! Na een knappe zege tegen OHL pakt KV Oostende zes op zes! Voor de rust werd OHL nog genekt door het gebrek aan de VAR. De thuisploeg liet het niet aan het hart komen en stoomde na de rust door na een 3-1-zege. .
  3. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra tijd. En de zenuwachtigheid neemt toe, hoor. Bij KVO durven ze de nodige foutjes te maken. .
  4. tweede helft, minuut 88. Sakala steekt nog eens de neus aan het venster, maar ook hij houdt het hoofd niet koel. Een wilde trap levert niets op. .
  5. tweede helft, minuut 84. Raemaekers trapt de aansluitingstreffer naast. Raemaekers wordt knap gevonden op rechts. Hij kapt prima naar binnen en heeft alle tijd om aan te leggen, maar zijn schot gaat ver over en naast. Als OHL hier 3-2 maakt, wordt het nog bibberen en beven voor de thuisploeg. .
  6. tweede helft, minuut 83. Vollgassfussball of hoe heet dat ding? De intense speelstijl van KVO levert in elk geval krampen op bij Hjulsager. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Mathieu Maertens van OH Leuven. 3, 1.
  8. tweede helft, minuut 79. Maertens bezorgt OHL een eerredder! Een ingestudeerde vrije trap levert dan toch nog een eerredder op. Mercier trapt de bal laag naast de muur, waar Maertens controleert en de 3-1 hard voorbij Hubert knalt. .
  9. tweede helft, minuut 78. Misschien lukt het voor de bezoekers vanop een vrije trap? Ze mogen zich alvast opmaken voor zo'n kans. .
  10. tweede helft, minuut 77. Mercier kan Henry even bereiken, maar onder druk van Theate trapt die de bal recht op doelman Hubert. .
  11. tweede helft, minuut 75. OHL kan maar geen antwoord vinden op het aanvallende geweld van KVO. Ook een eerredder lijkt er niet meteen aan te komen. .
  12. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij OH Leuven, Milan Tucic erin, Thibault Vlietinck eruit
  13. tweede helft, minuut 70. De geweren zwijgen nu al een tijdje. Gezien het spelverloop is zelfs de 3-0-voorsprong van KVO niet geheel onterecht. Maar had KVO zo'n voorsprong gehad als de VAR er ook in de eerste helft was geweest? .
  14. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Makhtar Gueye eruit
  15. tweede helft, minuut 66. Sakala heeft er duidelijk zin in. Een paar overstapjes en een versnelling leveren uiteindelijk enkel een hoekschop op. .
  16. tweede helft, minuut 64. Sakala trapt zijn hattrick tegen de paal! Alle remmen lijken los bij KVO. Sakala kan de voorzet van Hjulsager aan de tweede paal in doel tikken, maar raakt niet verder dan de paal. .
  17. tweede helft, minuut 62.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 60 door Makhtar Gueye van KV Oostende. 3, 0.
  19. tweede helft, minuut 60. Gueye scoort dan toch! De wedstrijd lijkt gespeeld te zijn. Gueye pikt een inworp op, zet zich door en legt de bal vanop een meter of 25 in het zijnetje. Wat een doelpunt! .
  20. tweede helft, minuut 58. Gueye vergeet te scoren! Vlak voor het uur lijkt Gueye te scoren en de wedstrijd op slot te doen, maar de Senegalees trapt de bal wild naast vanop een meter of vijf! .