1. 24' - Geel - Saad Agouzoul
  2. 40' - Verv. Dimitri Mohamed door Imad Faraj
  1. 81' - Geel - Alessandro Ciranni
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 19/09/20 - 18:30

Na de overwinning in de voorrondes van de Champions League (2-1 tegen Rapid Wien) heeft AA Gent ook gewonnen in de Jupiler Pro League. Een vroeg doelpunt volstond bij rode lantaarn Moeskroen. In het klassement verdubbelt Gent zijn punten: 3 wordt 6. "De punten zijn momenteel het belangrijkst", reageert succescoach Wim De Decker.

Moeskroen - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Gent lijkt op weg naar een verdiende maar nipte zege tegen Moeskroen, maar diep in de extra tijd is het nog ferm schrikken voor de vicekampioen. Roef redt met een ultieme save op een schot van Agouzoul het Gentse vel, de tweede zege van het seizoen is binnen.
  • Man van de match: Niklas Dorsch begint stilaan zijn draai te vinden in Gent. Na zijn doelpunt tegen Rapid Wien, eerder deze week, bezorgt hij Gent vandaag met een vroeg doelpunt ook een zege in de JPL. Zijn rust aan de bal en occasionale flitsen doen ons vandaag de schoonheidsfoutjes door de vingers zien.
  • Pechvogel van de match: Het was niet het dagje van Roman Jaremtsjoek. De Oekraïner mist in de eerste helft een penalty, raakte in de tweede helft de beide palen bij een doelpoging én ziet finaal ook nog een laat doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Malchance.
  • Opvallende statistiek: Gent hijst zich met een tweede zege van het seizoen (voorlopig) uit de kelder van het klassement. Moeskroen blijft met een schamele 2 op 18 troosteloos laatste.

Bekijk de enige goal uit Moeskroen - Gent (0-1)

Dorsch bezorgt Gent vroege voorsprong

Na de onverwachte topper gisteren tussen Charleroi en Beerschot kregen we vanavond een onverwachte kraker in de kelder van het klassement: staartploeg Moeskroen mocht ploeg in crisis AA Gent ontvangen. De vuurdoop voor Gent-coach De Decker in de Jupiler Pro League, die met de CL-zege tegen Rapid Wien dinsdag de storm in Gent alvast even had gekalmeerd.

In vergelijking met dinsdag voerde De Decker twee wijzigingen door in zijn ploeg. Plastoen kwam in de plaats van de geschorste Ngadeu, Tsjakvetadze werd vervangen door Botaka. Ook bij Moeskroen zagen we wissels: Van Durmen kwam in de plaats van de geblesseerde Bocat, Hocko en Onana (beiden rood tegen Kortrijk) werden vervangen door Mohamed en Bakic.

De wedstrijd begon gezapig. De slechte grasmat in Moeskroen zorgde voor heel wat glijpartijen die de kwaliteit van het voetbal niet ten goede kwamen. Op het kwartier kwam Gent bij de eerste de beste kans wel meteen op voorsprong: Dorsch kreeg na een inworp van Nurio de bal voor de voet en hij ramde het leer hard voorbij Koffi.

Enkele minuten later leek de wedstrijd al gespeeld toen Gent een strafschop kreeg voor een fout op Jaremtsjoek, maar de Oekraïner trapte de elfmeter slapjes op specialist Koffi. Een volgende domper volgde al snel voor Gent, toen aanvoerder Kums op het halfuur geblesseerd naar de kant moest.

Vlak voor de rust leek het lot Gent opnieuw niet goed gezind. Depoitre kon van dichtbij de bal via de lat binnentrappen, maar de VAR bemerkte dat de spits een knie buitenspel stond. Rusten geblazen bij een 0-1-tussenstand.

Sven Kums
Sven Kums vertelt de coach waar hij zich geblesseerd heeft.

Doelpalen en VAR gunnen Jaremtsjoek geen doelpunt

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste periode. Gent probeerde voorzichtig te voetballen, een onmachtig Moeskroen kon daar weinig tegenover zetten. In minuut 50 leek de dubbele voorsprong dan toch op het bord te komen, maar pechvogel Jaremtsjoek zag zijn schot via de beide doelpalen in de handen van Koffi belanden.

De Gentse voorgift bleef riskant, maar een inspiratieloos Moeskroen kon de vicekampioen nooit echt bedreigen. De onfortuinlijke Jaremtsjoek leek vlak voor affluiten dan toch zijn doelpuntje te krijgen, maar opnieuw stak de VAR er een stokje (of vlagje) voor.

Diep in de extra tijd schrikte Gent nog even op, maar een ultieme save van Roef op het schot van Agouzoul zorgde voor een tweede Gentse zege van het seizoen. De Buffalo's komen zo eventjes weg uit de kelder van het klassement. Moeskroen blijft troosteloos laatste met twee schamele puntjes.

Koffi, doelpalen en VAR gunnen Jaremtsjoek geen doelpunt

Wim De Decker: "Groep is nog wat op zoek naar zichzelf"

Wim De Decker heeft zijn start als T1 niet gemist. Na een zege in Europa volgde er ook een in eigen land.

"Ik ben gelukkig met de punten en met de kansen die we afdwingen, maar niet met de afwerking", reageerde hij na de krappe zege in Moeskroen. "De finishing touch ontbreekt."

"De 3 punten blijven wel het belangrijkst", gaat De Decker voort. "De groep is wat opzoek naar zichzelf. Dat zie je aan de spelers, al beginnen er ook hun rug te rechten."

Jaremtsjoek kan nog een oppepper van de coach gebruiken. "Ik heb al met hem gepraat en dat ga ik blijven doen", belooft hij. "Wat hij op training laat zien, is alvast indrukwekkend. Hij onthoudt nu alleen zijn missers, maar ik twijfel er geen seconde aan dat hij nog veel doelpunten gaat maken."

Volgende week ook in de Champions League-voorronde tegen Kiev? "Die wedstrijd leeft enorm bij onze Oekraïners. Gelukkig lag de focus vandaag nog op Moeskroen, vanaf morgen concentreren we ons op Dinamo."

Wim De Decker
Wim De Decker: "Voorlopig zijn de 3 punten het belangrijkst."

20:28

Gent pakt verdiende zege op veld van Moeskroen!

Het zit erop. Gent pakt zijn tweede zege van het seizoen na een nipte overwinning tegen staartploeg Moeskroen. De Gentenaren hadden genoeg aan een vroeg doelpunt van Dorsch. De score had ook kunnen oplopen, maar een penaltymisser en twee afgekeurde doelpunten hielden het op 0-1. Moeskroen blijft laatste.

90+6'

Roef redt het Gentse vel!

Plots is daar nog een dot van een kans voor Moeskroen! Agouzoul kan na wat geharrewar dat volgt uit een hoekschop aanleggen, maar Roef duikt zijn lage knal uit de onderhoek. Een uitstekende save van de Gentse doelman, die zijn ploeg hier recht houdt.

90+5'

We hebben nog enkele minuten te gaan, maar Moeskroen lijkt niet echt meer aan te dringen. Gent lijkt op weg naar zijn tweede zege van het seizoen.

90+3'

90+1'

Dan toch offside

Na een ellenlange VAR-interventie besluit scheidsrechter Put dat het toch buitenspel is. Jaremtsjoek baalt, Gent staat nog altijd maar één doelpuntje voor. Zorgt Moeskroen nog voor een spannend slot?

90+1'

88'

Heeft Jaremtsjoek doelpunt beet?

Vadis wordt door de buitenspelval gelift en kan recht op Koffi afstormen. De Gentse aanvoerder legt de bal nog af en gunt Jaremtsjoek zijn doelpunt, maar het is de Oekraïner niet gegund vandaag. De lijnrechter vlagt voor buitenspel. Grijpt de VAR nog in?

87'

Comedy Capers bij Gent

Vadis pakt eerst uit met een rabonapass op Bukari en gaat daarna zelf op wandel. Hij legt goed terug op Jaremtsjoek, maar die wordt gehinderd door Bukari in zijn trapbeweging. Resultaat: de bal rolt knullig over de achterlijn.

83'

Het verschil blijft overbrugbaar voor Moeskroen, maar er zit nog weinig overtuiging in het elftal van coach Da Cruz. Het moet stilaan gaan gebeuren willen ze de nederlaag nog afwenden.

81'
78'

Laatste wissels

Zowel De Decker als Da Cruz voeren hun laatste wissels door. Kleindienst komt erin voor Depoitre bij Gent, Brym en Capita komen er bij Moeskroen in voor Badibanga en Tabekou.

76'

Koffi houdt Moeskroen recht

Gent laat het voorlopig uit om de wedstrijd dood te maken. Nu is het Dorsch die kan aanleggen vanuit een scherpe hoek, Koffi houdt opnieuw zijn ploeg recht.

73'

Bukari bijna met een pareltje!

AA Gent counteren via Bukari en die doet dat schitterend. De Ghanees snijdt naar binnen, lijkt zich even vast te lopen maar komt er heel handig uit. Gelukkig voor Moeskroen kan Koffi nog een hand tegen het schot van de Gentenaar zetten. Het blijft 0-1. Nog een dik kwartier te gaan.

68'

Botaka mag gaan rusten van Wim De Decker. De winger speelde een vrije bleke partij. Zijn vervanger is Osman Bukari.

65'

Eindelijk nog eens Gent

Daar is Gent eindelijk nog een keer. Vadis steekt Nurio diep met een knappe pass. De linksachter haalt hard uit, maar geraakt niet voorbij Koffi. De bezoekers staan nog steeds maar één doelpunt voor, dat is behoorlijk link om op te gokken.

63'

Moeskroen probeert het met een ingestudeerde hoekschop. Tabekou legt aan vanop 25 meter, maar trapt de bal richting de frituur om de hoek. Zo zal het niet lukken voor de thuisploeg.