• home
 • video
 • pas verschenen

  Obbi Oulare vlamt Standard voorbij Antwerp in de stand

  einde
  10
  1. 45+1' - Geel - Abdoulaye Seck
  2. 38' - Geel - Selim Amallah
  3. 33' - Doelpunt - Obbi Oulare (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Wesley Hoedt
  2. 90+3' - Verv. Maxime Lestienne door Aleksandar Boljevic
  3. 85' - Verv. Selim Amallah door Senna Miangue
  4. 81' - Verv. Steven Defour door Zinho Gano
  5. 77' - Geel - Steven Defour
  6. 75' - Verv. Obbi Oulare door Felipe Avenatti
  7. 67' - Verv. Ivo Rodrigues door Benson Manuel
  8. 64' - Verv. Alexis De Sart door Koji Miyoshi
  33'Obbi Oulare1 - 0

  Obbi Oulare heeft zich tot matchwinnaar gekroond tegen Antwerp. Zijn goal in de eerste helft was voldoende voor Standard om de drie punten over de streep te trekken. De Luikenaars springen over Antwerp naar plaats 3.

  Standard - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij het begin van de tweede helft verschijnt Lamkel Ze alleen voor Bodart. Dé kans om Antwerp langszij te brengen, maar de Kameroener plaatst de bal naast.
  • Man van de match: Gojko Cimirot was zowel in balrecuperatie als in offensief opzicht ijzersterk vandaag. Op een moeilijk bespeelbaar veld was hij de bepalende figuur bij Standard.
  • Opvallend: Michel Preud’homme kreeg zijn vijfde gele kaart onder de neus geduwd en zal zo als eerste coach in België ‘geel geschorst’ zijn de volgende wedstrijd. Geen primeur om trots op te zijn.

  Bekijk de goal uit Standard - Antwerp (1-0)

  Standard is baas in gesloten eerste helft

  Veel sfeer in een uitverkocht Sclessin, maar op het veld was het lang wachten op enige opwinding. In de eerste twintig minuten werd er vooral strijd geleverd op het middenveld, beide ploegen sneden de lijnen richting de spitsen vakkundig af.

   

  Pas halverwege de eerste helft slaagde de thuisploeg erin om een tussenversnelling te plaatsen. Lestienne en Bastien waren dicht bij de openingstreffer, maar vonden Bolat op hun weg. Even later kraakte de Antwerp-defensie dan toch. Na een dribbel van Carcela vlamde Oulare de bal heerlijk in de kruising: 1-0.

   

  Veel voetbal was er daarna helaas niet meer te zien. De slotfase van de eerste helft werd gekruid met veel discussies en enkele gele kaarten, waaronder eentje voor Michel Preud’homme, zijn vijfde al dit seizoen.

  VIDEO: Standard-supporters tonen tifo voor het eerste fluitsignaal

  Lamkel Ze mist de kans op de gelijkmaker

  Meteen na de pauze schotelde Lamkel Ze zichzelf een uitgelezen kans voor, maar hij faalde oog in oog met Bodart. De bezoekers putten moed uit die kans en bleven de thuisploeg onder druk zetten. Lamkel Ze was nog een tweede keer dicht bij de gelijkmaker, Bodart hield Standard overeind.

   

  Pas in de laatste twintig minuten kreeg Standard weer wat meer vat op de partij. Carcela en uitblinker Cimirot heroverden het middenveld, maar veel doelgevaar leverde dat niet meer op. Carcela mikte de beste kans op Bolat.

   

  Antwerp perste er nog een slotoffensiefje uit, maar Preud’homme had intussen zijn defensie versterkt met een extra pion. Zo was er geen doorkomen meer aan voor The Great Old, die door de nederlaag achterblijft met een magere 2 op 12.

  VIDEO: Lamkel Ze bekogeld met een aansteker en geeft die aan Verboomen

  Preud'homme: "Als Oulare fit is, kan hij topspits zijn zoals Lukaku"

  "Ik ben zeker tevreden", zei Standard-trainer Preud'homme na de wedstrijd. "We pakken 7 op 9 tegen moeilijke ploegen, de ploeg heeft dus goed gereageerd na die nederlaag op KV Kortrijk. Zeker in de 1e helft speelden we heel goed. Het was na de 1-0 niet de bedoeling om achteruit te kruipen, maar we wilden wel de 0 houden." 

   

  Obbi Oulare was de Luikse uitblinker. "Als Oulare fit is, zal Roberto Martinez ook naar hem kijken. Hij is hier al speciaal voor hem geweest. Als hij fit is, is het een topspits zoals Romelu Lukaku. We hebben veel met hem gewerkt en hopen dat hij niet opnieuw geblesseerd raakt. Als hij fysiek top zou zijn, zouden we hem niet kunnen hebben of houden in België. Het is ook een goeie jongen. Hij geeft alles en heeft eindelijk begrepen wat hij moet doen. Zijn mentaliteit zit goed."

   

  "Play-off I is bereikt dat was het eerste doel. Nu willen we proberen om Europees te spelen." 

   

  Preud'homme pakte zijn 5e gele kaart en is geschorst. "Ik was verrast want ik had nog geen waarschuwing gekregen. Ik gesticuleer, ik kan mijn armen niet stilhouden. Ze zouden mij moeten vastbinden. Ik ben niet sluw genoeg om te fluisteren in het oor van de assistent zoals anderen. Ik ben de gekste dus ik ben geschorst." 

  VIDEO: Kabel die voor de voeten van Bölöni ligt, krijgt het hard te verduren

  Defour: "We moeten onze offensieve kracht terugvinden"

  "Het was een match met veel duels en veel agressiviteit", zei Antwerp-speler Steven Defour. "Standard scoorde als eerste en kon dan de kat uit de boom kijken. Standard is fysiek sterk, wij hadden de bal beter moeten laten rondgaan. In tweede helft lukte het beter, maar Lamkel Zé miste dan de kans op de gelijkmaker."


  "We zitten in een mindere periode met 2 op 12. Het zit een beetje tegen. Twee maanden geleden zou die bal van Lamkel Zé wel raak geweest zijn, nu niet. We moeten onze offensieve kracht terugvinden."

  Preud'homme: "Elk punt zal tellen in de strijd voor Europees voetbal"

  Bölöni tegen journalist: "Als ik je gezicht zie heb ik zin om deze pint in 1 keer op te drinken"

  Defour: "Moeten onze offensieve kracht terug vinden"

  Hoedt: "We moeten beter gaan voetballen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Standard verslaat Antwerp met het kleinste verschil, dankzij een fraai doelpunt van Oulare in de eerste helft. Antwerp had na de pauze de beste kansen, maar Lamkel Ze miste twee keer.
  2. Gele kaart voor Wesley Hoedt van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 94. Antwerp blijft komen. De bezoekers blijven strijden tot het laatste fluitsignaal. Gano kopt de wellicht laatste kans in de handen van Bodart.
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Standard, Aleksandar Boljevic erin, Maxime Lestienne eruit
  5. tweede helft, minuut 92. De klaar kijkende Miyoshi speelt Juklerod vrij op links, diens lage voorzet schuift voorlangs.
  6. tweede helft, minuut 91. Standard voetbalt niet meer. Het is nu in de loopgraven de voorsprong verdedigen. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  7. tweede helft, minuut 90. We krijgen nog 4 minuten extra tijd.
  8. tweede helft, minuut 89. Mbokani kraakt zijn schot, de rebound van Juklerod botst over. Zo blijft het wel spannend!
  9. tweede helft, minuut 89. Heeft Antwerp nog een slotoffensief in petto? Tegen de vijfmansdefensie van Standard wordt dat geen sinecure.