1. 63' - Doelpunt - Jonathan David (4 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 27 - 23/02/20 - 20:00
    63'
    4 - 0

Jonathan David heeft zijn kandidatuur voor de Gouden Stier van dit seizoen in de verf gezet tegen STVV. Hij maakte een hattrick en zette Gent zo op weg naar een eenvoudige thuiszege. De eerredder van Suzuki is slechts een voetnoot.

AA Gent - STVV kort samengevat:

• Sleutelmoment: Na twee minuten spelen, krijgt Colidio een niet te missen kans. Oog in oog met Kaminski mikt hij de bal naast. Niet veel later opent David wel de score voor de thuisploeg vanaf de stip.
    • Man van de Match: Met drie doelpunten erbij zit Jonathan David aan 18 goals dit seizoen. Daarmee is de Gentse wonderboy nu alleen topschutter.
    • Opvallende statistiek: Ook na het bezoek van STVV blijft AA Gent ongeslagen in eigen huis dit seizoen.

Bekijk de goals uit AA Gent - STVV (4-1)

Misser van Colidio luidt Gentse opmars in

STVV begon gretig aan de wedstrijd. Het had na amper twee minuten spelen altijd op voorsprong moeten komen, maar Colidio miste van dichtbij een dot van een kans.

AA Gent was wakkergeschud en schakelde een versnelling hoger. Dat leverde meteen ook een doelpunt op. Garcia werkte Kvilitaia neer in de zestien, David mikte de elfmeter flauw voorbij Steppe, die er nog met één hand bij zat.

De 2-0 kwam er amper drie minuten later al. Nu was het Kvilitaia zelf die de goede voorzet van Kums in het hoekje kopte. Geen twee zonder drie en nog voor de rust zorgde David met zijn tweede van de avond ervoor dat de wedstrijd helemaal gespeeld was. Opnieuw leek Steppe niet helemaal vrijuit te gaan.

Oeps, betrapt! Scheidsrechter Van Driessche moffelt snel gsm weg in VAR-busje

Eerste hattrick voor David

Na de rust was het wachten op de derde goal van David. Castro-Montes deed het voorbereidende werk, de Canadees bleef ijzig kalm in de zestien en liet Steppe een derde keer kansloos. Met 18 doelpunten is David goed op weg om topschutter te worden, Mbokani blijft wat hangen op 15 stuks.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd redde Suzuki van dichtbij de Truiense eer, daarna zaten alle Gentse hoofden al bij de wedstrijd van donderdag. Dan komt AS Roma, dat eerder vandaag met 4-0 won van Lecce, op bezoek voor de Match van het Jaar.

In het klassement is de kloof tussen AA Gent en Club Brugge nog altijd negen punten, voor STVV is het aftellen naar het einde van de reguliere competitie.