• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan David schiet Gent met een hattrick eenvoudig voorbij STVV

  1. 26' - Doelpunt - Jonathan David (3 - 0)
  2. 26' - Geel - Giorgi Kvilitaia
  3. 21' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  4. 18' - Geel - Santiago Colombatto
  5. 14' - Doelpunt - Giorgi Kvilitaia (2 - 0)
  6. 10' - Doelpunt strafschop - Jonathan David (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Facundo Colidio door Allan Sousa
  2. 76' - Verv. Michael Ngadeu-Ngadjui door Bruno Godeau
  3. 72' - Verv. Sven Kums door Brecht Dejaegere
  4. 69' - Verv. Santiago Colombatto door Steve de Ridder
  5. 68' - Doelpunt - Yuma Suzuki (4 - 1)
  6. 66' - Verv. Jonathan David door Dogbole Niangbo
  7. 63' - Doelpunt - Jonathan David (4 - 0)
  8. 52' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  10'Jonathan David1 - 0
  14'Giorgi Kvilitaia2 - 0
  26'Jonathan David3 - 0
  63'Jonathan David4 - 0
  68'Yuma Suzuki4 - 1

  Jonathan David heeft zijn kandidatuur voor de Gouden Stier van dit seizoen in de verf gezet tegen STVV. Hij maakte een hattrick en zette Gent zo op weg naar een eenvoudige thuiszege. De eerredder van Suzuki is slechts een voetnoot.

  AA Gent - STVV kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Na twee minuten spelen, krijgt Colidio een niet te missen kans. Oog in oog met Kaminski mikt hij de bal naast. Niet veel later opent David wel de score voor de thuisploeg vanaf de stip.
  • Man van de Match: Met drie doelpunten erbij zit Jonathan David aan 18 goals dit seizoen. Daarmee is de Gentse wonderboy nu alleen topschutter.
  • Opvallende statistiek: Ook na het bezoek van STVV blijft AA Gent ongeslagen in eigen huis dit seizoen. 

  Bekijk de goals uit AA Gent - STVV (4-1)

  Misser van Colidio luidt Gentse opmars in

  STVV begon gretig aan de wedstrijd. Het had na amper twee minuten spelen altijd op voorsprong moeten komen, maar Colidio miste van dichtbij een dot van een kans. 

   

  AA Gent was wakkergeschud en schakelde een versnelling hoger. Dat leverde meteen ook een doelpunt op. Garcia werkte Kvilitaia neer in de zestien, David mikte de elfmeter flauw voorbij Steppe, die er nog met één hand bij zat.

   

  De 2-0 kwam er amper drie minuten later al. Nu was het Kvilitaia zelf die de goede voorzet van Kums in het hoekje kopte. Geen twee zonder drie en nog voor de rust zorgde David met zijn tweede van de avond ervoor dat de wedstrijd helemaal gespeeld was. Opnieuw leek Steppe niet helemaal vrijuit te gaan.

  Oeps, betrapt! Scheidsrechter Van Driessche moffelt snel gsm weg in VAR-busje

  Eerste hattrick voor David

  Na de rust was het wachten op de derde goal van David. Castro-Montes deed het voorbereidende werk, de Canadees bleef ijzig kalm in de zestien en liet Steppe een derde keer kansloos. Met 18 doelpunten is David goed op weg om topschutter te worden, Mbokani blijft wat hangen op 15 stuks.

   

  Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd redde Suzuki van dichtbij de Truiense eer, daarna zaten alle Gentse hoofden al bij de wedstrijd van donderdag. Dan komt AS Roma, dat eerder vandaag met 4-0 won van Lecce, op bezoek voor de Match van het Jaar. 

   

  In het klassement is de kloof tussen AA Gent en Club Brugge nog altijd negen punten, voor STVV is het aftellen naar het einde van de reguliere competitie.

  Reacties:

  • Jonathan David: "We zijn heel goed aan de wedstrijd begonnen en konden vroeg scoren. Na twintig minuten was het al 3-0 en konden we controleren. Na de rust hebben we geprobeerd om meer te scoren, maar dat zat er niet in. Ik ben heel trots op mijn eerste hattrick. Ik hoop om op deze manier voort te kunnen spelen. Donderdag wordt het moeilijk tegen Roma, maar we proberen ons te plaatsen voor de volgende ronde. Het zal zaak zijn om vroeg te scoren."
   
  • Vadis Odjidja: "Een zege vandaag is de beste voorbereiding op donderdag. We hebben vandaag een sterk AA Gent gezien, dat is een goede generale repetitie voor donderdag. Vorige week donderdag misten we wat geluk, vandaag zat het wel mee. Hopelijk lukt het donderdag nu ook om vlot te scoren. Thuis kunnen we ook altijd net iets meer."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Het zit erop in de Ghelamco Arena. AA Gent heeft zonder al te veel problemen STVV opzij gezet met 4-1. Jonathan David was met 3 goals de grote bezieler van de overwinning.
  2. tweede helft, minuut 92. Kvilitaia kan vrijstaand koppen op de goede hoekschop van aanvoerder Odjidja. Steppe moet niet in actie komen.
  3. tweede helft, minuut 92. Een schot van Tsjakvetadze gaat via de rug van Bushiri over het doel van Steppe. AA Gent krijgt nog een corner.
  4. tweede helft, minuut 89. Bushiri raakt de bal niet goed voor doel. Zijn "kopbal" gaat hoog over.
  5. tweede helft, minuut 88. Weer 9 punten. STVV tikt de bal wat doelloos rond. De wedstrijd is al lang gespeeld. AA Gent nadert in het klassement opnieuw tot op 9 punten van leider Club Brugge.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Allan Sousa erin, Facundo Colidio eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Lee revancheert zich nadat Vergoote een fout niet had gefloten. De wedstrijd sleept zich echt wel naar het einde.
  8. tweede helft, minuut 84. Castro-Montes speelt de bal knap door de benen van De Smet en gaat vervolgens neer in de zestien. Vergoote ziet er geen graten in. .
  9. tweede helft, minuut 82. Geen tweede strafschop. Bij AA Gent claimt iedereen strafschop na vermeend handspel in de zestien. Vergoote legt de bal niet op de stip en dat is een goede beslissing. Bushiri deed geen beweging naar de bal.
  10. tweede helft, minuut 80. Sint-Truiden raakt niet in balbezit en wordt gemakkelijk weggedrukt. Tom Boudeweel op Radio 1.