Castro-Montes schenkt Gent de zege tegen ex-club Eupen

  1. 19' - Doelpunt - Danijel Milicevic (2 - 2)
  2. 12' - Doelpunt - Jonathan David (1 - 2)
  3. 7' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 1)
  4. 5' - Doelpunt - Jonathan David (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Jordi Amat
  2. 85' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  3. 85' - Verv. Smail Prevljak door Jonathan Bolingi
  4. 84' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (2 - 3)
  5. 80' - Verv. Danijel Milicevic door Jon Bautista
  6. 77' - Verv. Roman Bezoes door Brecht Dejaegere
  7. 76' - Geel - Omid Ebrahimi
  8. 75' - Geel - Knowledge Musona
  9. 70' - Verv. Silas Gnaka door Emmanuel Sowah Adjei
  10. 68' - Verv. Giorgi Kvilitaia door Giorgi Chakvetadze
  11. 60' - Verv. Elisha Owusu door Dogbole Niangbo
  5'goalJonathan David0 - 1
  7'goalSmail Prevljak1 - 1
  12'goalJonathan David1 - 2
  19'goalDanijel Milicevic2 - 2

  De nummer 2 van de competitie heeft het weekend en de 26e speeldag ingezet met een zege in het oosten van het land. Na een verschroeiend begin was het ex-Eupen-speler Castro-Montes die de punten mee naar Gent nam.

  KAS Eupen - KAA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vijf minuten voor tijd verlaat Eupen even zijn egelstelling om op zoek te gaan naar de winning goal. AA Gent verovert de bal en countert razendsnel, Castro-Montes maakt het af.
  • Man van de match: Alessio Castro-Montes ontpopte zich uitgerekend tegen zijn ex-club tot matchwinnaar. Ook in de eerste helft was hij al dicht bij een goal, maar De Wolf pareerde zijn prima vrije trap.
  • Opvallend: Ook vorig seizoen kon AA Gent pas in de absolute slotfase de zege veilig stellen in Eupen. Toen was het Birger Verstraete die in de blessuretijd vanaf de penaltystip de 2-3 scoorde.

  VIDEO: Bekijk de goals uit Eupen-Gent (2-3)

  Doelpuntenfestival in de eerste helft

  Het Kehrwegstadion in Eupen was niet bepaald volgelopen voor deze vrijdagavondwedstrijd, maar de afwezigen kregen al snel ongelijk. Na nog geen vijf minuten scoorde David in de rebound na een afgeweerd schot van Mohammadi.

   

  De Gentenaars waren amper uitgefeest of de bordjes hingen alweer gelijk. Prevljak verraste Kaminski met een pegel van buiten de zestien meter, die via de paal in doel verdween. Nu was het aan AA Gent om snel te reageren. Bezoes zette David alleen op weg naar doel en de Canadees maakte het koelbloedig af: doelpunt nummer 15 voor de Canadees, die er nu even veel heeft als Mbokani.

   

  En nog was het niet gedaan. Prevljak versierde een vrijschop op de rand van de zestien meter, de trap van ex-Gentenaar Milicevic week af op het muurtje en liet Kaminski kansloos: 2-2 na nauwelijks twintig minuten.

   

  In het vervolg van de eerste helft bleef het aantal kansen eerder beperkt. Gent dreigde nog met een vrije trap van Castro-Montes, aan de overzijde pareerde Kaminski een schot van Amat.

  VIDEO: Gent-supporters excuseren zich met spandoek voor afwezigheid op valentijn

  Castro-Montes is de verlosser voor Gent

  Na de koffie was het allemaal veel minder. AA Gent probeerde wel om het heft in handen te nemen, maar voetbalde op de nochtans piekfijne grasmat te slordig om de thuisploeg echt in verlegenheid te brengen. Een kopbal van Plastoen en twee schietkansjes voor Bezoes, meer liet Gent niet zien.

   

  Eupen leek het allemaal best te vinden zo. De thuisploeg zetten een compact blok neer en prikte een paar keer gevaarlijk tegen. Prevljak bleef wegen op de Gentse defensie. Zijn beste actie eindigde tegen de benen van Plastoen.

   

  Een tweede gelijkspel op rij leek in de maak voor AA Gent, tot Eupen zich vijf minuten voor tijd toch liet verrassen door een vlijmscherpe counter. Invaller Tsjakvetadze vond het hoofd van Castro-Montes, die zijn ex-werkgever de doodsteek gaf met een kopbal in het hoekje: 2-3.

   

  AA Gent mag zo na een moeilijke avond toch met de drie punten naar huis en nadert in de stand voorlopig tot op zes punten van leider Club Brugge.

  Reacties van de coaches:

  Benat San Jose (Eupen): "Ik ben tevreden over de prestatie van mijn spelers. Een gelijkspel was volgens mij een juister resultaat geweest. Wij spelen een heel complete wedstrijd tegen een van de moeilijkste tegenstanders in de competitie. We hebben af en toe hoog druk gezet, en dat houdt natuurlijk risico’s in. Dat is mijn verantwoordelijkheid als coach. Ik ben trots dat we zo moedig spelen. We tonen persoonlijkheid en mentaliteit. Maar na die late goal zijn we natuurlijk erg ontgoocheld, want we hadden meer verdiend."

   

  Jess Thorup (AA Gent): "We hadden de wedstrijd al veel vroeger moeten afmaken. We komen twee keer op voorsprong met een mooie goal, maar geven de tegenstander telkens de kans om terug te komen. En hoe verder in de wedstrijd, hoe meer vertrouwen zij krijgen om dat punt vast te houden. Maar wij zijn druk blijven zetten en hebben uiteindelijk toch die goal afgedwongen. We waren gekomen voor de drie punten en die hebben we nu. Dat is nu het belangrijkste voor mij."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! AA Gent wint met 2-3 op het veld van Eupen dankzij een late winnende treffer van Castro-Montes, die zo zijn ex-club een nederlaag aansmeert.
  3. tweede helft, minuut 94. Vluchtschot Blondelle. We zitten intussen in de laatste minuut van de extra tijd. Blondelle neemt de wellicht laatste kans van de wedstrijd voor zijn rekening, zijn vlam verdwijnt in de tribunes.
  4. Gele kaart voor Jordi Amat van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Het blijft uitkijken voor AA Gent. Bolingi probeert een schot in de draai, maar krijgt de bal niet door een bos van benen.
  6. tweede helft, minuut 87. Is de veer gebroken bij Eupen? Niangbo wordt plots simpel door de defensie geloodst, De Wolf voorkomt erger voor de thuisploeg.
  7. Gele kaart voor Vadis Odjidja Ofoe van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 85
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAS Eupen, Jonathan Bolingi erin, Smail Prevljak eruit
  9. tweede helft, minuut 84. 2-3: Castro-Montes na splijtende counter. AA Gent hijst zich op vijf minuten van het einde toch weer op voorsprong. Bij een razendsnelle counter mikt invaller Tsjakvetadze de bal op het hoofd van Castro-Montes, die tegen zijn ex-club de 2-3 scoort.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Alessio Castro-Montes van KAA Gent. 2, 3.
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAS Eupen, Jon Bautista erin, Danijel Milicevic eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Tsjakvetadze mist het kader. AA Gent probeert het eens met een snelle omschakeling, maar ook dat loopt met een sisser af. Odjidja legt klaar voor Tsjakvetadze, die over en naast knalt.
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAA Gent, Brecht Dejaegere erin, Roman Bezoes eruit
  14. Gele kaart voor Omid Ebrahimi van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 76
  15. tweede helft, minuut 76. Thorup gooit zijn laatste troef op tafel: Brecht Dejaegere komt Roman Bezoes vervangen.
  16. Gele kaart voor Knowledge Musona van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 75
  17. tweede helft, minuut 75. Nog een kwartier. De tijd tikt weg in het nadeel van AA Gent, dat niet tevreden kan zijn met een puntje. De bezoekers hebben nog een kwartier om een gaatje te vinden in het compacte Eupense blok.
  18. tweede helft, minuut 71. Milicevic is opgelapt en mag meteen een vrije trap nemen. Ngadeu heerst in het luchtruim en kopt weg.