Peeters steekt waakvlammetje weer aan in harten van Cercle-fans

  1. 26' - Geel - Thibaut Peyre
  2. 10' - Doelpunt - Jordi Vanlerberghe (2 - 1)
  3. 5' - Doelpunt - Dino Hotic (2 - 0)
  4. 2' - Doelpunt - Márton Eppel (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Stef Peeters (3 - 2)
  2. 87' - Verv. Kevin Hoggas door Dylan de Belder
  3. 83' - Geel - Kouadio-Yves Dabila
  4. 82' - Doelpunt - Joachim Van Damme (2 - 2)
  5. 78' - Verv. Dino Hotic door Alimami Gory
  6. 78' - Verv. Kylian Hazard door Lyle Foster
  7. 75' - Verv. Alexander Corryn door Clément Tainmont
  8. 74' - Geel - Joachim Van Damme
  9. 63' - Verv. Nikola Storm door William Togui

  Cercle Brugge heeft een streep door de Play-off I-rekening van KV Mechelen getrokken, maar vooral, het heeft opnieuw een sprankeltje hoop op een verlengd verblijf in 1a. Het gaf een dubbele bonus uit handen, maar Stef Peeters scoorde in de toegevoegde tijd de 3-2. Het komt tot op 6 punten van Waasland-Beveren, dat morgen niet kan spelen.

  Cercle Brugge - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Minuut 91, ongetwijfeld. Zo'n tien minuten na de hartverscheurende gelijkmaker van KV Mechelen lijkt Cercle tegen beter weten in aan te dringen, tot Stef Peeters een fabuleus doelpunt uit zijn linker tovert.
  • Man van de match: Wie anders dan Stef Peeters. Had voor de rust al de 3-1 kunnen maken, maar zorgt eigenhandig voor het winnende doelpunt.
  • Opvallend: Het is tien maanden geleden dat Cercle nog eens drie keer scoorde in een competitiewedstrijd. Dat was uitgerekend tegen Waasland-Beveren, vandaag de voorlaatste in de stand. Toen lukte het trouwens drie keer op een rij. Een gunstig voorteken voor de vereniging?

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - KV Mechelen (3-2)

  Cercle snel op rozen na blitzstart

  De laatste kans, de laatste strohalm, broodnodige driepunter… De uitdrukkingen raakten op de redactie bijna op, maar de situatie bleef voor Cercle week na week dezelfde. Opnieuw moest Cercle winnen om nog een kans te maken op het behoud. Dat hadden de troepen van Storck duidelijk begrepen, want na 2 minuten kopte Eppel een snelle hoekschop al voorbij Bram Castro.

   

  Alsof dat nog niet voldoende was, besloot ook Arjen Swinkels Cercle een handje te helpen. Na wat onhandig gestuntel gaf hij de bal cadeau aan Hotic, die de onfortuinlijke Castro zich een tweede keer liet omdraaien. Het doelpuntenfestival viel niet stil, maar helaas voor de rode lantaarn was het KV Mechelen dat in de 10e minuut tegenprikte met een knappe aansluitingstreffer van Vanlerberghe.

   

  Na een verschroeiende start moesten beide teams even op adem komen. Na die pauze was het Cercle dat op zijn elan doorging en op zoek ging naar een derde doelpunt.  Op aangeven van de opgerukte Biancone viseerde Hoggas de verste paal, maar Castro liet zich deze keer niet verrassen. Vlak voor rust was de vervanger van de geblesseerde Thoelen kansloos op een poging van Stef Peeters, al knalde hij de nakende 3-1 rakelings langs de paal.

  VIDEO: Cercle-fans pakken uit met een ludiek spandoek

  Peeters knalt hopeloos Cercle naar gouden driepunter

  Hoe flitsend de eerste helft begon, zo traag en gecontroleerd begon de tweede. Tussen minuut 45 en 80 zat geen enkel moment dat de samenvattingen zal halen, al zag je de houding bij Cercle wel gaandeweg veranderen. De spelers leken te beseffen dat deze voorsprong absoluut niet uit handen gegeven mocht worden en die gedachte werkte duidelijk verlammend. KV Mechelen had een hele tweede helft geen volwaardige kans bij elkaar gevoetbald tot het niet eens zo ondenkbare opnieuw gebeurde.

   

  Cercle leed dom balverlies en enkele tellen later legde De Camargo de bal panklaar terug op de volledig vrijstaande Van Damme, die de bal koelbloedig voorbij Moser knalde. Je hoorde de groenzwarte harten in de tribunes bijna breken. Als een kip zonder kop zocht de thuisploeg alsnog naar het winnende doelpunt en net wanneer het helemaal hopeloos leek, haalde Stef Peeters de voorhamer boven. Met zijn gouden linker pegelde hij de 3-2 heerlijk in de linkerbovenhoek, een levenslijn voor Cercle.

   

  Dankzij de gouden driepunter nadert de vereniging tot op zes punten van Waasland-Beveren en zeven van Oostende. Die eerste speelt woensdag nog wel een uitgesteld stormduel tegen Kortrijk. Voor KV Mechelen blijft de zure, maar terechte nederlaag ook niet zonder gevolgen. Net als Zulte Waregem en Anderlecht volgt het nu op drie punten van Genk, dat donderdag naar Antwerp trekt. Ook KV zelf heeft nog een inhaalwedstrijd, dinsdag op Charleroi.

  Storck: "Voetbalgoden stonden deze keer aan onze kant"

  Bernd Storck (coach Cercle): “Vooraf had ik al tegen het team gezegd dat dit onze allerlaatste kans was en dat we die moesten grijpen. De laatste wedstrijden kregen we altijd kansen om te winnen, maar stonden de voetbalgoden niet aan onze kant. Vandaag stonden de voetbalgoden wel aan onze kant. Je vergeet het derde doelpunt te maken en dan kan het moeilijk worden tegen KV Mechelen, maar in de laatste minuut scoort Peeters dan toch. Ik geloof er zeker nog in, de spelers ook en de supporters zeker. Dat kon je vandaag horen. We geven nooit op, dat is onze leuze.”

   

  Stef Peeters (Cercle): “De sfeer in de kleedkamer is heel uitgelaten. We hebben er lang op moeten wachten en het dreigde opnieuw mis te lopen, maar gelukkig kunnen we de drie punten eindelijk nog eens thuis houden. Los van wat de andere ploegen doen, krijgen we het gevoel dat we in staat zijn om wedstrijden te winnen.”

   

  Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): “We begonnen veel te slap aan de wedstrijd. Als je zo begint, is het moeilijk om wedstrijden te winnen. Je komt dan op die2-2 en willen ze nog voor de overwinning gaan, waardoor je ruimtes weggeeft, waar Cercle dan van profiteert. Ik ben sowieso ontgoocheld, want niet iedereen was op topniveau. Iedereen moet voor elkaar werken en als er een aantal schakels niet op niveau zijn, krijg je het moeilijk.”

   

  Joachim Van Damme (KV Mechelen): “We starten eigenlijk met een 2-0-achterstand. Zo wordt het een moeilijke wedstrijd, maar knok je toch nog terug. Uiteindelijk maakt Peeters er met een prachtig afstandsschot 3-2 van en daar is eigenlijk weinig op te zeggen. Als je wil meedoen voor Play-off 1, moet je deze wedstrijd anders aanpakken en punten binnenhalen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Cercle pakt 3 gouden punten! Na de gevleide gelijkmaker van Van Damme zag het er benard uit voor Cercle, maar Stef Peeters schenkt Cercle drie gouden punten met een prachtig en levensbelangrijk doelpunt!
  3. tweede helft, minuut 93. Met nog een minuut op de klok zoekt De Belder de hoekschopvlag op. Tien seconden tijdswinst levert het op, maar dat is beter dan niets.
  4. tweede helft, minuut 91. Stef Peeters met een fabuleus schot! Net wanneer het hopeloos lijkt voor Cercle, haalt Stef Peeters de voorhamer boven! Met zijn gouden linker knalt hij de 3-2 kurkdroog in de linkerbovenhoek!
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Stef Peeters van Cercle Brugge. 3, 2.
  6. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Krijgen we nog een winnaar?
  7. tweede helft, minuut 90. Even een opstootje tussen Tainmont en Gory, maar dat stormpje gaat snel weer liggen.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Cercle Brugge, Dylan de Belder erin, Kevin Hoggas eruit
  9. tweede helft, minuut 87. De Belder is de laatste troef van Bernd Storck. De tijd dringt in Brugge.
  10. tweede helft, minuut 84. Er sluipt angst en twijfel in het spel bij Cercle. De bezoekers verhogen de druk, terwijl Cercle absoluut moet scoren om de moed er nog in te houden.
  11. Gele kaart voor Kouadio-Yves Dabila van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 83
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Joachim Van Damme van KV Mechelen. 2, 2.
  13. tweede helft, minuut 82. Van Damme brengt KV Mechelen uit het niets langszij! Het is zover: Cercle slikt opnieuw een tegendoelpunt in het slot! De Camargo vindt de volledig vrijstaande Van Damme, die de bal zonder twijfelen voorbij Moser knalt. Het zal toch niet waar zijn, zeker?
  14. tweede helft, minuut 81. KV Mechelen heeft zich nu al een hele poos niet meer getoond. Het zou zo sprekend zijn voor het seizoen van Cercle dat de bezoekers hier toch nog scoren.
  15. tweede helft, minuut 79. Daar is de eerste uitbraak van Cercle bijna. Peeters ziet de snelle Gory niet vertrekken, maar kiest voor Foster, die helaas over zijn eigen benen struikelt. We naderen de laatste 10 minuten!
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Alimami Gory erin, Dino Hotic eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Lyle Foster erin, Kylian Hazard eruit
  18. tweede helft, minuut 77. Het zijn Hotic en Hazard die naar de kant moeten voor het verse duo. Voor Cercle lijkt een derde doelpunt nodig om echt rust te creëren. Tot dan blijft het bibberen voor de thuisploeg.
  19. tweede helft, minuut 76. Onder meer Foster en Gory worden klaargestoomd voor een invalbeurt. Moeten zij de tegenstoten van Cercle wat meer cachet geven? Eppel en Hotic lijken intussen al even door hun beste krachten te zitten.
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Alexander Corryn eruit