81'
Frank Tsadjout
81'
5 - 0

KV Oostende sluit het kalenderjaar af met zijn zwaarste nederlaag van 2019. Charleroi komt door die klinkende zege (voorlopig) op de 2e plaats. Op de koop toe maakte de Kustploeg tijdens de wedstrijd ook nog bekend dat coach Ingebrigtsen per direct de club inruilt voor de Cypriotische zon. Zo begint Oostende met veel kopzorgen aan het nieuwe jaar.

Charleroi - Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Een zuinig Charleroi wist maar één keer te scoren in de eerste helft, maar de owngoal van Ndenbe, al vroeg in de tweede periode, luidde het begin van een doelpuntenfestijn in.
  • Man van de match: Het hele aanvallende compartiment van Charleroi - met Nicholson, Fall en Bruno - trok meer dan zijn streng vanavond, maar zowat alle gevaarlijke impulsen vertrokken van de fluwelen voeten van Ryota Morioka. De Japanner is de architect van dit Charleroi en toonde dat vandaag opnieuw.
  • Opvallend (1): Charleroi zet zijn ongeslagen reeks onverstoord verder en zit zo ondertussen al aan 11 wedstrijden zonder nederlaag. Het laatste verlies in de competitie dateert al van 4 oktober tegen Anderlecht.
  • Opvallend (2): Voor Oostende is het de grootste nederlaag in bijna 5 jaar. De kustboys deden het op 17 januari 2015 nog slechter en verloren met 1-7 van het Kortrijk van Yves Vanderhaeghe.

Charleroi is zuinig voor de rust...

Oostende had zichzelf de afgelopen weken, met de onverhoopte zeges tegen Anderlecht en Gent, wat ademruimte geschonken onderaan het klassement. De Kustboys moesten voor hun laatste opgave van 2019 de verplaatsing maken naar Charleroi. De thuisploeg was al 10 wedstrijden op rij ongeslagen en had Play-off 1 al scherp in het vizier.

De wedstrijd begon niet bepaald veelbelovend. Charleroi eiste de bal wel op, maar grote kansen bleven uit. Op het halfuur brak de wedstrijd dan toch open: Nicholson werd diep gestuurd, kapte naar binnen en werkte goed af. Oostende kon in de hele eerste helft slechts één keer dreigen, maar Vandendriessche talmde te lang met de bal.

Nicholson opende op het halfuur de score.

...maar duwt in de tweede helft het gaspedaal in

Na de rust was het opnieuw Charleroi dat de debatten opende. De bedrijvige Jamaicaan Nicholson vond eerst nog Ondoa op zijn weg, maar enkele minuten later zorgde Ndenbe met een owngoal dan toch voor de 2-0. Oostende stond erbij en keek ernaar en enkele minuten later zorgde Fall voor de 3-0.

Op het uur zorgde KVO niet op het veld maar wel op Twitter voor opschudding. De Kustploeg kondigde onverwacht aan dat trainer Ingebrigtsen in Charleroi bezig was aan zijn laatste wedstrijd voor Oostende. De Noor gaat vanaf 2020 aan de slag bij Apoel Nicosia.

De Zebra’s lieten het alvast niet aan hun hart komen en gingen gezwind verder op hun elan. Scheidsrechter De Cremer legde in minuut ’70 de bal op de stip, na een wilde tussenkomst van KVO-doelman Ondoa. Gelegenheidsaanvoerder Ilaimaharitra mocht zich achter de bal zetten en scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen. Invaller Tsadjout zorgde uiteindelijk nog voor de forfaitcijfers.

Charleroi beëindigt zo 2019 met een knaller. Oostende daarentegen moet 2020 beginnen met een hoop kopzorgen. Niet enkel moet er een nieuwe coach gevonden worden, ook het degradatiespook komt stilaan opnieuw piepen achter de duinen.