Ga naar de inhoud

Opvallend bericht tijdens match KVO: coach Ingebrigtsen stapt zelf op

 vr 27 december 2019 19:20
Kare Ingebrigtsen
Kare Ingebrigtsen was nog maar sinds dit seizoen trainer bij KV Oostende.

Nog tijdens de match tussen Charleroi en KV Oostende kwam de kustploeg met een opvallend bericht: Kare Ingebrigtsen zit voor het laatst op de bank. Hij heeft een akkoord met de Cypriotische club APOEL Nicosia.

Kare Ingebrigtsen streek nog maar in mei neer bij Oostende, als vervanger van interim-coach Franky Van der Elst. De Noor baarde meteen opzien, onder meer met een zege bij Anderlecht.

 

Maar de laatste weken zat de mot er wel wat in en KV Oostende verzeilde in de onderste regionen. Toen APOEL Nicosia aanklopte, koos Ingebrigtsen eieren voor zijn geld.

"Bij Nicosia wil ik prijzen pakken en Europees spelen"

Na de wedstrijd tegen Charleroi reageerde Ingebrigtsen voor onze microfoon. Waarom kiest de Noor ervoor om KVO te verlaten? "Het is nooit een goed moment om zo'n keuze te maken. In het voetbal gebeuren zo'n dingen. Het is beter dat ik nu vertrek, want binnenkort vertrekken ze op trainingskamp."

 

"De aankondiging tijdens de wedstrijd was wel wat ongelukkig, maar daar koos ik niet voor. Ik ben nog niet in Cyprus geweest en er is ook nog niets getekend. Het was dan ook raar geweest als ik het al aangekondigd had. Ik heb het gisteren met de voorzitter besproken. Ik vertrek vanwege mijn eigen ambities. Bij Nicosia wil ik trofeeën winnen en Europa in. Dat is voor mij het belangrijkste als coach."

"Ik ben overtuigd dat Oostende zich zal redden"

Ingebrigtsen verlaat zo het zinkende schip van KVO. Ziet de Noor het nog goedkomen met zijn ondertussen ex-club? "Ik ben ervan overtuigd dat Oostende in eerste klasse blijft. Het staat 7 punten voor op de laatste plaats. Met de mooie dingen die we af en toe lieten zien, zal het ook na de winterstop nog wedstrijden winnen. Dan zal er meer ruimte zijn om de club wat herop te bouwen."


Het verblijf van Ingebrigtsen aan de Belgische kust was duur maar van korte duur. Hoe blikt de Noor terug op zijn periode bij KVO? "Het was een fantastische familieclub. Ik heb met heel goede mensen kunnen samenwerken. Het zijn 7 fantastische maanden geweest om Oostende te leren kennen. Het is een heel leuke ervaring, ook voor mijn familie."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.