5. 90+4' - Doelpunt - Alimami Gory (2 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 20 - 21/12/19 - 20:01
    90+4'
    Alimami Gory
    90+4'
    2 - 0

Na drie opeenvolgende nederlagen heeft Cercle Brugge eindelijk nog eens een wedstrijd gewonnen. Het versloeg voor eigen volk Zulte Waregem met 2-0. De bezoekers doen een slechte zaak in de strijd voor Play-off I.

Cercle Brugge - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: Nog voor het rustsignaal zette Foster de thuisploeg verdiend op voorsprong. Cercle maakte de kansen eindelijk eens af én kon de voorsprong ook nog eens vasthouden.
    • Man van de match: Kevin Hoggas strooide met heerlijke passes en hield de bal sterk bij wanneer het nodig was. Even leek hij de verlossende 2-0 te maken, maar dat was buiten Gory gerekend
    • Opvallend: Cercle boekt zijn 3e zege van het seizoen, maar schiet er in het klassement niet veel mee op. Kortrijk en Waasland-Beveren, nummers 14 en 15 pakten ook de volle buit.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Zulte Waregem (2-0)

Foster opent de score voor sterk Cercle

Met één duel tegen Cercle en twee tegen Club in de volgende vier wedstrijden zal Zulte Waregem zich binnenkort thuisvoelen in Brugge. Tegen de rode lantaarn wilde het in elk geval spelen alsof het een thuismatch was. Met een knappe 9 op 12 was het vertrouwen bij de bezoekers dik in orde. Tegenstander Cercle had de cijfers dan weer niet mee, maar hoopte dat het goeie voetbal zichzelf eindelijk zou vertalen in de nodige punten.

Een lange studieronde kregen we niet te zien in het Jan Breydelstadion, want nog voor het kwartier raakten beide teams het doelhout. Cercle slaagde daar als eerste in wanneer De Belder een strakke voorzet lanceerde richting Gory, maar de Fransman knalde het leer snoeihard tegen de dwarsligger. Aan de overkant was het ook bijna prijs na een ingestudeerde vrije trap, maar daar zag Cyle Larin zijn plaatsbal uit elkaar spatten tegen de winkelhaak.

Cercle en Zulte Waregem bleven zoeken naar het openingsdoelpunt, waardoor we een aangename pot voetbal te zien kregen. Net na het halfuur kon de alomtegenwoordige Hoggas net niet profiteren van slecht ontzetten van Pletinckx, maar enkele minuten later konden de thuisfans wel juichen. Foster zette de een-twee op met De Belder, waarna hij oog in oog kwam te staan met Bossut, die zich moest omdraaien na een fraaie plaatsbal in de verste hoek.

Gory is eerst de schlemiel, dan de held

Na de rust kroop Cercle niet massaal naar achteren, maar bleef het uitkijken naar kansen om de voorsprong te verdubbelen. Dom balverlies van Damien Marcq luidde zo’n tegenprik in, maar de besluiteloosheid van Ueda nekte een interessante 4-tegen-3-situatie. Niet dat Zulte Waregem aan de overkant helderder in het hoofd was, want wanneer Oberlin door een heerlijke uittrap van doelman Bossut gelanceerd werd, knalde hij wild meters over en naast.

De bezoekers verhoogden de druk, maar gaven zo achterin ook meer ruimte weg. Wanneer het schot van Somers door Bossut in de voeten van Hoggas geduwd werd, leek Cercle de verlossende 2-0 te scoren, maar dat was buiten Gory gerekend, die het schot van zijn ploegmaat nog blokkeerde. Diep in de toegevoegde tijd zette de Fransman dat foutje nog recht door de 2-0 zelf voorbij Bossut te knallen.

Cercle boekt zo een deugddoende en bovendien verdiende zege. Veel levert die driepunter in het klassement niet op, want ook Kortrijk en Waasland-Beveren, nummers 14 en 15, wisten te winnen. Voor Zulte Waregem is het zeker zuur puntenverlies, want in de strijd om de laatste tickets voor PO1 lijkt het erg spannend te gaan worden.

Dury: "Klaar om te spelen, niet om te winnen"

Francky Dury (coach Zulte Waregem): “Wij waren klaar om deze wedstrijd te spelen, maar niet om ze te winnen. We zijn geklopt door een team dat 90 minuten lang geknokt heeft voor elke meter op het veld en daar moet je respect voor hebben. Proficiat aan Cercle. Als we willen winnen van Sint-Truiden of Charleroi, moeten we 100 procent zijn, maar dat is ook tegen Cercle zo. We hebben geprobeerd om te schuiven en zelfs met de rust al te wisselen. We zijn ook tot kansen gekomen, maar die hebben we niet afgemaakt. We staan nu in de top zes, maar je moet elke wedstrijd top zijn om daar ook te blijven staan.”

Bernd Storck (coach Cercle Brugge): “Voor ons was het erg belangrijk om te winnen. We speelden thuis telkens goed, maar pakten nooit die 3 punten. We hebben tegen de groep gezegd dat we deze laatste thuiswedstrijd van het jaar moesten winnen, dat het onze finale was en dat we samen met de fans wilden vieren. Onze volgende tegenstander, Kortrijk, zal na de zege tegen Eupen ook vertrouwen hebben. Maar wanneer we dan spelen zoals vandaag, kunnen we zeker punten pakken.”

90+6'

Cercle pakt een deugddoende zege!

Cercle klopt Zulte Waregem met 2-0 na een sterke wedstrijd! De rode lantaarn geven ze zo voor minstens 20 minuten door aan Waasland-Beveren. Foster opende de score in de eerste helft, op de verlossende 2-0 was het wachten tot in de extra tijd.
    90+6'
    90+3'

Gory doet de boeken toe!

Gory ontnam Hoggas hiernet nog een doelpunt, maar dat zet de Fransman eigenhandig recht! Op aangeven van Coulibaly trapt Gory de verlossende 2-0 tegen de touwen!
    90+2'
    De Tunesische doelman blijft even liggen na een makkelijke plukbal. Comedia dell'arte van Hassen?
    90+1'

90'

Vijf minuten extra tijd!

En dat horen ze niet graag op de tribunes, natuurlijk.
    86'

Gory verhindert de 2-0!

Cercle ontneemt zichzelf een geruststellende 2-0! Het is Gory die het schot van ploegmaat Hoggas in de rebound afblokt. Heel jammer voor de thuisploeg, want de bal leek echt wel binnen te gaan. Bossut lag namelijk nog op de grond na zijn redding.
    85'
    Zulte Waregem komt wat meer opzetten nu. De hoekschop van Berahino valt ver en wordt ook op doel gekomt, maar Panzo staat op de goeie plek om zijn doelman bij te staan.
    82'

Somers toont zich een eerste keer

Thibo Somers knijpt tussen Pletinckx en Bürki en gaat voor het schot, maar de uitgestrekte Bossut werkt de bal nog in hoekschop!
    81'

Nog tien minuten

Zo lang heeft Zulte Waregem nog om alsnog een punt of meer uit de brand te slepen. Of is het Cercle dat een broodnodige zege boekt?
    80'
    Cyle Larin gaat in discussie met de lijnrechter nadat hij een duwfout tegen krijgt. De aanvaller wordt even tot de orde geroepen door Wesley Alen en de herhaling toont dat de man met het fluitje het bij het rechte eind had.
    77'
    Zarandia heeft de smaak te pakken! Deze keer wil de Georgiër voorbij Panzo stomen, maar hij wordt tegen de grond gewerkt. Scheids Alen fluit niet voor een strafschop, maar voor een trekfout van Zarandia. Goed gezien van Alen.
    77'
    Zarandia trekt zijn zevenmijlslaarzen aan en steekt zowat het hele veld over, komt ook nog eens naar binnen, maar tikt de bal dan te ver voor zich uit.
    75'

Hassen komt goed uit

Berahino stuurt Oberlin de zestien in, waar Hassen goed uitkomt om de deviatie van de Zwitser nog over de achterlijn te duwen. De drie punten zijn zeker nog niet binnen voor Cercle.
    74'
    De moegestreden De Belder trekt zich nog eens op gang en wil Pletinckx uitkappen, maar de jonge verdediger blijft goed naar de bal kijken om de angel uit de aanval te halen.
    72'
    Kylian Hazard speelt misschien niet bij Real Madrid, maar hij heeft wel een even laag zwaartepunt als zijn broer. De Fauw komt goed weg wanneer hij geen vrije trap, maar slechts een hoekschop tegen krijgt.