• home
 • video
 • pas verschenen

  Machteloos Gent loopt tegen een uppercut aan in Moeskroen

  einde
  21
  1. 44' - Doelpunt - Joan Campins (2 - 1)
  2. 34' - Doelpunt - Frank Boya (1 - 1)
  3. 28' - Verv. Dimitri Mohamed door Benjamin van Durmen
  4. 25' - Doelpunt - Laurent Depoitre (0 - 1)
  1. 77' - Verv. Mikael Lustig door Alessio Castro-Montes
  2. 73' - Verv. Jonah Osabutey door Frantzdy Pierrot
  3. 67' - Verv. Louis Verstraete door Jonathan David
  4. 63' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
  5. 62' - Verv. Sami Allagui door Nemanja Antonov
  6. 61' - Geel - Nana Asare
  25'Laurent Depoitre0 - 1
  34'Frank Boya1 - 1
  44'Joan Campins2 - 1

  Moeskroen heeft AA Gent een eerste seizoensnederlaag aangesmeerd. De thuisploeg plooide een 0-1-achterstand om in een 2-1-overwinning. AA Gent blonk uit in machteloosheid en een gebrek aan creativiteit.

  Moeskroen - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: in de 81e minuut komt Gent op gelijke hoogte met Moeskroen, maar de VAR keurt de 2-2 van Kvilitaia af. Buitenspel, wordt gezegd. De videobeelden maken ons niet veel wijzer, het moet om centimeters gaan.
  • Man van de match: Frank Boya scoorde de 1-1 en was alomtegenwoordig. De Kameroener deed weinig verkeerd. Hij was een van de lichtpuntjes in een niet echt beklijvende wedstrijd.
  • Opvallend: Gent slaagt er voor het derde jaar op een rij niet in om te winnen op Le Canonnier.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Gent (2-1)

  Moeskroen zet scheve situatie snel recht

  Na de bloedhete Europese opdracht van donderdagavond in Cyprus schudde Jess Thorup zijn elftal grondig door elkaar.

   

  De Gentse coach zette Depoitre voor het eerst aan de aftrap, samen met Sylla, Bezoes en Verstraete. Kubo en Jaremtsjoek ontbraken op de feuille, Dejaegere en David moesten zich tevreden stellen met een plekje op de bank.

   

  In die nieuwe samenstelling eiste Gent meteen de bal op. Moeskroen holde achter de feiten aan en incasseerde in minuut 25 de 0-1. Depoitre kopte een voorzet van Sylla aan de eerste paal binnen, zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer naar AA Gent.

   

  Moeskroen had weinig in de melk te brokkelen en kwam met de schrik vrij toen Bezoes een paar minuten na de openingsgoal een volley op de lat uit elkaar zag spatten.

   

  Toch klaarde de lucht nog voor de rust op voor de thuisploeg. Met een afgeweken schot van Boya herstelde Moeskroen het evenwicht en toen Asare zijn roes aan het uitslapen was, scoorde Campins vanuit de rug van de linksachter opportunistisch de 2-1.

  Gent-fans eren Bjorg Lambrecht met spandoek voor de match

  Tweede helft biedt geen soelaas

  In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks tot niet. Gent dirigeerde, maar verder dan wat voorspelbaar balbezit kwam het niet.

   

  Een gebrek aan creativiteit en snelheid speelde de ploeg danig parten. Invaller David bracht wat kleur in de grijze tekening, maar het was lastig opboksen tegen een rode muur.

   

  In de slotfase schilderde David de bal op de voet van andere invaller Kvilitaia, die het leer in doel devieerde. Er hing een geurtje van buitenspel aan het doelpunt en de VAR kwam tussenbeide. Het verdict voor de bezoekers was hard: geen 2-2.

   

  Gent probeerde een slotoffensiefje in elkaar te boksen, maar veel stelde dat niet voor. De lange ballen in de box waren een gemakkelijk doelwit voor de kopbalsterke verdedigers van Moeskroen. Van Durmen kopte nog wel bijna in eigen doel, maar tot zijn grote opluchting viel de bal op de bovenkant van de lat.

   

  Dichter kwam Gent niet. Voor het derde seizoen op een rij verliest het op het veld van Moeskroen, dat tweede wordt in het klassement, met evenveel punten als KV Mechelen.

  Reacties uit beide kampen:

  • Jess Thorup (Gent-coach): "We willen elke wedstrijd winnen, dus ben ik zeer ontgoocheld over het resultaat. Maar over ons spel, onze kansen enzovoort ben ik tevreden. Als je deze wedstrijd 10 keer speelt, win je hem 9 keer. Onze doelman Kaminski heeft geen enkele redding moeten verrichten. Ik ben het een beetje beu om tegen Moeskroen te spelen, het is al mijn derde nederlaag tegen hen. Toch zullen we nog veel punten pakken als we zo blijven spelen."
  • Thomas Kaminski (doelman AA Gent): "Het is een frustrerende avond. We begonnen goed, kwamen 0-1 voor, maar daarna zakte het een beetje in elkaar. In de tweede helft waren we baas, maar konden we niks aan de score veranderen. We moeten in bepaalde fases stappen zetten, eens niet voor de mooiste oplossing kiezen. Een slechte match hebben we niet gespeeld. We hadden de wedstrijd in handen, daar moeten we ons aan optrekken."
  • Bernd Hollerbach (Moeskroen-coach): "Onze 7 op 9 verrast me wel een beetje, maar we hebben hard gewerkt voor de punten. Ze zijn niet onverdiend. Misschien hebben we wat minder individuele kwaliteit dan Gent, maar als team stonden we heel sterk. Respect voor wat de ploeg getoond heeft. We moeten nederig blijven en hard blijven werken. We moeten nu vooral niet gaan zweven, ook al hebben we veel vertrouwen in onszelf." 

  Gent kijkt al weer vooruit:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 2-1. Moeskroen houdt stand en smeert Gent een eerste nederlaag aan.
  2. tweede helft, minuut 94. Bij Moeskroen staat bij de hoekschop niemand in de 16. Gent komt weer in balbezit. Het maakt vaart en zet een laatste aanval op.
  3. tweede helft, minuut 94. Moeskroen wint weer een paar seconden nu het een corner afdwingt. De thuisploeg stevent af op 7 op 9.
  4. tweede helft, minuut 93. Moeskroen is de resterende minuten aan het uittikken. Asare komt goed weg wanneer hij Boya onderuit kegelt. Hij ontsnapt aan een tweede gele kaart.
  5. tweede helft, minuut 92. Op de lat. Van Durmen kopt de bal bijna in eigen doel. Het leer valt op de bovenkant van de lat. Moeskroen komt goed weg. Zit er dan toch nog iets in voor Gent?
  6. tweede helft, minuut 90. Bezoes sleept een corner uit de brand. De fans van Gent halen nog eens alles uit de kast.
  7. tweede helft, minuut 90. Extra tijd. Er komen 5 minuten bij.
  8. tweede helft, minuut 89. Geen nut. Odjidja gooit nog eens een hoge bal in de box. Maar in de lucht zijn de verdedigers van Moeskroen baas over de spitsen van Gent.
  9. tweede helft, minuut 88. Gent probeert nog een slotoffensiefje in elkaar te boksen. Met dezelfde voorspelbaarheid als in de voorbije minuten weliswaar.
  10. tweede helft, minuut 83. 2-2 afgekeurd! Het is buitenspel van Kvilitaia. Het gaat om centimeters. Het Gentse feestje gaat niet door.