1. 49' - Doelpunt - Abdul Ajagun (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 10/08/19 - 20:01
49'
Abdul Ajagun
1 - 1
49'

Cercle Brugge heeft na 3 speeldagen nog geen puntje gesprokkeld. Thuis tegen KV Kortrijk zorgde Saadi voor een voorsprong, maar net na de rust liep het mis. Een goal van Cercle werd afgekeurd door de VAR en meteen daarna maakte Ajagun gelijk. Daarna ging KVK erop en erover.

Cercle Brugge - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: De tweede helft is amper begonnen of Peeters brengt Cercle op een 2-0-voorsprong. Maar die goal wordt tot ontzetting van de thuisploeg afgekeurd voor een voorafgaande fout van Peeters en leidt zo de neergang van Cercle in. Amper tien minuten later staat het immers 1-2.
  • Man van de match: Een gebrek aan mentale weerbaarheid kan je Hannes Van der Bruggen niet verwijten. Hij lag met balverlies aan de basis van de 1-0, maar de KVK-kapitein maakte met een doelpunt én een assist zijn uitschuiver meer dan goed.
  • Opvallend: Van de laatste 5 duels tegen Cercle heeft Kortrijk er nu 4 gewonnen. Sinds het 1-1-gelijkspel eind oktober vorig jaar won het zelfs 4 keer op een rij.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Kortrijk (1-3)

Saadi schenkt Cercle verdiende voorsprong

Een emotioneel begin van de voetbalavond in het Jan Breydelstadion: er werd een minuut stilte gehouden voor de jammerlijk overleden Bjorg Lambrecht en het publiek stak ook Cercle-doelman Miguel Van Damme een hart onder de riem. Hij voert opnieuw een strijd tegen leukemie.

Zijn ploegmaats waren nog op zoek naar hun eerste punten dit seizoen en begonnen dan ook gretig aan de wedstrijd. Hazard toonde dat hij ook op het veld snel kan zijn, maar Peeters vergat zijn actie af te ronden. Saadi besloot dan weer te zwak in de handen van Bruzzese.

Maar Saadi bleef zich wel in de kijker spelen. Op het kwartier besloot hij vanuit een scherpe hoek nog rakelings voorlangs, maar niet veel later was het toch raak. Na knullig balverlies van Van der Bruggen maakte de Algerijn er op aangeven van Omolo 1-0 van.

Pas op het einde van de 1e helft kwam Kortrijk opzetten. Badiashile moest zijn kunnen tonen op een knappe kopbal van Ajagun. De Cercle-doelman stond ook pal op een vrije trap van De Sart en de (slappe) rebound van Kagelmacher.

Afgekeurde goal leidt neergang van Cercle in

De 2e helft kon niet mooier beginnen voor Cercle, of zo leek het toch. Maar de snelle 2-0 van Peeters werd op aangeven van de VAR afgekeurd voor een voorafgaande fout van diezelfde Peeters. De droomstart werd zelfs een koude douche: niet veel later bracht Ajagun Kortrijk langszij met een heerlijke pegel.

Alsof die domper nog niet groot genoeg was voor Cercle volgde amper 5 minuten later een nieuwe tik. Van der Bruggen zette zijn fout bij de 1-0 helemaal recht en bracht Kortrijk na een knappe één-twee met Ivanof op voorsprong.

Cercle moest plots vol aan de bak en drong Kortrijk terug, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. In de slotminuten besliste Kage de wedstrijd. Van der Bruggen kleurde zijn wedstrijd nog wat meer met een knappe voorzet en Kage kopte de 1-3 simpel binnen aan de tweede paal.

Van der Bruggen: "Blij dat het zo uitgedraaid is"

• Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk): "Ik heb vandaag een assist voor Cercle gegeven en een assist en goal voor ons. De 1e helft was natuurlijk niet wat ik ervan verwachtte. Ik had de bal gewoon moeten terugkaatsen op Bruzzese. We moesten tijdens de rust een klik maken en dat hebben we als ploeg ook goed gedaan. Voor mezelf ben ik ook blij dat het nog zo is uitgedraaid. Het was belangrijk dat we hier de 3 punten pakten. Nu kan je met een gerust gemoed en vertrouwen uitkijken naar het tweeluik tegen Anderlecht en Standard. Of de geruchten over een transfer naar Engeland kloppen? Ik weet er niks van en mijn makelaar ook niet."
  • Stef Peeters (Cercle Brugge): "Ik denk dat ik De Sart en de bal raakte bij die fase voor de afgekeurde goal. Maar het is niet omdat je de speler raakt, dat het zwaar genoeg is om te fluiten. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik had tijdens de wedstrijd niet het gevoel dat het zwaar genoeg was om daarvoor de goal af te keuren. Die gelijkmaker viel meteen daarna en daaraan zie je dat we nog niet matuur genoeg zijn. Dat was nog geen reden om het dan uit handen te geven, maar dat gebeurde wel. Dat is jammer, want we speelden een goede wedstrijd. Maar met goed voetbal alleen red je het niet. We staan 3 keer met lege handen, hoewel we 3 keer genoeg kansen hadden om punten te pakken. Dan ontbreekt er toch wat maturiteit."
  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): "Als je naar ons programma van de komende weken kijkt, dan was dit een cruciale match om te winnen. Het was niet zonder horten of stoten. We zijn te flauw aan de match begonnen. We hebben het tegendoelpunt zelf gezocht. Er was te weinig realisme in ons spel. In de tweede helft hebben we wel goed gereageerd. Het afgekeurde doelpunt was een sleutelmoment. Ik had meteen aangegeven dat het fout was. Na de goal van Van der Bruggen was het vechten om overeind te blijven tot de verlossende 1-3. We zijn toch wel opgelucht met deze overwinning."

90+4'

Kortrijk heeft zijn eerste competitiezege te pakken. Het keerde een 1-0-achterstand om in een 1-3-overwinning. Ajagun, Van der Bruggen en Kage veegden de openingsgoal van Saadi uit. Cercle blijft achter met 0 op 9.
90+1'

89'

Kage beslist de wedstrijd

Kage legt de wedstrijd in een beslissende plooi. Van der Bruggen schildert de bal perfect op zijn hoofd en de invaller kopt de 1-3 simpel binnen aan de tweede paal. Over de blunder van Van der Bruggen bij de 1-0 spreekt niemand meer bij Kortrijk.
88'
Mboyo schotelt Kage bijna nog de 1-3 voor, maar Peeters kan nog net op tijd ingrijpen. Kortrijk probeert de wedstrijd op de counter nu helemaal te beslissen.
84'
Ivanof komt plots alleen voor Badiashile na een knappe tegenaanval. De 1-3 lijkt in de maak, maar hij mikt pal op de doelman. Bovendien was er gevlagd en gefloten voor buitenspel.
83'

Echt uitgespeelde kansen zijn er toch niet voor Cercle.

Radiocommentator Johan De Caluwé
82'
Mercadal offert Ueda op en gooit er met Deman nog een aanvallende middenvelder bij. Levert dat nog iets op voor de vereniging of houden ze het gesloten bij Kortrijk?
81'
De tijd begint stilaan te dringen voor Cercle. De thuisploeg blijft voor éénrichtingsverkeer zorgen met knap voetbal, maar de beloning blijft uit. Kortrijk komt steeds dichter bij zijn eerste competitiezege.
77'
77'
Ook voor Ocansey zit de wedstrijd erop. Batsula neemt zijn plaats in bij Kortrijk.
74'
Cercle wil niet opnieuw met lege handen achterblijven en voert de druk op. Tot uitgespeelde kansen leidt dat voorlopig niet.
70'
Doelpuntenmaker Ajagun wordt bij Kortrijk naar de kant gehaald voor Kage. Hij krijgt nog een stevige duw mee van Peeters, die vindt dat het allemaal wel wat sneller kan. Scheidsrechter Put komt de gemoederen bedaren.
70'
Kanté laat zich een eerste keer zien. Hij krijgt de ruimte om te koppen, maar de invaller kan zijn poging niet kadreren.
66'

Cercle Brugge probeert te reageren en speelt niet eens zo slecht.

63'
62'
Cercle stevent plots af op een 0 op 9 en dus wordt er ingegrepen bij de thuisploeg met een dubbele wissel. Omolo en Hoggas worden naar de kant gehaald, Bongiovanni en Kanté moeten het tij keren.