• home
 • video
 • pas verschenen

  Zoutloos KRC Genk gaat met de billen bloot tegen Zulte Waregem

  einde
  02
  1. 6' - Doelpunt - Henrik Rørvik Bjørdal (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Bryan Heynen
  2. 88' - Verv. Sander Berge door Jakub Piotrowski
  3. 80' - Verv. Joseph Paintsil door Benson Manuel
  4. 78' - Doelpunt - Saido Berahino (0 - 2)
  5. 68' - Verv. Ianis Hagi door Stephen Odey
  6. 65' - Geel - Marco Bürki
  7. 56' - Geel - Henrik Rørvik Bjørdal
  6'Henrik Rørvik Bjørdal0 - 1
  78'Saido Berahino0 - 2

  KRC Genk heeft een 2e nederlaag op een rij geslikt. Thuis tegen Zulte Waregem moest het al vroeg achtervolgen door een treffer van Bjørdal. Berahino diende Genk het nekschot toe. Zulte Waregem veegt zo de 0 van de tabellen.

  Genk - Zulte Waregem kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een mentaal broos Genk had een vroeg doelpunt kunnen gebruiken, maar in de eerste minuut geraakt Samatta niet voorbij Bossut. Een paar minuten later ligt de bal aan de overkant wel in het mandje.
  • Man van de Match: Cyle Larin speelde een dijk van een wedstrijd als aanspeelpunt voorin. De potige Canadees verschafte Zulte Waregem steeds weer ademruimte door de bal bij te houden en keurig af te spelen.
  • Opvallend: Essevee waagde een gokje door Saido Berahino aan te trekken. De Burundees geraakte in de voorbije drie seizoenen niet verder dan zes competitiegoals, maar maakte vanavond dus meteen al een belangrijke.

  Bekijk de goals uit KRC Genk - Zulte Waregem (0-2)

  Genk koud gepakt door Bjørdal

  De kampioen begon nochtans met goede moed aan de wedstrijd en bijna was het ook meteen raak. Bossut, terug in het Waregemse doel, weigerde echter om zich oog in oog met Samatta gewonnen te geven. Zulte Waregem nam meteen over toen Coucke een steekje liet vallen, maar Dewaest raapte dat op de doellijn nog net op.

   

  De thuisploeg was nog maar half bekomen van de schrik toen Essevee daar opnieuw was met een zorgvuldig uitgespeelde aanval. Bjørdal werkte de bal in de verste hoek en sloeg de Luminus Arena met verstomming. Genk was aangeslagen en verviel in dezelfde fouten als vorige week tegen Mechelen. Het ontwikkelde te weinig tempo en kon de organisatie van de tegenstander niet op de proef stellen.

   

  Hier en daar klonk op de tribunes al gefluit, en het zou er niet beter op worden. Coucke moest zich immers schrap zetten om een strakke kopstoot van Seck en de rebound van Berahino weg te slaan. Een schuivertje van Paintsil en een bijna-kans voor Maehle konden de Limburgse pijn niet verzachten.

  VIDEO: Bossut kapt jagende Ito uit

  Berahino doet de boeken dicht

  Ook na de rust bleef Genk in hetzelfde bedje ziek. Zulte Waregem, waar Dury zijn elf basisspelers de hele wedstrijd liet staan, hoefde niet in het rood te gaan om zijn voorsprong vast te houden. Op een paar verre knallen van Hagi en wat verdwaalde voorzetten na was er amper dreiging.

   

  Plots was er dan toch een gaatje en moest Bossut aan de bak op een volley van Ito. De doelman had het geluk dat Heynen in de herneming niet de tijd had om zijn kopbal juist te richten. Even later kon Berge de aflegger van een worstelende Samatta niet benutten. Berahino had tussendoor wel nog eens fors uitgehaald tegen de benen van Coucke.

   

  De spits met een schat aan ervaring in de Premier League zou zijn goaltje toch meepikken, al was er wat meeval mee gemoeid. Zijn slappe schot week af op de hakken van Dewaest en dwarrelde in doel voor 0-2. Ook terwijl de energie bij Essevee stilaan wegsijpelde,  kwam het Genkse slotoffensief niet van de grond.

  Dewaest: "Het was al beter dan vorige week"

  Sébastien Dewaest vond het allemaal niet zo slecht. "In de tweede helft reageerden we goed. We namen de controle over en drukten, maar na de 0-2 was de match afgelopen", zei de Genkse aanvoerder.

   

  "We misten wat efficiëntie voorin, maar achterin was het ook niet allemaal goed. Het is niet top, maar het is ook geen crisis", suste de verdediger. "We hebben tijdens de week gepraat over de match tegen Mechelen en vandaag was het ook al beter."

   

  "Natuurlijk is er druk, maar we moeten hier nu lessen uit trekken en blijven werken. We wisten ook dat het niet hetzelfde zou zijn als vorig jaar. Over de titel of een plaats in de top drie spreken we nog niet. Het wordt moeilijk."

  Seck: "Hoop dat we vertrokken zijn"

  Ibrahima Seck beleefde een leuke dertigste verjaardag. "Na twee nederlagen moesten we reageren. Genk was slecht bezig, dus daar konden we van profiteren. We moesten de ruimtes klein houden en onze eigen kansen grijpen."

   

  Seck bewierookte ook een paar ploegmaats. "Berahino is een zeer goede speler. Ik hoop dat hij ons dit seizoen nog veel gaat helpen. Ook Govea is een goede voetballer. Ik speel nog niet lang met hem samen, dus dat zal steeds beter gaan", kondigde de Senegalese middenvelder aan.

   

  "Ik hoop dat we nu vertrokken zijn. De spelersgroep had een zege nodig om vertrouwen te krijgen. Hier in Genk winnen, dat zal de motor zeker aanzwengelen."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Bryan Heynen van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 93
  2. tweede helft, minuut 93. Einde! Landskampioen Genk is ziek. Het verliest nu ook in eigen huis, met 0-2 van Zulte Waregem. Bjørdal en Berahino maakten de goals voor de bezoekers.
  3. tweede helft, minuut 90. Francky Dury heeft nog steeds geen wissel doorgevoerd.
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KRC Genk, Jakub Piotrowski erin, Sander Berge eruit
  5. tweede helft, minuut 87. Je zou niet zeggen dat Racing Genk op achterstand staat. De thuisploeg maakt absoluut geen haast om er nog iets van te maken, terwijl de half geblesseerde Berge nu plaats maakt voor Piotrowski.
  6. tweede helft, minuut 84. Schotje van Berge. Alweer een magere poging van Berge, Bossut kan rustig oprapen. Het zit er gewoonweg niet in voor de kampioen.
  7. tweede helft, minuut 83. Zarandia blijft liggen na een foutje en steelt wat seconden.
  8. tweede helft, minuut 81. Benson moet de tape rond zijn kousen eerst nog aanpassen, maar mag dan toch invallen. Brengt hij een zwalpend Genk iets bij?
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Benson Manuel erin, Joseph Paintsil eruit