• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen en Waasland-Beveren hebben hun eerste punt te pakken

  einde
  11
  1. 28' - Doelpunt - Beni Badibanga (0 - 1)
  2. 27' - Verv. Andrija Vukcevic door Daam Foulon
  1. 90+3' - Geel - Leonardo Rocha
  2. 88' - Verv. Yuta Toyokawa door Flavio Ciampichetti
  3. 82' - Verv. Jean Thierry Lazare door Megan Laurent
  4. 80' - Verv. Andreas Wiegel door Xian Emmers
  5. 78' - Geel - Daam Foulon
  6. 73' - Verv. Jon Bautista door Leonardo Rocha
  7. 66' - Geel - Andreas Beck
  8. 54' - Doelpunt vrije trap - Yuta Toyokawa (1 - 1)
  9. 54' - Verv. Aboubakary Koita door Eric Asomani
  28'Beni Badibanga0 - 1
  54'Yuta Toyokawa1 - 1

  Onderin het klassement hebben Eupen en Waasland-Beveren de koek verdeeld. Badibanga opende de score voor de rust, Toyokawa maakte na de koffiepauze gelijk met een vrije trap.

  Eupen - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Waasland-Beveren geeft tien minuten na de pauze zijn voorsprong uit handen en vindt daarna nooit meer zijn prima spel van voor de rust terug.
  • Man van de match: Andreas Wiegel blijkt een prima aanwinst te zijn voor Waasland-Beveren. Hij leverde de assist voor de 0-1 en was in de tweede helft ook nog dicht bij de winnende treffer.
  • Opvallend: Het Kehrwegstadion oogde wel erg leeg op deze augustusavond. Onze man ter plaatse telde maar een goeie duizend toeschouwers, toch pijnlijk voor een wedstrijd in de hoogste klasse.

  Bekijk de goals uit Eupen - Waasland-Beveren (1-1)

  Badibanga verzilvert sterke start

  Eupen had vooraf verkondigd dat het absoluut de drie punten thuis wou houden, maar daar was op het veld weinig van te merken. Het was Waasland-Beveren dat vanaf het eerste fluitsignaal de partij in handen nam, onder het goedkeurende oog van de meegereisde Jean-Marie Pfaff.

   

  Na een kwartier leverde dat bijna de 0-1 op, maar de vlam van Koita eindigde via de vingertoppen van De Wolf tegen de lat. Op het halfuur viel het verdiende doelpunt dan toch. Wiegel leverde vanaf zijn rechterflank de perfecte voorzet af voor Badibanga, die De Wolf het nakijken gaf.

   

  Ook het tegendoelpunt inspireerde Eupen niet tot grootse daden. De thuisploeg probeerde wel op te schuiven, maar Waasland-Beveren hield de zaak achterin goed gesloten: 0-1 halfweg.

  VIDEO: Pirard knalt terugspeelbal tegen Toyokawa, bal hobbelt naast

  Eupen toont zich pas na de rust

  In het begin van de tweede helft liet Eupen dan toch wat meer dadendrang zien. Na een mislukte omhaal van Bautista waagde Keita zijn kans, hij mikte nipt naast. Even later was het wel raak voor Eupen: een vrije trap van Toyokawa verdween verrassend in één tijd in doel, doelman Pirard zag er niet te best uit.

   

  Even leek Eupen op en over de Waaslanders te zullen gaan, maar de opflakkering van de thuisploeg was van korte duur. Bij Waasland-Beveren was het vet intussen ook van de soep, waardoor de partij zienderogen verwaterde.

   

  Beide ploegen waren nog één keer dicht bij een winning goal. Wiegel kreeg de bal na een prima actie niet voorbij een Eupens been, aan de overzijde kwam invaller Rocha net te laat om af te werken. 

  Verreth: "Moesten hier altijd gewonnen hebben"

  Matthias Verreth besefte dat er meer inzat voor Waasland-Beveren. "We hebben vanavond 2 punten weggegeven. We hadden hier altijd moeten weggaan met 3 punten. Dit smaakt heel bitter", reageert Verreth.

   

  "Tijdens de rust zeiden we dat we zo snel mogelijk de 0-2 moesten maken. Maar we incasseren weer te snel die tegengoal. Dan moeten we opnieuw beginnen. We komen er wel weer door, maar we creëren niet genoeg kansen."

   

  "Het enige positieve van de avond is dat de 0 weg is. Maar we hadden 3 punten moeten tellen in plaats van 1."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Eupen en Waasland-Beveren pakken allebei hun eerste puntje van het seizoen, de wedstrijd eindigt op 1-1.
  2. Gele kaart voor Leonardo Rocha van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 93
  3. tweede helft, minuut 92. Rocha net te laat. Plots valt er nog een dikke kans uit de lucht voor Eupen. Invaller Rocha verschijnt alleen voor Pirard, maar de doelman gooit zich als eerste op de bal.
  4. tweede helft, minuut 91. Vijf minuten extra. Bij het ingaan van de vijf minuten extra tijd mikt Emmers nog eens een bal tussen de palen, geen probleem voor De Wolf.
  5. tweede helft, minuut 89. De slordigheden stapelen zich nu op. Na een vastgelopen aanval van de bezoekers wil Eupen snel tegenprikken, maar ook de thuisploeg speelt het niet goed uit. De 1-1 lijkt stilaan onafwendbaar.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Flavio Ciampichetti erin, Yuta Toyokawa eruit
  7. tweede helft, minuut 84. De 1-1 is gewettigd, want Waasland-Beveren heeft het meteen na de rust veel te gemakkelijk uit handen gegeven. Stef Wijnants in Sporza op Radio 1.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAS Eupen, Megan Laurent erin, Jean Thierry Lazare eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Emmers jr. in de ploeg. Xian Emmers, pas ingevallen, laat zich meteen zien. Hij brengt prima voor doel, Verreth begaat handspel bij de controle. Emmers is de zoon van gewezen Rode Duivel Marc Emmers.
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Waasland-Beveren, Xian Emmers erin, Andreas Wiegel eruit