Anderlecht komt ook tegen 10 spelers van KV Mechelen niet tot scoren

 1. 45+4' - Verv. Dante Vanzeir door Sofiane Bouzian
 2. 45+3' - Rood - Yannick Thoelen
 3. 38' - Verv. Jules Van Cleemput door Aster Vranckx
 1. 85' - Geel - Sofiane Bouzian
 2. 82' - Verv. Michel Vlap door Yari Verschaeren
 3. 77' - Geel - Nikola Storm
 4. 60' - Verv. Jéremy Doku door Luka Adzic
 5. 60' - Verv. Pieter Gerkens door Isaac Thelin
 6. 57' - Verv. William Togui door Igor De Camargo

Anderlecht heeft ook zijn 3e match onder Vincent Kompany niet kunnen winnen. Promovendus KV Mechelen moest wel hemel en aarde bewegen om met zijn tienen zijn ongeslagen status in het prille seizoen te behouden.

Anderlecht-KV Mechelen in een notendop

 • Sleutelmoment: Vlak voor de rust torpedeert KVM-doelman Thoelen de doorgebroken Amuzu, een actie die hij met rood moet bekopen. Toch zal zijn onervaren vervanger Bouzian het in de 2e helft prima doen, ook al creëerde Anderlecht met een man meer niet al te veel kansen.

 

 • Man van de Match: Vincent Kompany werd samen met de ook al sterke Philippe Sandler nauwelijks op de proef gesteld defensief. Toch toonde de speler-manager met zijn vlijmscherpe dieptepasses in hoogsteigen persoon hoe hij wil dat Anderlecht in de toekomst zal spelen.

 

 • Opvallend 1: Het puzzelwerk van Kompany en co blijft maar voortduren. Nu werd de 17-jarige Sardella (met succes) uitgeprobeerd op de rechtsachter. In totaal liet Kompany al 22 spelers opdraven in amper 3 matchen. 

 

 • Opvallend 2: Sinds het doelpunt van Vlap in de openingsmatch tegen KV Oostende wacht Anderlecht al 257 minuten (+ extra tijd) op een doelpunt. Je hoeft niet lang te zoeken waar het schoentje knelt.

Sterke openingsfase krijgt geen vervolg bij Anderlecht

Voor de 3e match op een rij had Vincent Kompany enkele verrassingen in petto voor de volgers: de 17-jarige Sardella mocht debuteren, Samir Nasri kreeg op het middenveld de voorkeur op Yari Verschaeren.

 

De eerste 20 minuten leken het gelijk van Kompany te bewijzen, want het was dan misschien nog geen champagnevoetbal, maar met al die jonkies op het veld toch zeker Kidibul-voetbal. Vooral Doku leek zijn dagje te hebben. Toch liep het telkens goed af voor KV Mechelen.

 

Die beloftevolle openingsfase kreeg, net zoals in de vorige matchen van Anderlecht, geen vervolg. Razendsnel verdwenen de bubbels uit de fles. Toch was er vlak voor de rust nog 1 moment dat de match leek te doen kantelen. Doelman Thoelen tackelde Amuzu buiten zijn strafschopgebied en mocht inrukken van scheidsrechter Visser.

Thoelen torpedeert Amuzu en krijgt rood

Anderlecht schiet pas laat na de rust wakker

Anderlecht had nog 45 minuten om met een man meer KV Mechelen uit te tellen. Maar de kaars van de talentjes ging opnieuw snel uit. Bijna een halfuur lang was er weinig meer dan wat steriele druk van de thuisploeg.

 

Ook met de pas herstelde Thelin als stormram voorin was er niet meteen verbetering merkbaar. Pas in het laatste kwartier moest KV Mechelen alle zeilen bijzetten, ook met de entree van Verschaeren. Samen met ook nog Zulj en Vlap nam hij de debuterende KVM-doelman Bouzian onder vuur, al hoefde die laatste geen mirakels te verrichten om de 0 op het bord te houden.

 

KV Mechelen  kan ondanks een vrij zwaar programma (Zulte Waregem, Genk en Anderlecht) pronken met een 7 op 9. Anderlecht geraakt met een 2e puntje niet weg uit de rechterkolom. Met matchen tegen Kortrijk, Genk, Standard, Antwerp en Club Brugge in het verschiet wachten Kompany nog enkele moeilijke weken.

Doku krijgt handen op elkaar na fenomenale versnelling

Simon Davies: "Beste voetbal dat we al brachten"

 • Simon Davies (coach Anderlecht): "Dit was het beste voetbal dat we het hele seizoen al gebracht hebben. KV Mechelen deed het met zijn tienen wel goed en toen moesten we hopen op een moment, dat er uiteindelijk niet kwam. Maar 11 tegen 11 waren we fantastisch. Alleen namen we onze kansen niet. Meer dan ooit besef ik nu dat als we dat laatste stukje wel goed krijgen we een goed seizoen zullen spelen. Als we zo voortdoen, zullen we nog veel winnen. Maar de bal moet eens aan het rollen gaan."

 

 • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Dit is een goed punt, maar het was wel een moeilijke match. We speelden geen goeie match, omdat de zaken die we hadden afgesproken niet werden uitgevoerd. Het positieve is wel dat we met zijn tienen voor elkaar hebben gevochten. De 2e helft duurde heel lang. We hebben toch nog geprobeerd om te voetballen, maar misschien niet genoeg. Ik vond het wel schitterend hoe Vranckx (16) en Bouzian (19) debuteerden. Dat is niet evident in deze sfeer, maar ze hebben zich meer dan staande gehouden."

Persconferentie van de coaches:

KVM-fans zingen Vrancken toe: "We worden kampioen"

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 94. Einde: 0-0. Visser maakt een einde aan de wedstrijd. Bij KV Mechelen vieren ze het gelijkspel als een overwinning. Anderlecht was 90 minuten baas, maar kreeg het Mechelse blok, zelfs met een man meer, niet ontwricht.
 3. tweede helft, minuut 93. Kompany! Bijna is het Kompany zelf die Anderlecht over de streep trekt, maar zijn kopbal gaat toch nog ver naast.
 4. tweede helft, minuut 93. Anderlecht krijgt nog een corner. Dat moet zowat het laatste wapenfeit worden wellicht.
 5. tweede helft, minuut 92. Anderlecht verdient uiteraard een overwinning en heeft ook genoeg kansen gekregen. Peter Vandenbempt.
 6. tweede helft, minuut 91. Verschaeren is goed ingevallen en is ook heel aanwezig. Klein minpuntje: zijn voorzet had toch beter gemogen, want die belandt nu in de armen van Bouzian.
 7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 8. tweede helft, minuut 88. Verschaeren op Bouzian. Verschaeren wordt dan toch even vrijgelaten in het strafschopgebied, maar hij zelf ook te verrast om het Bouzian moeilijker te maken. De jonge doelman maakt wel een secure indruk sinds zijn invalbeurt.
 9. tweede helft, minuut 87. Knappe actie van Verschaeren, die ervoor kiest om zijn man uit te kappen in de 16. Het oogt mooi, maar zo is er wel weer wat tijd verstreken en staat KV Mechelen weer in positie.
 10. tweede helft, minuut 86. De Camargo, de diepste man van KV Mechelen, staat al een hele tijd maar een paar meter hoger dan zijn eigen strafschopgebied. Anderlecht moet echt tegen een muur opboksen.
 11. Gele kaart voor Sofiane Bouzian van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 85
 12. tweede helft, minuut 84. De druk van Anderlecht blijft aanhouden, de spanning evenzeer. Bij KV Mechelen bidden ze nu natuurlijk voor een puntje, wat gezien het matchverloop een geweldig succes zou zijn.
 13. tweede helft, minuut 82. Nasri zal de 90 minuten volmaken, maar er is toch nog veel werk aan. Van zo'n speler verwacht je toch meer flitsende acties. Peter Vandenbempt.
 14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Anderlecht, Yari Verschaeren erin, Michel Vlap eruit
 15. tweede helft, minuut 81. Daar is Verschaeren! Jari Verschaeren krijgt dan toch nog een tiental minuten van Davies (of is het Kompany?). Hij komt Vlap vervangen.
 16. tweede helft, minuut 80. Weer geen goal. De combinatie Kompany-Vlap lijkt wel te werken. De Nederlander heeft de bal nu wel aan touwtje hangen, maar de hoek is te klein. Hij legt hem op de dak van het doel.
 17. tweede helft, minuut 80.
 18. tweede helft, minuut 79. Bijna Zulj! Zulj kan zich bijna in de harten van het Anderlecht-publiek spelen. Thelin legt de bal terug op de Oostenrijker, die de bal hoog uit de lucht plukt met een volley maar het pakketje aan de verkeerde kant van de paal dropt.
 19. tweede helft, minuut 79. Thelin kan zich doorzetten na eindelijk eens een aanval van Anderlecht met wat gif in. De Zweed wordt vlak voor de neus van Bouzian gestuit. Correct, zo denken we, want de VAR houdt zich koest.
 20. Gele kaart voor Nikola Storm van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 77