• home
 • video
 • pas verschenen

  Slotminuut nekt 9 spelers van Waasland-Beveren bij Cercle Brugge

  einde
  32
  1. 16' - Doelpunt - Serge Gakpé (1 - 1)
  2. 2' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (0 - 1)
  1. 90' - Doelpunt - Nabil Alioui (3 - 2)
  2. 84' - Geel 2 - Maximiliano Caufriez
  3. 83' - Verv. Karlo Lulic door Jur Schryvers
  4. 78' - Verv. Gianni Bruno door Nabil Alioui
  5. 78' - Verv. Serge Gakpé door Dylan de Belder
  6. 77' - Geel 2 - Aleksandar Boljevic
  7. 77' - Verv. Stefan Milosevic door Francesco Forte
  8. 75' - Verv. Floriano Vanzo door Denzel Jubitana
  9. 75' - Geel - Aleksandar Boljevic
  10. 71' - Doelpunt - Franko Andrijaševic (2 - 2)
  11. 54' - Doelpunt strafschop - Gianni Bruno (2 - 1)
  12. 53' - Geel - Maximiliano Caufriez
  2'Aleksandar Boljevic0 - 1
  16'Serge Gakpé1 - 1
  54'Gianni Bruno2 - 1
  71'Franko Andrijaševic2 - 2
  90'Nabil Alioui3 - 2

  Cercle Brugge heeft zijn toeschouwers getrakteerd op een zege tegen Waasland-Beveren. Na een gekke match gingen 9 spelers van Waasland-Beveren onderuit in de slotminuut: 3-2.

  Cercle Brugge - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment:  Als na Boljevic ook Caufriez moet inrukken met een tweede gele kaart, krijgt Waasland-Beveren het wel heel benauwd. Het is uiteindelijk invaller Alioui die het numerieke overwicht omzet in de winning goal.
  • Man van de match:  Xavier Mercier was de motor op het middenveld van Cercle. Met zijn creatieve ingevingen deed hij Waasland-Beveren meer dan eens pijn.
  • Opvallend: Een vermeende penalty voor Cercle mondde uiteindelijk uit in een penalty voor Waasland-Beveren, nadat de VAR ref Geldhof naar de monitor  had gestuurd om een eerdere fase te gaan beoordelen.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Waasland-Beveren (3-2)

  Cercle Brugge klaart de klus tegen negen man

  Waasland-Beveren had wat recht te zetten na de 5-1-pandoering bij Union en startte gretig. Al na twee minuten stond Boljevic op de juiste plaats om er 0-1 van te maken. Cercle gaf niet thuis in de openingsfase, maar kwam op het

  kwartier toch langszij. Met een gekruist schot deed Gakpé de sterke start van Waasland-Beveren helemaal teniet.

   

  In het vervolg van de eerste helft waren er nog kansen aan beide kanten, maar de doelmannen deden hun job prima en hielden de 1-1-stand op het bord.

   

  Vroeg in de tweede helft was het Cercle dat op voorsprong klom. Na een penaltyfout van Caufriez faalde Bruno niet vanaf elf meter: 2-1.

   

  Even later leek Bruno zelf een nieuwe penalty af te dwingen, maar de VAR stuurde ref Geldhof naar de monitor. Tot ieders verbazing kende Geldhof een penalty toe aan Waasland-Beveren, wegens handspel in een eerdere fase. Consternatie alom, maar Boljevic knalde de strafschop tegen de lat, waardoor het toch gewoon 2-1 bleef.

   

  Even later kwam Waasland-Beveren alsnog op gelijke hoogte. Andrijaševic kopte de bal van dichtbij tegen de touwen en deed zo de penaltymisser van Boljevic vergeten.

   

  In de slotfase liep het toch nog grondig fout bij Waasland-Beveren. Boljevic en Caufriez werden allebei uitgesloten met twee keer geel, en tegen negen Waaslanders kon Cercle de klus uiteindelijk toch klaren. Invaller Alioui knikte in minuut 90 de winning goal tegen de touwen: 3-2 na een toch wel vreemde wedstrijd.

  VIDEO: Penalty voor Cercle wordt na tussenkomst VAR een penalty voor Waasland-Beveren

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Cercle Brugge wint met 3-2 van Waasland-Beveren, dat de wedstrijd met negen beëindigde.
  2. tweede helft, minuut 90. Alioui kopt raak. Bij het ingaan van de extra tijd moeten de negen van Waasland-Beveren zich gewonnen geven. Invaller Alioui kopt raak op aangeven van Mercier: 3-2 voor Cercle Brugge.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Nabil Alioui van Cercle Brugge. 3, 2.
  4. tweede helft, minuut 87. Druk van Cercle. Cercle probeert het numerieke overwicht uit te buiten, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht. Meer dan een ongevaarlijke hoekschop kan de thuisploeg voorlopig niet forceren.
  5. tweede helft, minuut 84. Waasland-Beveren met negen. Ook Caufriez wordt met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Waasland-Beveren blijft nog met negen over.
  6. Tweede gele kaart voor Maximiliano Caufriez van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 84
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Waasland-Beveren, Jur Schryvers erin, Karlo Lulic eruit
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Nabil Alioui erin, Gianni Bruno eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Dylan de Belder erin, Serge Gakpé eruit