Jupiler Pro League - speeldag 4 - 13/04/19 - 20:00
71'
Franko Andrijaševic
2 - 2
71'

Cercle Brugge heeft zijn toeschouwers getrakteerd op een zege tegen Waasland-Beveren. Na een gekke match gingen 9 spelers van Waasland-Beveren onderuit in de slotminuut: 3-2.

Cercle Brugge - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment:  Als na Boljevic ook Caufriez moet inrukken met een tweede gele kaart, krijgt Waasland-Beveren het wel heel benauwd. Het is uiteindelijk invaller Alioui die het numerieke overwicht omzet in de winning goal.
  • Man van de match:  Xavier Mercier was de motor op het middenveld van Cercle. Met zijn creatieve ingevingen deed hij Waasland-Beveren meer dan eens pijn.
  • Opvallend: Een vermeende penalty voor Cercle mondde uiteindelijk uit in een penalty voor Waasland-Beveren, nadat de VAR ref Geldhof naar de monitor  had gestuurd om een eerdere fase te gaan beoordelen.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Waasland-Beveren (3-2)

Cercle Brugge klaart de klus tegen negen man

Waasland-Beveren had wat recht te zetten na de 5-1-pandoering bij Union en startte gretig. Al na twee minuten stond Boljevic op de juiste plaats om er 0-1 van te maken. Cercle gaf niet thuis in de openingsfase, maar kwam op het

kwartier toch langszij. Met een gekruist schot deed Gakpé de sterke start van Waasland-Beveren helemaal teniet.

In het vervolg van de eerste helft waren er nog kansen aan beide kanten, maar de doelmannen deden hun job prima en hielden de 1-1-stand op het bord.

Vroeg in de tweede helft was het Cercle dat op voorsprong klom. Na een penaltyfout van Caufriez faalde Bruno niet vanaf elf meter: 2-1.

Even later leek Bruno zelf een nieuwe penalty af te dwingen, maar de VAR stuurde ref Geldhof naar de monitor. Tot ieders verbazing kende Geldhof een penalty toe aan Waasland-Beveren, wegens handspel in een eerdere fase. Consternatie alom, maar Boljevic knalde de strafschop tegen de lat, waardoor het toch gewoon 2-1 bleef.

Even later kwam Waasland-Beveren alsnog op gelijke hoogte. Andrijaševic kopte de bal van dichtbij tegen de touwen en deed zo de penaltymisser van Boljevic vergeten.

In de slotfase liep het toch nog grondig fout bij Waasland-Beveren. Boljevic en Caufriez werden allebei uitgesloten met twee keer geel, en tegen negen Waaslanders kon Cercle de klus uiteindelijk toch klaren. Invaller Alioui knikte in minuut 90 de winning goal tegen de touwen: 3-2 na een toch wel vreemde wedstrijd.

90+5'

Afgelopen! Cercle Brugge wint met 3-2 van Waasland-Beveren, dat de wedstrijd met negen beëindigde.
90+1'
90+1'

90'

Alioui kopt raak

Bij het ingaan van de extra tijd moeten de negen van Waasland-Beveren zich gewonnen geven. Invaller Alioui kopt raak op aangeven van Mercier: 3-2 voor Cercle Brugge.
87'

Druk van Cercle

Cercle probeert het numerieke overwicht uit te buiten, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht. Meer dan een ongevaarlijke hoekschop kan de thuisploeg voorlopig niet forceren.
84'

Waasland-Beveren met negen

Ook Caufriez wordt met een tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Waasland-Beveren blijft nog met negen over.
83'
78'
77'

Rood voor Boljevic

De jubileummatch van Boljevic eindigt in mineur. Hij pakt twee keer geel in enkele minuten tijd en wordt uitgesloten.
75'
71'

Dan toch 2-2

We zijn amper bekomen van die gekke fase van daarnet, maar nu staat het toch 2-2. Andrijaševic troeft Ueda af in de zestien meter en kopt de gelijkmaker tegen de touwen.
68'
67'

Boljevic tegen de lat!

Onvoorstelbaar! Boljevic knalt de penalty tegen de onderkant van de lat, het blijft gewoon 2-1.
66'

Penalty voor Waasland-Beveren!

Onwaarschijnlijke wending: de VAR had het blijkbaar over een eerdere fase in de zestien van Cercle, waar de bal tegen de arm van Marega ging. En dus krijgen we geen penalty voor Cercle, maar voor Waasland-Beveren!
65'

Opnieuw penalty voor Cercle?

Bruno dwingt nu zelf een nieuwe penalty af na een prima pass van Mercier. Of niet? De VAR mengt zich en stuurt Geldhof naar de monitor.