Oekraïense WK-droom eindigt in tranen, Wales mag wel naar WK in Qatar

  1. 35' - Doelpunt - Gareth Bale (1 - 0)
  2. 33' - Geel - Vitaliy Mykolenko
  3. 4' - Geel - Daniel James
  4. 3' - Geel - Joe Allen
  1. 90+6' - Geel - Mykhaylo Mudryk
  2. 90+4' - Verv. Neco Williams door Rhys Norrington-Davies
  3. 84' - Verv. Gareth Bale door Harry Wilson
  4. 78' - Verv. Viktor Tsyhankov door Mykhaylo Mudryk
  5. 78' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Artem Dovbyk
  6. 72' - Verv. Daniel James door Brennan Johnson
  7. 71' - Verv. Taras Stepanenko door Serhiy Sydorchuk
  8. 71' - Verv. Ruslan Malinovskiy door Mykola Shaparenko
  35'goalGareth Bale1 - 0

  Wales heeft een einde gemaakt aan de Oekraïense WK-droom. Wales won in eigen huis met 1-0 dankzij een owngoal van Andrij Jarmolenko en mag voor het eerst sinds 1958 naar het WK. Oekraïne had veel pech bij de afwerking.

  Bekijk de pijnlijke owngoal van Jarmolenko

  Moedig Oekraïne krijgt met owngoal deksel op de neus

  Ondanks de vocale steun van een uitverkocht stadion in Cardiff was Oekraïne de betere ploeg in Wales in een emotioneel beladen duel. Maar de Welshe doelman Hennessey lag telkens in de weg. En net na het halfuur sloeg het noodlot toe voor Oekraïne.

   

  Jarmolenko schatte een vrije trap van Gareth Bale verkeerd in en verschalkte zijn eigen doelman met een rake kopbal: 1-0 voor Wales tegen de gang van het spel in. 

   

  Oekraïne was aangeslagen, maar omdat Ramsey, Bale en Johnson de 2-0 lieten liggen, bleef Oekraïne hopen op een gelijkmaker. Jaremstsjoek kreeg een rebound niet in doel en Hennessey had in de slotfase nog een redding in huis op de kopbal van Dovbyk.

   

  Ondanks 61 procent balbezit, 24 doelpogingen waarvan 9 binnen het kader, eindigde de wedstrijd met Oekraïense tranen. Zowel op het veld als in de tribune. Wales, dat op het WK in groep B terecht komt met Engeland, de Verenigde Staten en Iran, mag voor het eerst sinds 1958 naar de eindronde van het WK voetbal.

  De zege van Wales maakt een einde aan de emotionele missie van Oekraïne om zich ondanks de inval van Rusland te plaatsen voor het WK voetbal in Qatar later dit jaar. 

   

  Die oorlog begon 102 dagen geleden, maar de wedstrijd tegen Wales zorgde voor een aangename afleiding. Zelfs in hoofdstad Kiev, die vandaag weer beschoten werd, kon de wedstrijd bekeken worden in cafés.

   

  Voor de wedstrijd werd een vredesboodschap getoond op de schermen in het stadion van Cardiff. Het Oekraïense volkslied werd onthaald op applaus van de Welshe fans.

  Vreugde bij Wales, verdriet bij Oekraïne

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: 1-0. Wales houdt stand en plaatst zich ten koste van Oekraïne voor het WK in Qatar. Het is voor de eerste keer sinds 1958 dat Wales het WK bereikt. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Mykhaylo Mudryk van Oekraïne tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Wales, Rhys Norrington-Davies erin, Neco Williams eruit
  5. tweede helft, minuut 84. Oekraïne krijgt de bal er niet in. Invaller Artem Dovbyk komt dicht bij de gelijkmaker, maar hij ziet zijn kopbal nog gered worden door Wales-doelman Hennessey.  .
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Wales, Harry Wilson erin, Gareth Bale eruit
  7. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Oekraïne, Mykhaylo Mudryk erin, Viktor Tsyhankov eruit
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Oekraïne, Artem Dovbyk erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  9. tweede helft, minuut 76. Ook Gareth Bale laat 2-0 liggen. Gareth Bale heeft de 2-0 aan de voet, maar met een ultieme reflex kan de Oekraïense doelman het schot nog pareren.  .
  10. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Wales, Brennan Johnson erin, Daniel James eruit
  11. tweede helft, minuut 71. De wanhoop neemt langzaamaan de overhand bij de Oekraïense supporters in het stadion in Cardiff. De tijd begint te dringen. .
  12. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Oekraïne, Serhiy Sydorchuk erin, Taras Stepanenko eruit
  13. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Oekraïne, Mykola Shaparenko erin, Ruslan Malinovskiy eruit
  14. tweede helft, minuut 58. Het wil maar niet lukken voor Oekraïne. Eerst krijgt Jaremtsjoek een rebound niet in doel, even later komt Jarmolenko een teen tekort om de gelijkmaker in doel te schuiven. .
  15. tweede helft, minuut 50. De tweede helft begint met een grote kans voor Wales, maar Aaron Ramsey laat de 2-0 winnen na een snelle tegenaanval. .
  16. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  17. eerste helft, minuut 48 match afgelopen
  18. eerste helft, minuut 40. Wales komt goed weg. Jarmolenko wordt aangetikt in de zestien en gaat liggen. Scheidsrechter Lahoz ziet er geen graten in en ook de VAR grijpt - na een potential penalty check - niet in. .
  19. eerste helft, minuut 37.
  20. eerste helft, minuut 36.