Ga naar de inhoud
Burgess is de held met de late 2-1.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
12
6
4
2
0
17
7
2
Toulouse FC
11
6
3
1
2
8
9
3
Union
8
6
2
2
2
5
8
4
LASK
3
6
1
5
0
6
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0
UnionLASK
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Atilla Karaoglan
stadion
Lotto Park
toeschouwers
11426

Burgess scoort levensbelangrijke winning goal voor Union in de 94e minuut

 do 26 oktober 2023 22:55
Union
einde
2-1
LASK
  1. 24' - Doelpunt - Moses Usor (0 - 1)
  2. 26' - Geel - George Bello
  3. 28' - Geel - Robert Zulj
  1. 64' - Verv. Alessio Castro-Montes door Casper Terho
  2. 64' - Verv. Kevin Rodríguez door Dennis Eckert Ayensa
  3. 67' - Verv. Marin Ljubicic door Ibrahim Mustapha
  4. 72' - Verv. Filip Stojkovic door Florian Flecker
  5. 75' - Verv. Lazare Amani door Noah Sadiki
  6. 76' - Verv. Moses Usor door Andrés Andrade
  7. 80' - Geel - Charles Vanhoutte
  8. 84' - Doelpunt strafschop - Cameron Puertas (1 - 1)
  9. 88' - Geel - Christian Burgess
  10. 90+1' - Geel - Sascha Horvath
  11. 90+3' - Geel - Maksym Talovierov
  12. 90+4' - Doelpunt - Christian Burgess (2 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 3 - 26/10/23 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
24'
Moses Usor
0 - 1
Moses Usor
24'
84'
Cameron Puertas
84'
Cameron Puertas
1 - 1
90+4'
Christian Burgess
90+4'
Christian Burgess
2 - 1

Union heeft zijn kansen op Europese overwintering gaaf gehouden door een late goal van Burgess tegen de Oostenrijkers van LASK. Christian Burgess was de grote held met een doelpunt vlak voor affluiten.

Union-LASK kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Het lijkt een pijnlijke avond te worden voor Union, maar in de slotfase gaat het licht plots uit bij Luckeneder. Vanaf de stip pakt Puertas het cadeautje van de LASK-verdediger netjes uit.

 

  • Man van de Match: Voor rust was hij net als de andere Unionisten afwezig, maar erna was Lapoussin alomtegenwoordig.

 

  • Op naar de tweede ronde? Met 4 op 9 en dankzij de 5-1 van Liverpool tegen Toulouse springt Union naar de tweede plaats in zijn groep. Europees overwinteren lijkt bijna zeker.

Onherkenbaar Union voor rust

In eigen land is Union autoritair leider, maar in de Europa League wil(de) het voor de Brusselaars dit seizoen niet lukken. 

 

In het Lotto Park wilde de competitieleider daar absoluut verandering in brengen, maar voor de rust gaf het niet thuis tegen LASK Linz. Na een dik kwartier spelen was het al een eerste keer alarmfase rood, gelukkig voor Union keerde Mac Allister nog net voor de lijn.

 

Uitstel, maar geen afstel voor de bezoekers, die niet veel later wel het net van Moris deden trillen. Usor werd aan de tweede paal helemaal vergeten en kon niet meer missen. 

 

Het antwoord van de “thuisploeg” kwam weinig verrassend van smaakmaker Amoura. Hij bleef ijzig kalm oog-in-oog met Lawal en schoof de gelijkmaker netjes binnen.

 

Lang kon hij niet genieten van zijn 7e goal in 7 wedstrijden want de Turkse ref had in de opbouw een lichte duwfout van Lazare gezien en keurde de 1-1 terecht af.

 

Union mocht nog van geluk spreken dat het na rust niet één, maar twee goals moest ophalen, want Moris bracht in de toegevoegde tijd van de eerste helft nog uitstekend redding met een beenveeg op een schot van Ljubicic.

Onvermijdelijke Burgess doet Lotto Park ontploffen

Na de koffie beperkte LASK zich tot verdedigen. Het kreeg via diezelfde Ljubicic wel eerst nog een mogelijkheid op 0-2, maar nadien zakten de Oostenrijkers compleet weg.

 

Zonder echt gevaarlijk te zijn, was Union baas in de tweede helft, maar de bal viel nooit goed. Ook niet voor Ayensa, die na meer dan een maand blessureleed weer op het veld verscheen.

 

Pas na een duidelijke fout van de anders zo betrouwbare Luckeneder op de ongrijpbare Lapoussin kreeg Union een niet te missen kans vanaf de stip. Puertas faalde niet en zorgde zo voor de oververdiende gelijkmaker.

 

De Brusselaars namen geen vrede met één punt, ze wilden er absoluut drie. Diep in de toegevoegde tijd bezorgde uitgerekend clubicoon Burgess Union die ook met een rake kopbal. 

Deze comeback is mentaal heel leuk, maar we moeten ons toch afvragen waarom we in de eerste helft zo hebben afgezien.

Reacties:

  • Alexander Blessin: "Ik denk dat we onder mij nog nooit zo'n slechte eerste helft hebben gespeeld als nu het geval was. We maakten fouten en konden niet om met hun pressing. Gelukkig was er nog een tweede helft. Deze comeback is mentaal heel leuk, maar we moeten ons toch afvragen waarom we in de eerste helft zo hebben afgezien. We hebben nog veel werk. Toch moeten we hier ook van genieten, maar het is mijn rol om te kijken wat beter kan. We hebben alles in eigen handen en gaan nu voor nog eens 4 punten."

 

  • Christian Burgess: "Dit is één van de momenten waar ik na mijn carrière zal op terugkijken. Ik voelde pure vreugde, passie en opluchting na mijn goal. LASK speelde een goede wedstrijd en ik was wat ontgoocheld hoe we reageerden na de 0-1. Na rust hebben we goed gereageerd en zorgden de late goals voor veel extase. We zijn nu halfweg en nu volgt opnieuw een belangrijke wedstrijd in Linz."
 
  • Loïc Lapoussin: "We hebben dit scenario al meermaals meegemaakt. Een wedstrijd is pas gedaan als er gefloten is. In de eerste helft hadden we veel problemen, maar na de rust hebben goed gecorrigeerd en zijn we sneller beginnen te spelen. Daar kwamen kansen uit en die hebben we uiteindelijk nog afgemaakt ook."
 
  • Charles Vanhoutte: "Het was heel leuk, zeker op het einde. Dat zijn de leukste zeges. De opluchting is heel groot en je weet eigenlijk niet meer wat je doet op zo'n moment. De trainer heeft ons na de rust een beetje op onze plaats gezet en op basis van de tweede helft verdienen we deze zege ook. We wisten op voorhand dat deze wedstrijden tegen LASK sleutelwedstrijden zouden worden voor het verdere verloop. De eerste opdracht is tot een goed einde gebracht, nu gaan we naar daar."

 

  • Cameron Puertas: "Ookal was de eerste helft moeilijk, ik heb nooit getwijfeld. In de tweede helft zijn we erin geslaagd alles om te draaien. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en ben blij dat het goed is uitgedraaid. De vrije trap? We weten waar "Chris" gaat staan en ik heb de bal daar goed gegeven. Nu hebben we nog drie finales om in de volgende ronde te raken."

Bekijk de reacties:

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+6'

Einde: 2-1

Het is meteen ook afgelopen in Anderlecht. Op de valreep houdt Union de drie punten thuis en op basis van de tweede helft is de zege van de Belgische competitieleider dik verdiend.

90+5'

Onwaarschijnlijk! Burgess kopt Union seconden voor affluiten op 2-1

90+4'

Burgess maakt er toch nog 2-1 van!

Puertas brengt de bal uitstekend voor doel en het is Burgess die er aan de tweede nog zijn knikker tegen zet. De Engelsman bezogt Union zo nog de drie punten en of hij daar blij mee is!

90+4'

Hands

Na hands van Talovierov krijgt Union nog een vrije trap net buiten de grote rechthoek. Valt de bal nog goed voor de Brusselaars?

90+1'

Op z'n typische manier jent Burgess Horvath wat. Die kan dat niet appreciëren en loopt tegen geel aan.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

De toegevoegde tijd is in zicht. Union wil absoluut de drie punten en blijft naar voren trekken.

89'

De vrije trap van Puertas kan eindelijk genomen worden, maar een doelkans levert die niet op.

88'

Voor een opstootje in de zestien krijgt Burgess meteen geel van de Turkse scheidsrechter. Die is het daar uiteraard niet mee eens en laat dat duidelijk zien.

88'

Sadiki wordt aan de linkerkant foutief afgestopt. Vrije trap voor Union op een meter of 30. 

85'

Lapoussin lokt strafschop uit, Puertas mist niet: 1-1

85'

Union wil meer en bij LASK lijkt de tank leeg. Zit er nog een zege in voor de thuisploeg?

84'

Puertas faalt niet!

Lawal zit in de juiste hoek, maar de penalty van Puertas is perfect geplaatst: 1-1.