Wel vuurwerk naast, niet op het veld: Antwerp onderuit na late strafschopgoal

  1. 30' - Geel - Radja Nainggolan
  1. 90+8' - Geel - Birger Verstraete
  2. 90+8' - Geel - Michael Frey
  3. 90+6' - Geel - Gonçalo Paciência
  4. 90+4' - Verv. Djibril Sow door Lucas Tuta
  5. 90+2' - Doelpunt strafschop - Gonçalo Paciência (0 - 1)
  6. 87' - Verv. Rafael Borré door Gonçalo Paciência
  7. 78' - Verv. Benson Manuel door Koji Miyoshi
  8. 73' - Verv. Makoto Hasebe door Stefan Ilsanker
  9. 73' - Verv. Sam Lammers door Jesper Lindström
  10. 68' - Verv. Mbwana Samatta door Pieter Gerkens
  90+2'penalty goalGonçalo Paciência0 - 1

  Antwerp heeft geen al te beste Europese beurt gemaakt thuis tegen Frankfurt. Enkele supporters gooiden met voetzoekers tijdens de wedstrijd, maar voor de rest was er op het veld amper wat te beleven. Een scoreloos gelijkspel lag voor het rapen, maar Antwerp deed zichzelf de das om met een strafschopfout van Almeida helemaal op het einde.

  Antwerp-Frankfurt in een notendop

  • Sleutelmoment: Antwerp verdiende een punt na een evenwichtige partij zonder veel kansen. Maar toen ging bij Almeida het licht uit. Hij verloor de bal op zijn eigen helft, wou dat foutje zelf rechtzetten en gaf een strafschop weg.
  • Man van de match: Bij Antwerp viel Benson op met enkele frisse dribbels en ook De Laet was weer zichzelf, maar toch een speciale vermelding voor Frankfurt-doelman Trapp. Hij bleef kalm, ook al werden er voetzoekers voor zijn voeten gegooid.
  • Opvallend: Frankfurt kon dit seizoen nog geen enkele match winnen, tot nu.

  Bekijk het verslag:

  Onnodig verlies voor Antwerp dat het zichzelf lastig maakt in groep D

  Priske begon zonder topschutter Frey aan de Europese thuismatch, maar dat pakte toch niet helemaal goed uit. Antwerp trok na een moeilijk wedstrijdbegin, de partij wel weer in evenwicht, maar grote kansen bleven uit. 

   

  Wat noteerden we wel? Een schotje van Fischer in de handen van de doelman, een optimistische krul van Verstraete en een poging van Benson in het zijnet. Ook de bezoekers konden Butez geen schaamrood op de wangen bezorgen.

   

  Na de pauze werd Frey dan toch maar in de ploeg gegooid, maar ook hij kon de bakens niet verzetten. De beste kans van de thuisploeg kwam op de naam van Almeida. Hij kon zijn hoofd tegen een vrijschop zette, maar Trapp werkte weg.

   

  Aan de andere kant van het veld kwam Almeida minder gunstig uit de verf. In de 90e minuut verslikte hij zich in een bal en zo kon Lindström ermee aan de haal. Almeida ging er opnieuw achteraan, maar gaf dan een strafschop weg. Die zette Paciencia zonder aarzelen om.

   

  Antwerp blijft nu met lege handen achter in groep D en zal het knap lastig hebben om nog in de Europa League te overwinteren. Ook naast het veld maakte de club geen al te beste beurt. Enkele heethoofden bekogelden de bezoekende doelman tot twee keer toe met voetzoekers en andere projectielen en enkelingen klommen ook het terrein op.

  Priske: "We kunnen dit niveau aan, maar moeten geconcentreerd blijven"

  "Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als twee weken geleden in Griekenland. Ik ben ontgoocheld na een nederlaag die niet nodig was", vertelde Priske na de tweede Europese nederlaag van Antwerp.

   

  "Almeida speelde een heel goede wedstrijd en dan maakt hij net dat kleine foutje. Dat is jammer, maar zo is voetbal. Ik was eigenlijk heel tevreden over mijn defensie vandaag. We gaven voor het eerst sinds lang weinig kansen weg."

   

  "Maar in balbezit was het slecht. De laatste pass, de laatste controle, de afwerking, de laatste beslissing, ... dat was niet goed."

   

  "Die 0 op 6 doet pijn, dat is hard. Eigenlijk hadden we nu minstens twee punten moeten hebben. We kunnen dit niveau aan, dat is duidelijk. Maar we moeten 90 minuten volledig geconcentreerd blijven."

   

  Priske betreurde ook de ongeregeldheden in de tribunes. "Ik denk dat het duidelijk is, dat dit niet mag. Voetbal is een feest. Normaal is het heel mooi als het hier vol zit, maar dit kan niet." 

  Ik was eigenlijk tevreden over mijn defensie vandaag, maar in balbezit was het slecht.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Birger Verstraete van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 98
  3. Gele kaart voor Michael Frey van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 98
  4. tweede helft, minuut 96.
  5. Gele kaart voor Gonçalo Paciência van Eintracht Frankfurt tijdens tweede helft, minuut 96
  6. tweede helft, minuut 95.
  7. tweede helft, minuut 95. De scheidsrechter laat heel lang spelen. Nu fluit hij uiteindelijk toch af na 98 minuten: 0-1. .
  8. tweede helft, minuut 95. Frey deelt uit frustratie nog een schop uit aan Kamada en krijgt terecht geel. .
  9. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Eintracht Frankfurt, Lucas Tuta erin, Djibril Sow eruit
  10. tweede helft, minuut 93. Nog een knal van Fischer, maar ook dat levert niets op. Antwerp is op weg naar zijn tweede nederlaag. .
  11. tweede helft, minuut 93.
  12. tweede helft, minuut 93. Alle seconden tikken weg in het voordeel van de bezoekers.  .
  13. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 92 door Gonçalo Paciência van Eintracht Frankfurt. 0, 1.
  14. tweede helft, minuut 91. Potje kookt over. En weer gaan er voetzoekers het veld op. Ook waterflesjes en zelfs een emmer worden op het terrein gegooid. Dit is nergens voor nodig. .
  15. tweede helft, minuut 89. Paciencia scoort! Wat een domme weggever van Antwerp. Paciencia neemt het cadeautje graag aan. Hij schiet de elfmeter voorbij Butez. .
  16. tweede helft, minuut 89. Almeida schreeuwt zijn onschuld uit. Hij lijkt niets te raken, geen bal, maar ook geen man. Komt de VAR hier nog tussen? Neen. .
  17. tweede helft, minuut 87. Strafschop! Almeida speelt de bal kwijt op zijn eigen speelhelft. Hij wil het oplossen, maar veel te driest. De scheidsrechter wijst prompt naar de stip. .
  18. tweede helft, minuut 87. Al lang geen kansen meer gezien in deze partij. Geen oogstrelend voetbal ook, wel twee ploegen met veel duelkracht tegenover elkaar. Bert Sterckx, Radio 1.
  19. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Eintracht Frankfurt, Gonçalo Paciência erin, Rafael Borré eruit
  20. tweede helft, minuut 84.