Rezaei trapt Charleroi na spannende strijd naar play-offs Europa League

  1. 12' - Doelpunt - Dorian Dessoleil (1 - 0)
  1. 55' - Geel - Lazar Markovic
  2. 54' - Doelpunt - Seydouba Soumah (1 - 1)
   1. 98' - Verv. Bibras Natcho door Aleksandar Scekic
   2. 94' - Geel - Ali Gholizadeh
    1. 118' - Verv. Kaveh Rezaei door Guillaume Gillet
    2. 114' - Verv. Joris Kayembe door Ivan Goranov
    3. 111' - Verv. Ali Gholizadeh door Lucas Ribeiro Costa
    4. 111' - Verv. Takuma Asano door Dennis Stojkovic
    5. 110' - Verv. Mamadou Fall door Ken Nkuba Tshiend
    6. 108' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (2 - 1)
    7. 107' - Geel - Bojan Ostojic

    Na de 18 op 18 in de competitie is Charleroi ook prima begonnen in de Europa League. De Belgische competitieleider plaatste zich voor de laatste voorronde na een nagelbijter tegen Partizan Belgrado. Pas in de tweede verlenging kon topscorer Kaveh Rezaei Charleroi verlossen. "We zijn halfweg", reageerde coach Karim Belhocine.

    Charleroi - Partizan Belgrado in een notendop:

    • Man van de match: Dorian Dessoleil scoort vroeg in de match, maar de aanvoerder van Charleroi knapt ook zijn defensieve taken knap op.
    • Kantelpunt: Charleroi overleeft de tweede helft en sleept verlengingen uit het vuur. Daarin scoort het een tweede keer uit een stilstaande fase.
    • Opvallend: meer dan 100 minuten laat Charleroi-coach Belhocine zijn basisteam staan. Pas na de 2-1 zet hij zijn reserven in.

    Snel doelpunt Charleroi

    De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Charleroi. Al na 10 minuten lag de bal in het doel van Partizan. Rezaei trapte een hoekschop van Morioka op de doelman van de bezoekers, in de rebound trapte aanvoerder Dessoleil overhoeks raak.


    Na het vroege doelpunt zette Charleroi een stevige organisatie op poten om Partizan in de val te lokken. Dat gebeurde niet, maar echt gevaarlijk waren de Serviërs evenmin. Geen enkele Partizan-speler kreeg een bal gekadreerd.


    En die ene keer dat het riskant werd, gleed Penneteau de bal prima uit de voeten van Partizan-aanvaller Sadiq.

     

    (lees voort onder de foto en de tweet)

    Dorian Dessoleil heeft net in de rebound de 1-0 gemaakt.

    Snel tegendoelpunt Partizan

    Charleroi scoorde vroeg in de eerste, Partizan deed hetzelfde in de tweede helft. Invaller Soumah werd uit het oog verloren en mocht er 1-1 van maken.


    Het gaf de de Servische vicekampioen vertrouwen. Soumah kreeg nog  kansen, maar de man uit Guinee slaagde er niet in om een tweede keer te scoren.


    Charleroi kon het niveau van de eerste helft niet opdiepen. Veel meer dan een actie van verdediger Busi liet de competitieleider niet zien. Dankzij een attente Penneteau kwamen er uiteindelijk verlengingen aan.

     

    (lees voort onder de foto)

    Partizan scoort vroeg in de tweede helft.

    Rezaei met de verlossing

    Daarin krikte Charleroi zijn niveau weer op. In het eerste kwartier miste Rezaei nog, in de tweede verlenging niet. De topscorer van de club draaide een vrijschop over de muur en via de eerste paal in doel: 2-1.


    Volgende week donderdag mag Charleroi opnieuw thuis een Europese match spelen. Dan komt de Poolse vicekampioen Lech Poznan op bezoek.

     

    De winnaar stoot door naar de groepsfase. Antwerp is als bekerwinnaar al zeker van een plaats in de poules.

     

    (lees voort onder de tweets)

    Coach Belhocine: "Zijn nog maar halfweg"

    "Het heeft ons veel energie gekost, maar we hebben ons gekwalificeerd", sprak een gelukkige Karim Belhocine na de wedstrijd. "Al zijn we nog maar halfweg", voegde hij er nog aan toe.

     

    "Ik wil mijn spelers wel al een keer feliciteren. Veel ervaring in zulke wedstrijden hebben ze niet, maar dat hebben we opgelost met onze kwaliteit."

     

    "Als we ook volgende week winnen, schrijven we clubgeschiedenis. Als je in de kleedkamer zou zitten met de jongens, elke dag met hen zou werken, dan zou je begrijpen dat zij het verdienen."

    Karim Belhocine geeft zijn team aanwijzingen.

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 123 match afgelopen
    2. tweede verlenging, minuut 123. Einde: 2-1. De wedstrijd is afgelopen. Charleroi plaatst zich na verlengingen voor de play-offs van de Europa League. Rezaei maakte het verschil met een rake vrijschop in de extra tijd. .
    3. 3 minuten. Charleroi kan het nauwelijks geloven wanneer de 4e scheidsrechter een bordje met 3 extra minuten in de lucht steekt. Iedereen staat nu recht in de dug-out. . tweede verlenging, minuut 121.
    4. tweede verlenging, minuut 120. In de slotminuut krijgt Partizan nog een hoekschop. De doelman uit Servië is erbij, maar Charleroi houdt stand. .
    5. tweede verlenging, minuut 118. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Kaveh Rezaei eruit
    6. Assistent vlagt actie Partizan af. Bibberen voor Charleroi. Partizan serveert een heet standje voor het doel van Penneteau. Soumah gaat zelfs neer, maar de wedstrijdleiding fluit de actie af. De Partizan-speler stond buitenspel. . tweede verlenging, minuut 117.
    7. tweede verlenging, minuut 114. Nog iets meer dan 5 minuten volhouden en Charleroi mag zich opmaken voor een nieuwe match in Europa: volgende week donderdag tegen Lech Poznan uit Polen. Die match vindt net als vanavond in het Stade du Pays de Charleroi plaats. .
    8. tweede verlenging, minuut 114. Vervanging bij Charleroi, Ivan Goranov erin, Joris Kayembe eruit
    9. tweede verlenging, minuut 111. Vervanging bij Charleroi, Lucas Ribeiro Costa erin, Ali Gholizadeh eruit
    10. tweede verlenging, minuut 111. Vervanging bij Partizan Belgrado, Dennis Stojkovic erin, Takuma Asano eruit
    11. tweede verlenging, minuut 110. Vervanging bij Charleroi, Ken Nkuba Tshiend erin, Mamadou Fall eruit
    12. 2-1: Rezaei met de vrije trap. Na een fout ligt de bal schuin voor het doel van Partizan. Rezaei draait de vrijschop over de muur en via de eerste paal binnen. . tweede verlenging, minuut 108.
    13. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 108 door Kaveh Rezaei van Charleroi. 2, 1.
    14. tweede verlenging, minuut 107. Opmerkelijk: Belhocine heeft nog altijd geen speler gewisseld. Zowat elke reserve is wel aan het opwarmen. .
    15. Gele kaart voor Bojan Ostojic van Partizan Belgrado tijdens tweede verlenging, minuut 107
    16. tweede verlenging, minuut 106. Strafschoppen of niet? Charleroi en Partizan beginnen aan het slotkwartier. Krijgen we nog een doelpunt te zien of is het aftellen naar de strafschoppen? .
    17. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen